Ενιαία ΕΤΕ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Οκτώβριος 2014 10:17

Το Σωματείο χρηματοπιστωτικού

και συναφών επιχειρήσεων Ν. Αττικής σε καλεί

την Παρασκευή 17 Οκτώβρη 2014 και ώρα 6.00μμ

στο Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ

(3ης Σεπτεμβρίου 110, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα)

στην εκδήλωση με θέμα «Οι τραπεζοϋπάλληλοι ενάντια στην

ταξική εκμετάλλευση-ενάντια στο φασισμό. Μαθαίνουμε από

την ιστορία. Προχωράμε μπροστά.»

Έλα να ενημερωθείς, να πεις τη γνώμη σου

και να ακούσεις ζωντανή μουσική.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

 
Έφτασε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2014 12:14

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα μέτρα που περνάνε Κυβέρνηση και εργοδότες ενάντια στους εργαζόμενους δεν έχουν τελειωμό! Μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα μισθολογικά και εργασιακά μας δικαιώματα, ετοιμάζουν νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό. Η ανεργία στους νέους τσακίζει κόκαλα... Την ίδια ώρα, Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση από τη ΔΕΘ εξαγγέλλουν και άλλα μέτρα: μέτρα που θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τις ασφαλιστικές εισφορές και τη φορολογία των εργοδοτών. Και αν σε όλα αυτά προστεθεί και ο νέος νόμος που ετοιμάζουν για τη λειτουργία των Σωματείων χτυπώντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία, η κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δυσκολεύει περισσότερο.

Στο κλάδο μας οι τραπεζίτες για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα δεν θα διστάσουν να αξιοποιήσουν την «απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων». Θα μειώσουν το προσωπικό με κάθε τρόπο, είτε με τη μορφή των εθελούσιων είτε όχι. Η ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, η ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς μας, οι ακόμη μεγαλύτεροι εκβιασμοί είναι στην καθημερινότητά μας. Οι συνάδελφοι που με στις εισπρακτικές εταιρείες, όλοι όσοι εργαζόμαστε με ελαστικές σχέσεις (συμβασιούχοι κλπ) βρισκόμαστε διαρκώς υπό καθεστώς ομηρίας. Όλοι μας, ανεξάρτητα από τη σύμβασή μας, βιώνουμε καθημερινά στο σπίτι μας τις συνέπειες της ανεργίας του παιδιού μας, του/της συντρόφου μας, της οικογένειάς μας...

Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια! Με την οργάνωση στο σωματείο μας και με τη μαζική μας συμμετοχή. Με την οργάνωση των αγώνων μας που θα γίνουν υπόθεση δική μας!

Τώρα είναι η στιγμή που οι εργαζόμενοι πρέπει να μπούμε στη μάχη. Όχι μόνο για να σταματήσουμε την επίθεση των εργοδοτών αλλά και να αποσπάσουμε νέες κατακτήσεις. Ήρθε η ώρα να αποβάλουμε κάθε διάθεση αναμονής και μοιρολατρίας. Να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες που λένε ότι με μια κυβερνητική εναλλαγή θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό.

Όλοι στη μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Είναι η μόνη προϋπόθεση για να έρθουν καλύτερες μέρες για του εργαζόμενους. Μη ξεχνάμε ότι όλα όσα έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα τα έχουν κερδίσει έπειτα από δύσκολους και σκληρούς αγώνες !

Τίποτα δε μας χαρίστηκε, τίποτα δε τους χαρίζουμε!!!

Το κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Κάνουμε συνελεύσεις στους χώρους εργασίας για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου .

Είναι ευκαιρία η 1η Νοέμβρη να γίνει ημερομηνία σταθμός για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με τη μαζική συμμετοχή όλων!

Η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα «πού βρίσκονται τόσοι άνεργοι», θα δοθεί στο δρόμο την 1η Νοέμβρη στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στο Σύνταγμα στις 12μ.

Να γίνει η αφετηρία για νέους νικηφόρους αγώνες και κατακτήσεις !!!

Δυναμώνουμε το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού του Ν. Αττικής

Η πρόεδρος Ο γενικός γραμματέας

Ε. Χαλιού Ν. Μεσσάδος

 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Αύγουστος 2014 21:43

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Στη σημερινή (6/8/14) έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. ζήσαμε πάλι τον υπέρτατο τραμπουκισμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού των πλειοψηφιών του ΣΥΕΤΕ.

Αφού παρήλθαν 3 ώρες από την καθορισμένη ώρα συνεδρίασης και –κεκλεισμένων των θυρών- πήγαιναν και έρχονταν οι διαπραγματεύσεις και τα αλισβερίσια, ο γραμματέας του Δ.Σ. μας ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά δεν τίθεται κανένα άλλο θέμα σύμφωνα με το καταστατικό, πέραν του θέματος που έχουν οι ίδιοι ζητήσει (μαζί με τους εκλεγμένους της ΔΗΣΥΕ- Γιαννακόπουλου, τον εκλεγμένο της Νέας Εποχής και το μέλος του ΔΣ Πολίτη).

