Ενιαία ΕΤΕ
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΣΤΙΣ 08/11/2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Νοέμβριος 2014 12:29

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ καταγγέλλουμε την πολυεθνική εταιρεία Βέλγικων συμφερόντων Commsquare για την απόλυση του γραμματέα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Βασιλάκη Γιώργου. Η εργοδοσία αποθρασυμένη από την πολιτική της συγκυβέρνησης και τη δεδηλωμένη θέληση του υπουργού εργασίας για την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών παίζει το ρόλο του λαγού και προχωράει σε μια εξόφθαλμα παράνομη ενδοσυνδικαλιστική απόλυση. Μάλιστα δε δέχτηκε καν να συναντηθεί με το ΔΣ του συνδικάτου, του ΣΕΤΗΠ.

Θεωρούμε ότι η συνδικαλιστική δράση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αστυνομική καταστολή.

Καταδικάζουμε αυτές τις τακτικές, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον ΣΕΤΗΠ και συνολικά υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 08/11/2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Νοέμβριος 2014 12:26

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την απόγνωση χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, νέων ζευγαριών που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των "κόκκινων" πλέον δανείων τους, είτε γιατί έχασαν τη δουλειά τους, είτε γιατί μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, είτε γιατί έχουν στο σπίτι άλλους άνεργους.

Είμαστε κι εμείς οι ίδιοι ανάμεσα στους χιλιάδες υπερχρεωμένους πελάτες των τραπεζών. Από αυτούς που μήνα το μήνα βλέπουμε τους τόκους να πολλαπλασιάζονται, το μισθό μας να μην επαρκεί να αποπληρώσει το στεγαστικό και τον εργοδότη μας να απειλεί να μας πάρει το σπίτι!

Η προωθούμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στοχεύει στη στήριξη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με την ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κεφαλαίου.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε για τις οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί:

 Διαγραφή κάθε είδους τόκων, συμβατικών και υπερημερίας.

 Διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν

 Διαγραφή του 50% των οφειλών για τα δάνεια που το ύψος τους δεν ξεπερνά τις 200.000 € για στεγαστικά, τις 30.000€ για τα καταναλωτικά και 20.000€ για τις πιστωτικές κάρτες .

 Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα

 Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων έναντι των λαϊκών οικογενειών.

 Περιορισμός της υποθήκης στο ύψος του αρχικού δανείου.

Η ανάγκη ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων σήμερα αποκτά επείγοντα και άμεσο χαρακτήρα.

 
Αίτημα για θέμα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του ΔΣ της 20/10 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Οκτώβριος 2014 08:05

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, με αριθμό πρωτοκόλλου 140262, οι σύμβουλοι της ΕΝΙΑΙΑΣ Χαλιού Έφη, Χατζηματθαίου Δημήτρης και Γιαλιάς Βασίλης καταθέτουμε το εξής κείμενο για τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 20/10:

Προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ

Συνάδελφοι, μέχρι σήμερα περισσότερες από 540 συνδικαλιστικές οργανώσεις (πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες) έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1 Νοέμβρη και ώρα 12 στο Σύνταγμα, με κύριο ζήτημα αιχμής αυτό της ανεργίας.

Πιστεύουμε ότι επειδή ακριβώς για την ανεργία δεν ευθύνεται κανείς άλλος πέρα από το ίδιο το σύστημα, είναι υπόθεση του συνόλου της εργατικής τάξης, του συνόλου των εργαζομένων, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η παράταξή μας είχε ζητήσει και από το προηγούμενο προεδρείο να συζητηθεί το θέμα συμμετοχής και του ΣΥΕΤΕ στο συλλαλητήριο που με πρωτοβουλία του Π.Α. ΜΕ. συνδιοργανώνουν εκατοντάδες οργανώσεις. Στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ, όπως γνωρίζετε, παρόλο που η παράταξή μας το ζήτησε, δεν τέθηκε το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Θεωρούμε όμως ότι στην συνεδρίαση του ΔΣ της 20/10 υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Τέλος, επειδή οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα (κενά προσωπικού μετά την εθελούσια, κόκκινα δάνεια, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση της δουλειάς κλπ), εκτιμούμε ότι στο πλαίσιο διεκδικήσεών μας μπροστά στο συλλαλητήριο, τίθενται εκ των πραγμάτων επιπλέον αιτήματα, στα οποία καλούμε τους συμβούλους να τοποθετηθούν για να οργανώσουμε την πάλη μας και να προγραμματίσουμε τη δράση μας.

