Ενιαία ΕΤΕ
απεργουμε!!!! PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Μάιος 2016 21:20

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΩΡΑ !

Αν κάνουμε πίσω, δε θα σταματήσουν πουθενά! Δε θα μας αφήσουν τίποτα!

 Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι!

***

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες και νέοι,

Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, σαν τον κλέφτη, τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό!

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

  •  Παρασκευή 6 Μάη, 11πμ στην Ομόνοια!
  • Σάββατο 7 Μάη, 6μμ στην Ομόνοια!
  • Κυριακή 8 Μάη, 10.00πμ στο Σύνταγμα!

Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το παρόν!

Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Να απαντήσουμε με την ετοιμότητα μας στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, τις μεθοδεύσεις της για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!

 Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού!

Κανείς εργαζόμενος, καμία βάρδια στη δουλειά!

Ούτε ψυχή σε εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια!

Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας!

 Δε σκύβουμε το κεφάλι! Δε γονατίζουμε!

Κανένας δε γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση!

Γυρίζουν τον εργαζόμενο λαό δεκάδες χρόνια πίσω!

Ό,τι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να προστατευτεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Παράλληλα, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή, νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες μας, νέα αιμορραγία στο ήδη άθλιο λαϊκό εισόδημα!

Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν το δρόμο! Φανερώθηκε η δυναμική που έχει η συμμαχία του εργαζόμενου λαού!

Εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Σήκωσε τώρα κεφάλι! Δώσε μαχητική απάντηση στα διλήμματα που σου βάζουν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες! Έχουν στόχο να σε τρομοκρατήσουν.  Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν, να σου κουνούν το δάχτυλο οι χορτάτοι, οι κλέφτες του μόχθου σου. Να μην αφήσεις τη ζωή σου, στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους!

Όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες!

 Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας! Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς!

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 05 Μάιος 2016 21:22
 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016 10:18

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η απολογιστική Γενική συνέλευση του ΣΥΕΤΕ πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης. Μια σύμβαση την οποία απαίτησαν οι τραπεζίτες και συνυπέγραψε η ΟΤΟΕ. Κι έχουν τώρα το θράσος οι ηγεσίες της ΟΤΟΕ (ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, Ριζοσπαστική Παρέμβαση- ΔΑΣ) να παρουσιάζουν ως επιτυχία τη διατήρηση των απωλειών μας για άλλα τρία τουλάχιστον χρόνια, τη στιγμή μάλιστα που η Κυβέρνηση σχεδιάζει νέα φοροληστεία στα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Βάσει επίσημων και δημοσιευμένων στοιχείων, η ΕΤΕ μείωσε τις δαπάνες προσωπικού τα τελευταία χρόνια (2010- 2014) από τα 931εκ ευρώ στα 588, δηλαδή κατά 37%, ενώ τα έξοδα διοικήσεως μόλις κατά 9%, από τα 368 στα 334εκ ευρώ. Προφανώς, για τους τραπεζίτες και τα καλοπληρωμένα στελέχη από την αγορά, ακόμη υπάρχουν λεφτά!

Παρουσιάζουν ως κατάκτηση του κλάδου το συμπληρωματικό πρόγραμμα υγείας, την ενεργοποίηση δηλαδή του 3ου πυλώνα ασφάλισης, βάσει του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα (3029). Μετατρέπουν την υγεία σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, και μέσω αυτών για τους τραπεζίτες. Υποδαυλίζουν τις αγωνιστικές διαθέσεις που εκφράστηκαν και από τους εργαζόμενους της ΕΤΕ στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό τερατούργημα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016 10:53
Περισσότερα...
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2016 10:01

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, οργανώθηκαν κινητοποιήσεις από δεκάδες κλάδους εργαζομένων, αγρότες, μικρούς επαγγελματίες. Πραγματοποιήθηκαν μεγάλα συλλαλητήρια εργατών και αγροτών, τέτοια που ανεβάζουν το ηθικό, αλλάζουν το κλίμα και τη διάθεση στην εργατική τάξη, αποτελούν έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερους αγώνες. Η επιτυχία της απεργίας της 4 Φλεβάρη δείχνει το δρόμο. Τώρα, με καλύτερους όρους μπορούμε να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της πάλης, για να μην περάσουν οι στόχοι της Κυβέρνησης, να μην κατατεθούν στη βουλή αυτοί οι νόμοι. Η νέα αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων, αν η Κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το ασφαλιστικό στη Βουλή, πρέπει να είναι 48ωρη απεργία, πιο μαζική, πιο μαχητική.

