Ενιαία ΕΤΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 15:21

Οι νέες σαρωτικές ανατροπές στα Εργασιακά έχουν τη βούλα της Κυβέρνησης!

Απαιτούμε να παρθούν πίσω όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Με πρόσχημα την κρίση της πανδημίας, βρήκαν ευκαιρία οι εργοδότες και η Κυβέρνηση να σαρώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα! Με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που φέρνει αυτές τις μέρες η Κυβέρνηση δήθεν ως ¨δίχτυ προστασίας για εργαζόμενους και επιχειρήσεις», δίνεται η δυνατότητα στην εργοδοσία να επιβάλει μειώσεις μισθών κατά 50% για τουλάχιστον 6 μήνες, να βάλει στον πάγο εργαζόμενους και να απαλλαγεί από τη μισθοδοσία τους, να αναστείλει συμβάσεις εργασίας, να επιβάλει μετακινήσεις μεταξύ επιχειρήσεων του ίδιου Ομίλου, να κάνει λάστιχο το χρόνο και το χώρο εργασίας!

Πιο συγκεκριμένα:

Με το άρθρο 9 της ΠΝΠ δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να ορίζει μονομερώς «προσωπικό ασφαλείας», επιβάλλοντας έτσι εκ περιτροπής εργασία για 6 μήνες τουλάχιστον στο 50% του προσωπικού. Η μείωση του χρόνου μηνιαίας απασχόλησης μπορεί να φτάσει και τις 2 βδομάδες και έτσι ο μισθός να μειωθεί κατά 50%. Κι αφού οι τράπεζες ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις που εφάρμοσαν την «εφεδρεία», μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα γίνει με το μισθό μας αν οι τραπεζίτες κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματός τους...

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜ. ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ MELLON & FIRST DATA PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 12:07

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις τράπεζες και στις εταιρείες του κλάδου,

Το ΔΣ του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, οι σωματειακές μας επιτροπές, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις Τράπεζες, τα επιχειρησιακά σωματεία στη Μέλλον και στην First Data, είμαστε καθημερινά στο πλευρό όλων των εργαζομένων του κλάδου, με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας. Διατηρούμε την επικοινωνία με κάθε πρόσφορο μέσο ακόμα και με φυσική παρουσία όπου υπάρχει δυνατότητα, για να μη μείνει κανείς εργαζόμενος μόνος του και απροστάτευτος σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργεί η εξάπλωση του Κορωνοϊού και μπροστά στην κυβερνητική και εργοδοτική αυθαιρεσία που εξελίσσεται σε μια σειρά χώρους δουλειάς και στις ζωές μας συνολικά, αξιοποιώντας την πανδημία.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης είναι ανεπαρκή όσον αφορά τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά της στις κραυγές αγωνίας των υγειονομικών που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε κρεβάτια ΜΕΘ που παραμένουν κλειστά κα.

Την ίδια στιγμή παίρνει μέτρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις με αναστολή καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τους δίνει την δυνατότητα να συνεχίζουν τις απολύσεις (μόνο το πρώτο 15μερο του Μαρτίου έγιναν 115 χιλ απολύσεις),  να αναστείλουν συμβάσεις, να μην καταβάλλουν το δώρο Πάσχα, να «ξεχαρβαλώνουν» τα ωράρια είτε μέσω της ανεξέλεγκτης τηλεργασίας, είτε με τις ατέλειωτες υπερωρίες, είτε με την δουλειά την Κυριακή όπως γίνεται στα σούπερ μάρκετ και χωρίς να δηλώνουν βάρδιες και ωράρια στο σύστημα Εργάνη.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 12:12
Περισσότερα...
 