Είναι στο χέρι μας, από κοινού και με τους υπόλοιπους κλάδους και τα σωματεία, να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση και τους εργοδότες να μας ακούσουν. Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου και η αποφασιστικότητά μας να γίνουν έναυσμα για ένα άλλο διεκδικητικό, αγωνιστικό κίνημα που να υπηρετεί τις ανάγκες μας.

 
Ο ΛΥΚΟΣ ΜΑΛΛΙ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΧΟΥΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ… PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 24 Οκτώβριος 2014 09:04

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ «ΚΑΘΑΡΩΝ» ΠΑΣΚΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ. Οι κατά τ' άλλα «δημοκράτες», υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Εθνική τράπεζα, αυτοί που πρωτοστάτησαν για να «καθαρίσει από τη σαπίλα ο ΣΥΕΤΕ», στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αρνήθηκαν ακόμη και να θέσουν σε ψηφοφορία την πρόταση της ΕΝΙΑΙΑΣ για συμμετοχή του ΣΥΕΤΕ στο συλλαλητήριο της 1 Νοέμβρη που συνδιοργανώνουν πάνω από 740 εργατικές οργανώσεις (σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

Αφού έβγαλαν κορώνες ενότητας της εργατικής τάξης και υπεράσπισης των θεσμών του εργατικού κινήματος... Αφού εξήραν τις δυνατότητες των εργαζομένων ΕΝΩΜΕΝΟΙ να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στο σύνολο της ζωής μας..., όταν η παράταξή μας έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, ο νέος πρόεδρος -ακολουθώντας την ίδια πραξικοπηματική τακτική που ο ίδιος αποδοκίμαζε στον παλιότερο- πήγε σε επόμενο θέμα...

Η ΔΗΣΥΕ και η ΔΑΚΕ, συντονισμένοι όπως πάντα, κατηγόρησαν λίγο πολύ το Π.Α.ΜΕ. επειδή πήρε αυτή την πρωτοβουλία, ως διασπαστικό. Η ΔΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ) ενώ υπεραμύνθηκε των αγώνων που πρέπει να αναπτύξει το κίνημα, είπε ότι το συγκεκριμένο συλλαλητήριο (υπενθύμιση: μιλάμε για το ίδιο συλλαλητήριο, ΑΥΤΟ ΤΩΝ 740 σωματείων!!!) είπε ότι εξυπηρετεί παραταξιακές σκοπιμότητες... Μάλιστα, για να το παίξουν και λίγο αριστεροί, δήλωσαν ότι ΑΝ το ΔΣ αποφασίσει παρ' όλα αυτά τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο, τότε ναι, κι αυτοί θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις. Σε ερώτησή μας αν τελικά στο τέλος θα υπερψηφίσουν τη συμμετοχή μας, δεν απάντησαν! Και, εννοείται, ότι στην προσπάθεια της ΕΝΙΑΙΑΣ δημοκρατικά να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, οι συνάδελφοι της ΔΑΣ δεν πήραν θέση...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτοί που έχουν βάλει πλάτη να περάσουν ΟΛΑ τα αντεργατικά μέτρα, αυτοί που με τις υπογραφές τους και την πολιτική τους έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, αυτοί που σε πλήρη ταύτιση με τα συμφέροντα του εργοδότη, φτιάχνουν στην πράξη πανστρατιές, μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας και ενότητας. Κατηγορούν το Π.Α.ΜΕ. γιατί δεν περίμενε το σφύριγμα του Παναγόπουλου για να συντονίσει αγώνες. Κατηγορούν πάνω από 740 σωματεία γιατί δεν πήραν την άδεια της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ για κοινή δράση!!!

