Ενιαία ΕΤΕ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 14 Μάρτιος 2020 19:48

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ηγεσία της ΓΣΕΕ αποτελούν πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους των κλάδων μας και όχι μόνο, που έρχονται αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και τη μεγάλη ανασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οι εξαγγελίες για την δημόσια Υγεία δε λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα για τους εργαζόμενους.

Αφήνουν το δημόσιο σύστημα Υγείας με τεράστια κενά σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό και υλικά. Οι 2.000 προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τις ανάγκες της σημερινής περιορισμένης εξάπλωσης του ιού, πόσο μάλλον τις ανάγκες αντιμετώπισης πλατιάς εξάπλωσής της, να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ, να στελεχωθούν νέες μονάδες (π.χ. Κ.Υ και Νοσοκομεία) με προσωπικό και εξοπλισμό.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας και των ελέγχων από τα σώματα επιθεώρησης εργασίας, αναστολή της υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί άμεσα στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τροποποιήσεις ωραρίων. Οι αποφάσεις του υπουργείου δίνουν πράσινο φως στους εργοδότες να οργιάσουν και να επιτεθούν στο μόνο δικαίωμα που είχε μείνει όρθιο από την κρίση, αυτό της κανονικής άδειας των εργαζομένων.

Η εικόνα και οι καταγγελίες που έχουμε στα συνδικάτα μας αλλά και σε άλλους κλάδους το επιβεβαιώνουν. Οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία, με απειλές για απολύσεις, για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, για αναγκαστική αλλαγή βαρδιών, για να πάρουν οι εργαζόμενοι άδειες άνευ αποδοχών ή να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 14 Μάρτιος 2020 19:50
Περισσότερα...
 
Περί αυταπατών ΤΥΠΕΤικής όασης PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2020 22:42

Εδώ και αρκετά χρόνια οι πλειοψηφούσες παρατάξεις της διοίκησης του ΤΥΠΕΤ (που ταυτόχρονα είναι και παρατάξεις των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα) προσπαθούν να πείσουν τα μέλη του ταμείου μας (εν ενεργεία και συνταξιούχους) ότι είμαστε προνομιούχοι, διότι δεν χρειάζεται να «ξεπέσουμε» στην ανάγκη της δημόσιας υγείας. Τόσα χρόνια ως Πρωτοβουλία της Ενιαίας καταγγέλλουμε ότι δεν γίνεται να είναι όλα τέλεια στον κλειστό υπέροχο κόσμο της Εθνικής, όταν η υγεία γίνεται εμπόρευμα και όταν το δημόσιο σύστημα υγείας μονίμως υποχρηματοδοτείται. Και δυστυχώς έρχονται οι εξελίξεις για να μας επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά.

Αναρωτιόμαστε τι θα κάνει μέλος του ΤΥΠΕΤ αν αισθανθεί άσχημα (γιατί ο λοιμοξιολόγος μας κ. Σύψας μας πληροφορεί ότι «ήδη υπάρχουν 2-3 κρούσματα στην Αττική που δεν ξέρουμε πως μολύνθηκαν γιατί ούτε σε ταξίδι πήγανε, ούτε σε επαφή με κάποιο γνωστό κρούσμα ήρθαν, επομένως ο ιός είναι εκεί έξω...») ή αν μάθει ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα του νέου κορονοϊού; Θα φτάσει τελικά να έχει ανάγκη το δημόσιο νοσοκομείο ή θα τον αφήσουμενα το ξεπεράσει μόνος του στην κλινική μας τη στιγμή που το σχέδιο είναι όλοι οι νοσούντες να μεταφερθούν στον «Παμμακάριστο» και στην «Αγία Βαρβάρα»;

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2020 22:45
Περισσότερα...
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 10:23

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ-

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ 11πμ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Οι εξελίξεις στο θέμα της Επικούρησης δεν επιτρέπουν ούτε λεπτό εφησυχασμού. Η ΕΝΙΑΙΑ στην τελευταία της ανακοίνωση προειδοποίησε ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΣΥΕΤΕ είναι αυτές που «... θα συναινέσουν στη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου για την επικουρική μας σύνταξη. Που όλα αυτά τα χρόνια σώπαιναν μπροστά στο πρόβλημα του ΛΕΠΕΤΕ. Που οδήγησαν τον κλάδο σε ανούσιες δικαστικές διαμάχες και στην ουσία δεν οργάνωσαν τον αγώνα με χαρακτηριστικά διεκδίκησης για όλο τον κλάδο, για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Είναι αυτοί που θα «διαπραγματευτούν» τη μείωση της παροχής του ΛΕΠΕΤΕ, που θα «κόψουν και θα ράψουν» και τελικά θα πανηγυρίσουν ότι κατάφεραν τα ανθρωπίνως δυνατά...»