Περί αυταπατών ΤΥΠΕΤικής όασης PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2020 22:42

Εδώ και αρκετά χρόνια οι πλειοψηφούσες παρατάξεις της διοίκησης του ΤΥΠΕΤ (που ταυτόχρονα είναι και παρατάξεις των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα) προσπαθούν να πείσουν τα μέλη του ταμείου μας (εν ενεργεία και συνταξιούχους) ότι είμαστε προνομιούχοι, διότι δεν χρειάζεται να «ξεπέσουμε» στην ανάγκη της δημόσιας υγείας. Τόσα χρόνια ως Πρωτοβουλία της Ενιαίας καταγγέλλουμε ότι δεν γίνεται να είναι όλα τέλεια στον κλειστό υπέροχο κόσμο της Εθνικής, όταν η υγεία γίνεται εμπόρευμα και όταν το δημόσιο σύστημα υγείας μονίμως υποχρηματοδοτείται. Και δυστυχώς έρχονται οι εξελίξεις για να μας επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά.

Αναρωτιόμαστε τι θα κάνει μέλος του ΤΥΠΕΤ αν αισθανθεί άσχημα (γιατί ο λοιμοξιολόγος μας κ. Σύψας μας πληροφορεί ότι «ήδη υπάρχουν 2-3 κρούσματα στην Αττική που δεν ξέρουμε πως μολύνθηκαν γιατί ούτε σε ταξίδι πήγανε, ούτε σε επαφή με κάποιο γνωστό κρούσμα ήρθαν, επομένως ο ιός είναι εκεί έξω...») ή αν μάθει ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα του νέου κορονοϊού; Θα φτάσει τελικά να έχει ανάγκη το δημόσιο νοσοκομείο ή θα τον αφήσουμενα το ξεπεράσει μόνος του στην κλινική μας τη στιγμή που το σχέδιο είναι όλοι οι νοσούντες να μεταφερθούν στον «Παμμακάριστο» και στην «Αγία Βαρβάρα»;

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2020 22:45
Περισσότερα...
 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 14 Μάρτιος 2020 19:48

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ηγεσία της ΓΣΕΕ αποτελούν πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους των κλάδων μας και όχι μόνο, που έρχονται αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και τη μεγάλη ανασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οι εξαγγελίες για την δημόσια Υγεία δε λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα για τους εργαζόμενους.

Αφήνουν το δημόσιο σύστημα Υγείας με τεράστια κενά σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό και υλικά. Οι 2.000 προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τις ανάγκες της σημερινής περιορισμένης εξάπλωσης του ιού, πόσο μάλλον τις ανάγκες αντιμετώπισης πλατιάς εξάπλωσής της, να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ, να στελεχωθούν νέες μονάδες (π.χ. Κ.Υ και Νοσοκομεία) με προσωπικό και εξοπλισμό.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας και των ελέγχων από τα σώματα επιθεώρησης εργασίας, αναστολή της υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί άμεσα στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τροποποιήσεις ωραρίων. Οι αποφάσεις του υπουργείου δίνουν πράσινο φως στους εργοδότες να οργιάσουν και να επιτεθούν στο μόνο δικαίωμα που είχε μείνει όρθιο από την κρίση, αυτό της κανονικής άδειας των εργαζομένων.

Η εικόνα και οι καταγγελίες που έχουμε στα συνδικάτα μας αλλά και σε άλλους κλάδους το επιβεβαιώνουν. Οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία, με απειλές για απολύσεις, για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, για αναγκαστική αλλαγή βαρδιών, για να πάρουν οι εργαζόμενοι άδειες άνευ αποδοχών ή να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 14 Μάρτιος 2020 19:50
Περισσότερα...
 
ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 11:53
  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (κλαδικής και επιχειρησιακών) για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του κλάδου, για κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, της νοικιασμένης εργασίας.
  • Δυναμώνουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη First data για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.
  • Δίνουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα από το σωματείο μας και τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ενάντια στα μέτρα που έφερε η Κυβέρνηση όπως το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και η επέκταση των πλειστηριασμών.
  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην απλήρωτη εργασία, τις αδήλωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση της εργασίας.
  • Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στις απολύσεις με οποιαδήποτε μορφή, τις «εθελούσιες», την «απόσχιση κλάδου», την «λήξη της σύμβασης».
  • Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 12:08
Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 2 από 24