Σήμερα που ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, από ΟΛΟΥΣ τους κλάδους πρέπει να ενώσουμε τη φωνή και τη δύναμή μας για να αναγκάσουμε τους εργοδότες και την Κυβέρνηση να μας ακούσουν, αυτοί δεν δέχονται καν να κουβεντιάσουν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων που υπηρετεί αυτό το σκοπό. Πόσο μάλλον να πάρουν θέση. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ.

Και επειδή όλοι καταλαβαινόμαστε, επειδή οι εργαζόμενοι πλέον έχουν πείρα να διακρίνουν ποιος ενδιαφέρεται και ποιος υπονομεύει την ενότητα των εργαζομένων. Ποιος βρίσκεται μπροστά στους μικρούς ή μεγάλους αγώνες των εργαζομένων και ποιος όχι, χρειάζεται ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Η μαζική συμμετοχή μας στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ να δώσει απάντηση στην Κυβέρνηση και τους εργοδότες για τη ζωή που μας έχουν καταδικάσει να ζούμε. Να δώσει απάντηση στους υποτακτικούς τους εκπροσώπους στο εργατικό κίνημα. Να προετοιμάσει την κλιμάκωση της πάλης.

Για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων.

Ξεπερνώντας δισταγμούς και αναμονές, είναι ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας.

 
Η ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!!! PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Οκτώβριος 2014 10:22

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις ανακοινώσεις που θα διαβάσετε μετά και το χθεσινό (7/10/14) ΔΣ κάποιοι θα πανηγυρίζουν ότι ο «ιστορικός» ΣΥΕΤΕ βγήκε από την «περιπέτεια» που περιήλθε το τελευταίο τρίμηνο από τις πράξεις μεμονωμένων συνδικαλιστών που έπληξαν το κύρος του και ότι ανοίγει πλέον νέα σελίδα... Στη συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε η διεξαγωγή Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης στις 8/11 (χωρίς το θέμα εμπιστοσύνης, όπως όριζαν 520 συνάδελφοι με την υπογραφή τους), εκλογές στις 8/12 και ανασύνθεση του προεδρείου του ΔΣ.

Η ΕΝΙΑΙΑ, από την αρχή του «σκανδάλου μέχρι και σήμερα τοποθετείται ως εξής:

Για μας πρωταρχική σημασία έχει: α) η ουσιαστική συζήτηση και η πολιτική καταδίκη των νοσηρών φαινομένων στο συνδικαλιστικό κίνημα, όχι ως μεμονωμένη πράξη 3ων ή 4ων συνδικαλιστών, αλλά ως η συνέχεια της εκφυλιστικής κατάστασης που επικρατεί στο κίνημα, εξαιτίας της γραμμής που έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένες παρατάξεις. Γραμμής συμβιβασμού και υποταγής, ρουσφετιών και συνδιαλλαγών με τη διοίκηση. Αυτή τη γραμμή δεν την υπηρετούν μόνο οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Την υπηρετούν όσοι δέχονται τα συνδικαλιστικά κίνητρα, την υπηρετούν όσοι υπογράφουν τις μειώσεις των δικαιωμάτων μας με αντάλλαγμα μια προαγωγή, μια πρόσληψη, ένα ρουσφέτι...

β) Έχει σημασία την καταδίκη αυτών των φαινομένων να την κάνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Γιατί μόνο αυτοί έχουν και την δυνατότητα και την υποχρέωση να επιλέγουν τι συνδικαλιστικό κίνημα υπηρετεί τις ανάγκες τους, με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν...

Με αυτή την έννοια, ήδη από τον Αύγουστο η παράταξή μας επιμένει στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση να τεθεί ξεχωριστό θέμα για τα ζητήματα εμπιστοσύνης σε μέλη του ΔΣ. Η συζήτηση δηλαδή να μην περιοριστεί στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ, αλλά να γίνει υπόθεση του ανώτερου οργάνου, της Γενικής μας Συνέλευσης. Αυτή μας τη θέση έχουμε διατυπώσει τόσο μέσα σε συνεδριάσεις του ΔΣ, όσο και δημόσια μέσω των ανακοινώσεών μας, αλλά κυρίως με την πρωτοβουλία που πήρε η παράταξή μας συλλέγοντας υπογραφές από τους συναδέλφους.

Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 9 από 22