Στον κλάδο μας, ιδιαίτερα στην ΕΤΕ, η συζήτηση για το ασφαλιστικό ακουμπά τα ταμεία μας, το επικουρικό, το ταμείο αυτασφάλειας, το ΤΥΠΕΤ. Ειδικά για το επικουρικό, πρόσφατα σε Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ εκφράστηκε από την ηγεσία της Ομοσπονδίας (συγκεκριμένα από τη ΔΗΣΥΕ) η θέση για δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου στον κλάδο.

Η συζήτηση δεν είναι καινούρια και η στόχευση των εργοδοτών μας για μείωση του εισοδήματός μας και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων είναι ολοφάνερη. Δεν είναι τυχαίο ότι η Τράπεζα Ελλάδος από τον Απρίλιο του 2014 έχει ζητήσει μελέτη για την ανάπτυξη του θεσμού των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ).

Τι είναι όμως τα ΤΕΑ;

Η δημιουργία των ΤΕΑ προβλέπεται από τον νόμο Ρέππα (3029/2002) που ψήφισε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ιδρύονται ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Χρηματοδοτούνται από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, δηλαδή ουσιαστικά από τους εργαζόμενους, μιας και οι εργοδοτικές εισφορές βγαίνουν από την δική μας εργασία και υπεραξία. Μπορούν τα ΤΕΑ να ιδρυθούν ανά επιχείρηση, ανά κλάδο ή κλάδους εργαζομένων και απαιτούνται τουλάχιστον 100 άτομα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα ΤΕΑ είναι φορείς συγκεκριμένων εισφορών και όχι παροχών. Δηλαδή, σε αντίθεση με τη Δημόσια Ασφάλιση, το μέλος του ΤΕΑ δεν γνωρίζει -ούτε κανείς εγγυάται- το ποσό που θα πάρει όταν συνταξιοδοτηθεί. Για κάθε εργαζόμενο υπάρχει ατομικός λογαριασμός και βασίζεται στην κεφαλαιοποίηση των εισφορών του καθενός. Έτσι μεταξύ των μελών δεν υπάρχει καμία αλληλεγγύη...

Βάσει των παραπάνω, θα μπορούσαμε λοιπόν να τα χαρακτηρίσουμε «Επαγγελματικά ταμεία ανασφάλειας» και υπάρχουν παραδείγματα που στηρίζουν την άποψη αυτή. Όπως το κλαδικό επαγγελματικό –πρώην επικουρικό- ταμείο των ασφαλιστικών υπαλλήλων, το ΤΕΑΕΑΠΑΕ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2016 10:05
Περισσότερα...
 
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 2016-2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016 11:50

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΕΑ ΚΕΡΔΗ...ΚΑΙ Η ΟΤΟΕ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε

Πριν λίγες ημέρες η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ υπέγραψε νέα κλαδική ΣΣΕ με τους τραπεζίτες για την επόμενη τριετία. Μια ΣΣΕ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζιτών που στόχο έχει να εξασφαλίσει την κερδοφορία των τραπεζών για τα επόμενα χρόνια θυσιάζοντας για ακόμη μια φορά τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων.

Συγκεκριμένα :

Αφού θεωρεί δεδομένες και αυτονόητες τις απώλειες των προηγούμενων ετών, σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους λέγοντάς τους ότι «Το τρίτο τρίμηνο του 2018, οι βασικοί μισθοί του Ενιαίου Μισθολογίου των τραπεζοϋπαλλήλων θα επανεξετασθούν, αφού ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις των τραπεζών και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.» ότι δηλαδή όταν και εφόσον οι τράπεζες έχουν τα κέρδη που θέλουν και η κατάσταση της οικονομίας το επιτρέψει τότε μόνο θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τις μισθολογικές απώλειες που είχαμε. Αλήθεια συνάδελφε πότε οι τραπεζίτες μοιράστηκαν τα κέρδη τους για να το κάνουν ξανά; Τι θα σε κάνει να πιστέψεις ότι θα το κάνουν τώρα;