Η Διοίκηση από την πλευρά της επιμένει στην πρότασή της: ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ με ταυτόχρονη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου (του τρίτου πυλώνα δηλαδή ασφάλισης) για όλους τους εργαζόμενους. Ενός ταμείου, στο οποίο θα ενταχθούμε με μειωμένες παροχές, γιατί αυτό «επιτάσσει η αγορά», αυτό συμφέρει το τραπεζικό κεφάλαιο, προκειμένου να μειώνει το «λειτουργικό του κόστος», να αυξάνει τα κέρδη του.

Περισσότερα...
 
ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 11:53
  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (κλαδικής και επιχειρησιακών) για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του κλάδου, για κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, της νοικιασμένης εργασίας.
  • Δυναμώνουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη First data για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.
  • Δίνουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα από το σωματείο μας και τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ενάντια στα μέτρα που έφερε η Κυβέρνηση όπως το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και η επέκταση των πλειστηριασμών.
  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην απλήρωτη εργασία, τις αδήλωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση της εργασίας.
  • Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στις απολύσεις με οποιαδήποτε μορφή, τις «εθελούσιες», την «απόσχιση κλάδου», την «λήξη της σύμβασης».
  • Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 12:08
Περισσότερα...
 
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 18:24

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΕΝΙΑΙΑ μπροστά στην νέα προσπάθεια της Κυβέρνησης να καταργήσει το δικαίωμά μας στην απεργία, έκανε πρόταση στο προεδρείο του ΣΥΕΤΕ να συνεδριάσει έκτακτα το ΔΣ και να πάρει απόφαση για απεργία την Παρασκευή 12/1/18, την ημέρα δηλαδή που έχουν παρθεί απεργιακές αποφάσεις από μια σειρά Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η απάντηση των εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ήταν αποστομωτική: «Κάνε υπομονή, να δούμε πώς, πότε και αν θα αντιδράσει η ΓΣΕΕ»! Εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ ειρωνικά τοποθετήθηκε ως εξής: «Εντάξει..., καταγράφηκε η άποψή σου, πάμε παρακάτω!». Ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ δεν τοποθετήθηκε..

Στην Ομοσπονδία (ΟΤΟΕ), το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ο συνδυασμός που συμμετέχει η ΕΝΙΑΙΑ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ), κατέθεσαν αίτημα από 27/12/17 για έκτακτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα. Η απάντησή τους και εκεί αποστομωτική: «ΟΚ, το λάβαμε...». Ο γραμματέας της ΟΤΟΕ (ΔΑΚΕ), άφηνε υποψίες ότι «κάπως θα αντιδράσει η ΓΣΕΕ...» και «Δεν μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας απόφαση, χωρίς τη ΓΣΕΕ...», ενώ ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ) επανέλαβε σε πόσο «δύσκολη θέση» βρίσκεται, αφού κατανοεί μεν ότι το μέτρο είναι βαθειά αντεργατικό και μας αφορά, αλλά δεν μπορεί να πάει ενάντια στην απόφαση της ΓΣΕΕ... και άρα δεν θα αντιδράσει! Στην ίδια γραμμή και ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ. Βρίσκεται σε «τηλεφωνικές συνεννοήσεις» για το πώς θα αντιδράσει «σύσσωμο» το εργατικό κίνημα και... βλέπουμε!

Οι παρατάξεις Πρωτοβουλία και Πρόταση Προοπτικής όλο αυτό το διάστημα γράφουν ανακοινώσεις επί παντός επιστητού, αλλά πρόταση για απεργία την Παρασκευή δεν έχουν κάνει στο ΣΥΕΤΕ... Για την ταμπακιέρα σιγή ιχθύος! Μάλιστα σε τελευταία ανακοίνωσή τους καταπιάνονται με τα ζητήματα του ωραρίου και των απλήρωτων υπερωριών (για τα οποία υπήρξαν σημαντικές πρωτοβουλίες και δράση το προηγούμενο διάστημα, αλλά και πάλι... δεν υπήρξε αντίδραση! Δεν συμμετείχαν στη δράση του κλαδικού σωματείου, δεν έκαναν συνελεύσεις στα καταστήματά τους).

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Αυτή τη στιγμή που η Κυβέρνηση και τα κόμματα που συντάσσονται με τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων ετοιμάζονται για νέα, πιο βάρβαρα μέτρα, η ευθύνη του εργατικού κινήματος να αντιδράσει είναι μεγάλη.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1/18. ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6μμ στην Ομόνοια.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 3 από 24