Στην προσπάθεια της πλειοψηφίας να ληφθεί απόφαση χωρίς ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, η παράταξή μας με δήλωσή της στα πρακτικά ζήτησε:

Την διακοπή της σημερινής εκφυλισμένης συνεδρίασης και την συνέχισή της αύριο 7/8/14, προκειμένου οι παρατάξεις νηφάλια να συζητήσουν την πρόταση της ΕΝΙΑΙΑΣ για σύγκληση ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ, η οποία Γενική Συνέλευση θα όριζε διαπαραταξιακή επιτροπή που θα οδηγήσει το Σωματείο σε εκλογές.

Περισσότερα...
 
"...Και επιτέλους ΣΚΑΣΜΟΣ ΟΙ ΡΗΤΟΡΕΣ, πολύ μιλήσανε...» PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 18 Σεπτέμβριος 2014 08:40

ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ

Παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, γιατί όλοι όσοι κοκορομαχούν σήμερα για ''κάθαρση'' του συνδικαλιστικού οργάνου, νοιάζονται μόνο για το ποιος θα ελέγχει τους μηχανισμούς. Θέλουν να κρατούν τους εργαζόμενους υποταγμένους και άβουλους.

Η ανοχή και η αντοχή μας εξαντλήθηκαν! Εδώ ο κόσμος χάνεται... και αυτοί συνεχίζουν 2 (και πλέον) μήνες να ασχολούνται με τις παραταξούλες τους, τους επικεφαλής τους, τις διαγραφές των μελών τους, τις αποσπάσεις και τις καρέκλες τους. Η τακτική τους το επιβεβαιώνει: Το Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ έχει να συνεδριάσει από τις 6/8/14 και τη θέση του πήραν οι δικαστές και τα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς και οι ατελείωτες ανακοινώσεις όλων των αποχρώσεων της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ που μας καλούν σε συστράτευση μαζί τους...αναζητώντας την κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Οι εμπλεκόμενοι με το σκάνδαλο συνδικαλιστές (των ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ και «ανεξάρτητος»-πρώην ΔΑΣ) θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί. Όμως αυτοί παραμένουν κολλημένοι στις καρέκλες τους, αποδεικνύοντας ότι όσοι και όποιοι υπηρέτησαν τον συνδικαλισμό της εξάρτησης και της συνδιαλλαγής είναι επικίνδυνοι. Η εμμονή επίσης των δυνάμεων της άλλης ΔΗΣΥΕ (του Κούκου), της ΔΑΣ και της Διαφάνειας μόνο για ανασύνθεση προεδρείου και όχι για εκλογές και Γενική Συνέλευση, όπως προτείναμε εμείς, αποδεικνύει ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν στα χέρια τους τα εργαλεία για να ελέγξουν τις επόμενες εκλογές. Από τη μια τάχα σέβονται τους εργαζόμενους κι από την άλλη τους κρατάνε στη γωνία...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, στην πραγματική ζωή, στα καταστήματα οι συνάδελφοι καταπίνουν στοίβες ηρεμιστικών χαπιών για να αντέξουν στην πίεση. Το ωράριό μας έγινε πλέον και με τη «βούλα» λάστιχο (για παράδειγμα, λειτουργεί ήδη στη Θεσσαλονίκη κατάστημα με διευρυμένο ωράριο). Δεν υπάρχει κατάστημα που να κλείνει βάσει των συμφωνηθέντων από την κλαδική σύμβαση. Δεν υπάρχει κάπου να απευθυνθείς όταν τσαλαπατιούνται τα βασικά δικαιώματα που απορρέουν από τον Κανονισμό μας, είτε αυτά έχουν να κάνουν με τις συνθήκες εργασίας, είτε με την υπηρεσιακή μας εξέλιξη, είτε οτιδήποτε άλλο. Οι ειδικοί συνεργάτες αυξάνουν και πληθαίνουν. Οι συνάδελφοί μας –πλέον συνταξιούχοι- από την εθελούσια έξοδο ακόμη να δουν έστω κι ένα ευρώ από τη σύνταξή τους. Όσοι έφυγαν χωρίς να έχουν κατοχυρώσει σύνταξη έχουν μείνει χωρίς εισόδημα αφού η αποζημίωση που πήραν συμψηφίστηκε με τα δάνεια που είχαν. Και όσο για τα ασφαλιστικά ταμεία μας βρίσκονται υπό διάλυση...

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 18 Σεπτέμβριος 2014 08:43
Περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/7/2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Ιούλιος 2014 09:47

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, με την ανακοίνωσή μας 16/07/2014, η οποία είναι και αναρτημένη στο site μας, όπου καταδικάζαμε τα φαινόμενα υπονόμευσης του κινήματος, προχωρήσαμε στις 22/07/2014 σε αίτηση για σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου, με θέμα τη «λήψη απόφασης για σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης».

Μέχρι σήμερα, 25/07/2014, οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ όπως είναι αναμενόμενο τηρούν σιγή ιχθύος.

Όσον αφορά τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της, καθώς και η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, αλλά και οι «ανεξάρτητοι», δεν έχουν ακόμα απαντήσει. Η ΔΑΣ δεν έχει απαντήσει, αναρωτιόμαστε, έχει να φοβηθεί κάτι από τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης;

Όλα τα παραπάνω συνάδελφοι, ενισχύουν την ανάγκη να πρωτοστατήσουμε έτσι ώστε να γίνουν συνελεύσεις παντού, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αποφασίσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε. Να ισχυροποιήσουμε την ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ισχυροποιήσουμε την ΕΝΙΑΙΑ και το ΠΑΜΕ.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 10 από 22