Ενιαία ΕΤΕ
Αρχαιρεσίες του κλαδικού σωματείου Χρηματοπιστωτικού του Νομού Αττικής PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Μάρτιος 2015 09:55

Οι αρχαιρεσίες του κλαδικού σωματείου Χρηματοπιστωτικού του Νομού Αττικής για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων στο Ε.Κ.Α. διεξάγονται από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου.

Οι εκλογές γίνονται στα γραφεία του Σωματείου (πλ. Μητροπόλεως 10- πίσω από την Μητρόπολη) τις εξής μέρες και ώρες:

Δευτέρα 9 Μάρτη 4-8μμ

Τρίτη 10 Μάρτη 4-8μμ

Τετάρτη 11 Μάρτη 4-8μμ

Πέμπτη 12 Μάρτη 4-8μμ

Παρασκευή 13 Μάρτη 4-8μμ

Επιπλέον την Τρίτη 10 Μάρτη (σήμερα) 12μ- 3μμ στο χώρο της εταιρείας First Data στον Άγιο Στέφανο, και

Την Τετάρτη 11 Μάρτη 12:30μμ- 4μμ στην εταιρεία MELLON

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.

 
Για την συγκρότηση του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ… PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Μάρτιος 2015 09:49

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 25/2 του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ, συγκροτήθηκε το νέο προεδρείο του Συλλόγου σε ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ. Προέκυψε δηλαδή ένα προεδρείο στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι εκλεγμένες παρατάξεις, ανάλογα με την θέση που πήραν στις τελευταίες εκλογές, και ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.

Στο προεδρείο αυτό δεν συμμετέχει, μετά από δικό της αίτημα, η «Πρόταση Προοπτικής», καθώς με έντυπη ανακοίνωσή της δήλωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει μόνο σε ένα «προεδρείο ταξικού προγράμματος διεκδικήσεως και δράσης», το οποίο όμως, σύμφωνα και με την Πρ. Πρ., δεν μπορεί να προκύψει από τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων. Με έντονη την αγωνία της αυτοεξαίρεσής τους από το αντιπροσωπευτικό προεδρείο που θα πρόεκυπτε, και για λόγους που προφανώς συνδέονται με την επιλογή της καλλιέργειας αντιπολιτευτικών εντυπώσεων (το 'χουμε ξαναζήσει άλλωστε και στην προηγούμενη τριετία, μιας και όλη η κριτική τους προς την ΕΝΙΑΙΑ ήταν η συμμετοχή μας στο προεδρείο), οι συνάδελφοι της Πρ. Πρ. τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα για τη συγκρότηση του προεδρείου και για το πρόγραμμα δράσης συνδέοντας τα δύο θέματα.

Η ΕΝΙΑΙΑ Συνδικαλιστική Αγωνιστική Συμπαράταξη κατέθεσε στα πρακτικά τη θέση της για συγκρότηση προεδρείου στη βάση της αντιπροσωπευτικότητας, πρόταση ικανή να εκφράσει τους συσχετισμούς δύναμης και να διασφαλίσει την λειτουργία του Συλλόγου.

Η συμμετοχή μας στο νέο προεδρείο δεν σηματοδοτεί την παραμικρή προγραμματική συμφωνία με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Τέτοιος δρόμος προγραμματικών συγκλίσεων της ΕΝΙΑΙΑΣ με τον υποταγμένο συνδικαλισμό δεν υπήρξε, ούτε μπορεί να υπάρξει. Η πάλη για την υπεράσπιση των γενικών συμφερόντων των συναδέλφων συνδέεται με την ένταση της αντίθεσης με τον παλιό και νέο εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, με όσους στηρίζουν τη στρατηγική της εργοδοσίας, με όσους κηρύττουν την ταξική συνεργασία!

ΥΓ. Μιας και μιλάμε για ταξική συνεργασία... Αληθεύει ότι ο πολιτικός φορέας της εν λόγω παράταξης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλαδή, τη μία συμπρωταγωνιστεί στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της καλής έκβασης των διαπραγματεύσεων και την άλλη κατά της συμφωνίας κυβέρνησης-Eurogroup; Μπράβο βρε παιδιά, μια χαρά τα καταφέρατε!!! Και με το κεφάλαιο και με τους εργάτες...

 
751;;; PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015 10:31

Ο,τι είπε ο νέος υπουργός Εργασίας σε πρωινή εκμπομπή στο ΣΚΑΙ στις 1 Φλεβάρη. Καλό θα είναι ο καθένας μας να πει τι καταλαβαίνει από αυτά που είπε. Είναι απομαγνητοφώνηση λέξη προς λέξη.

- Θα το κάνετε άμεσα ή σταδιακά την επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ;

Αυτό είναι το ερώτημα.

Είχαμε πει ότι καταρχήν το να επανέλθει μπορεί να αποτελέσει ένα μικρό αναπτυξιακό σοκ για την αγορά. Διότι η ροπή προς κατανάλωση σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα είναι άμεση. Οταν δηλαδή του αλλουνού του δίνεις κάποια χρήματα και έχει τόσο χαμηλά εισοδήματα αυτά θα πάνε για καλύψουν κάποιες βασικές ανάγκες άρα θα πάρει ψωμί, γάλα, ένα ζευγάρι παπούτσια θα δώσει κάτι κλπ. Αρα θα έχουμε αυτομάτως μια άμεση επίπτωση συν βέβαια το γεγονός ότι πάνω εκεί υπολογίζονται μια σειρά άλλα πράγματα και άρα αρχίζει και κινείται η αγορά.

Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι με τις δεδομένες συνθήκες το να πεις αύριο ότι -και ιδίως για τις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- πάμε κι εφαρμόζουμε από τον επόμενο μήνα το 751 είναι ένα άλλο είδους σοκ που ίσως να μην μπορούν να το αντέξουν.

Λέμε λοιπόν ότι αυτό το μέτρο πρέπει να συνδυαστεί αφού προηγουμένως έχουν υπάρξει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις, που να τους δώσουν ανάσες.

Δηλαδή, εάν σε κάποιος μπορέσεις τις οφειλές του στα ταμεία, στις τράπεζες και του κάνεις τέτοιου είδους ρυθμίσεις που θα λαμβάνουν υπόψη το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα θυμάσται ότι το έχουμε συζητήσει.

-Αμα δε χρωστάει τι θα κάνετε;

-Δεν υπάρχει κανείς, είναι ελάχιστοι

-Αμα δε χρωστάει...

-Αμα δε χρωστάει αυτός λοιπόν τότε νομίζω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει άνετα. Το θέμα όμως είναι με αυτούς που χρωστάνε. Προηγουμένως όμως εμείς θέλουμε να αποκαταστήσουμε μια σειρά θεσμικών μέτρων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις. Δηλαδή, θεσμός Συλλογικών Συμβάσεων να επανέλθει. Να καθίσουν κάτω οι κοινωνικοί εταίροι και να πούνε πως μπορούμε να κάνουμε το 751 πράξη.

Στις προτεραιότητές μας είναι η επαναφορά του θεσμού των ΣΣ, της μετενέργειας, των δικαιωμάτων και του ρόλου του ΟΜΕΔ, η κατάργηση του νόμου της επιστράτευσης.

Θα πάμε λοιπόν στην υλοποίηση αυτού του θεσμικού χαρακτήρα των μέτρων και θα καλέσουμε τους κοινωνικούς εταίρους να συζητήσουμε για να δουμε τον τρόπο έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνος.

-Αρα πάει σταδιακά

-Ακριβώς

-Αρα ο τίτλος είναι προηγούνται οι ρυθμίσεις και μετά ο μισθός στα 751

-Αυτό είναι σαφές

-Αυτό δεν ήταν σαφές και είναι είδηση κατά τη γνώμη μου (Δελατόλας - ΠΟΝΤΙΚΙ)

 
Ανακοίνωση για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015 11:22

Αποσπάσματα από ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα, βρέθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε, διότι τα προβλήματα και οι παράγοντες, που οδήγησαν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων, βρίσκονται εδώ.

(...)

Καμιά κυβέρνηση, ό,τι πρόσημο και αν έχει, δεν μπορεί να ξεπεράσει σε ισχύ τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν διεκδικεί το δίκιο της. Να μην περάσουν λογικές αναμονής ή αυταπάτης πως το κεφάλαιο, που σε όλες τις φάσεις, είτε σε περιόδους ανάκαμψης είτε σε περιόδους κρίσης της οικονομίας, άρπαζε τον πλούτο που με ιδρώτα έβγαζαν οι εργαζόμενοι, θα σταυρώσει τα χέρια και θα παραχωρήσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Η αδράνεια και η καθυστέρηση δημιουργούν νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, παγιώνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

(...)

Η ταξική συσπείρωση και η αποφασιστική πάλη κατά του κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν είναι ο σημερινός μονόδρομος για τους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και τη δυστυχία, για να αποσπάσουν αυτά που έχασαν, για να βάλουν μπρος για τις διεκδικήσεις τους που να καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση στις "Ανακοινώσεις ΠΑΜΕ"

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Φεβρουάριος 2015 11:09
 
Ο "λιτός βίος" PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015 10:26

Σε ποιον απευθύνεται, αλήθεια, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, όταν λέει ότι «είμαστε υπέρ του λιτού βίου, δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές Porsche Cayenne στους στενούς δρόμους των πόλεών μας. Ούτε περισσότερα σκουπίδια στις παραλίες μας, ούτε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρά μας»; Σε ποιον απευθύνεται, όταν διαπιστώνει ότι «οι Ελληνες δημιουργούσαν, όταν ζούσαν λιτά. Οταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις χρησιμοποιούσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Οταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη»;

Πρώτα και κύρια, απευθύνεται στον ελληνικό λαό. Στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που έχουν γονατίσει από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Σε αυτούς στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να αρκεστούν στα λίγα ψίχουλα, που αναμένεται να μοιράσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Λέει ο νέος υπουργός: «Οταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους»... Πόσο μοιάζει η λογική της νέας συγκυβέρνησης με τη λογική των προηγούμενων κυβερνήσεων! Λογική, που, από το ξέσπασμα της κρίσης, προσπαθούν να καλλιεργήσουν, ότι «για το χρέος και τα ελλείμματα φταίει ο λαός που ξόδευε αλόγιστα περισσότερα από όσα παρήγε». Είναι ίδιο με το «καταναλώναμε περισσότερα από όσα παράγαμε».

Πάνω σε αυτήν τη λογική δεν πάτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια η προπαγάνδα για συσκότιση των πραγματικών αιτιών της κρίσης; Για να κρύψουν ότι ο λαός, που παράγει όλο τον πλούτο, ζει με μερικά ψίχουλα ή εξαθλιωμένος, την ίδια στιγμή που επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν.

Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 10 από 24