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016 11:53
Περισσότερα...
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016 11:17

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 3/2/16

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να ικανοποιήσει την επιθυμία των εργοδοτών για εξασφάλιση της κερδοφορίας τους! Με τη στήριξη της ΕΕ και των εργοδοτικών ενώσεων προχωράνε σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μας, ενώ παράλληλα μετατρέπουν την κοινωνική ασφάλιση σε εμπόρευμα που όποιος πληρώνει θα έχει και θα θησαυρίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες. Αυτός ο νόμος αποτελεί την ταφόπλακα στο ασφαλιστικό σύστημα που γνωρίσαμε μέχρι τώρα καθώς βάζει οριστικά τέλος σε ό,τι ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα μας είχε απομείνει.

Από τα μέτρα που ετοιμάζουν δεν γλιτώνει κανένας εργαζόμενος και κανένας κλάδος. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να φέρουν το νόμο στη Βουλή, αυτός ο νόμος δεν παίρνει τροποποιήσεις ούτε βελτιώσεις!

Δε φταίνε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι για την κατάσταση των ταμείων, αλλά το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες που τόσα χρόνια λήστευαν τα λεφτά των ταμείων μας και τα τζογάριζαν στο χρηματιστήριο και τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ στον κλάδο μας, που όλα αυτά τα χρόνια στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων έβαζαν πλάτη για να διαλυθεί το ασφαλιστικό σύστημα και να χαθούν τα λεφτά των ταμείων μας. Έχουν ευθύνες ακόμη και τώρα που αντί να καλούν σε μαζικούς και μαχητικούς αγώνες, αντί να οργανώνουν την απεργιακή απάντηση των εργαζομένων, υπονομεύουν τον αγώνα μας και είναι πάλι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε κοινωνικούς διαλόγους με τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους. Προβάλλουν ως λύση την ιδιωτική ασφάλιση με το να γίνουν επαγγελματικά τα ταμεία μας, ενώ η πείρα που υπάρχει και στον κλάδο μας, στις Ασφαλιστικές, έχει δείξει ότι τα επαγγελματικά ταμεία δεν αποτελούν λύση. Αντίθετα, στο κλαδικό επαγγελματικό -πρώην επικουρικό- ταμείο των ασφαλιστικών υπαλλήλων, το ΤΕΑΕΑΠΑΕ για παράδειγμα, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, «αποφάσισαν» κι επέβαλαν οι ίδιοι μειώσεις συντάξεων 30% στον εαυτό τους, προκειμένου το νέο ταμείο να είναι "βιώσιμο", έχασαν παροχές και τώρα η εργοδοτική ένωση είναι σε θέση να εκβιάζει ανοιχτά, απαιτώντας να καταργηθεί πλήρως ο όποιος αναδιανεμητικός χαρακτήρας έχει απομείνει. H χρηματοδότηση του ταμείου είναι στον αέρα και υπάρχει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις συντάξεις που δίνει. Παράλληλα, το ταμείο έχει τοποθετήσει μέρος της περιουσίας του σε μία σειρά "επενδύσεις" με ό,τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται για τις εισφορές των ασφαλισμένων του.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε αυτήν την απεργία ας βάλουμε εμείς το δικό μας στίγμα, προσπερνώντας όλους αυτούς που θέλουν να εξαφανίσουν κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας. Μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους των εργαζομένων, μαζί με τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους να κάνουμε την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου την αρχή μεγάλων κινητοποιήσεων και αγώνων όλων των εργαζομένων.

Να μη δεχτούμε να ζήσουμε μια ζωή με το φόβο της ανεργίας, της απόλυσης, της ομηρίας των ολιγόμηνων συμβάσεων, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων μας.

Να μη δεχτούμε να ζήσουμε σαν δούλοι! Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε να περάσουν αυτά τα μέτρα που θα ισοπεδώσουν τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Παραμονή της απεργίας το σωματείο μας πραγματοποιεί της ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση, στην οποία θα εκτιμήσουμε τη δράση μας και θα σχεδιάσουμε τους αγώνες για το επόμενο διάστημα. Η συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/2/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (Αγίας Φιλοθέης 5β)

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/2/2016 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016 11:28
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 5 από 22