Ενιαία ΕΤΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/7/2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Ιούλιος 2014 09:47

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, με την ανακοίνωσή μας 16/07/2014, η οποία είναι και αναρτημένη στο site μας, όπου καταδικάζαμε τα φαινόμενα υπονόμευσης του κινήματος, προχωρήσαμε στις 22/07/2014 σε αίτηση για σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου, με θέμα τη «λήψη απόφασης για σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης».

Μέχρι σήμερα, 25/07/2014, οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ όπως είναι αναμενόμενο τηρούν σιγή ιχθύος.

Όσον αφορά τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της, καθώς και η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, αλλά και οι «ανεξάρτητοι», δεν έχουν ακόμα απαντήσει. Η ΔΑΣ δεν έχει απαντήσει, αναρωτιόμαστε, έχει να φοβηθεί κάτι από τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης;

Όλα τα παραπάνω συνάδελφοι, ενισχύουν την ανάγκη να πρωτοστατήσουμε έτσι ώστε να γίνουν συνελεύσεις παντού, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αποφασίσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε. Να ισχυροποιήσουμε την ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ισχυροποιήσουμε την ΕΝΙΑΙΑ και το ΠΑΜΕ.

 
ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΔΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014 10:36

ENIAIA ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ

Σδ. Γιαννακόπουλο Γιώργο

Ζητάμε την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ με θέμα την λήψη απόφασης για έκτακτη γενική συνέλευση.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Χαλιού Έφη

Γιαλιάς Βασίλης

Χατζηματθαίου Δημήτρης

Κοινοποίηση προς τους επικεφαλής των παρατάξεων και τα μέλη του ΔΣ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014 10:43
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΟΥΛΗΣ 2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Ιούλιος 2014 08:36

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η περιγραφή των προβλημάτων και των κενών που άφησε η τελευταία εθελούσια, αλλά και η πολιτική συρρίκνωσης που ακολουθεί η τράπεζα, θα ήταν περιττή, τη στιγμή που σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι έχουν ιδία πείρα. Το πώς όμως αντιμετωπίζει το συνδικαλιστικό κίνημα αυτές τις ελλείψεις είναι πραγματικά τεράστιο θέμα συζήτησης...

Οι ελλείψεις σε προσωπικό απαντιούνται από τον ΣΥΕΤΕ με τον κυνικό εφησυχασμό των προσλήψεων που έχει εξαγγείλει η τράπεζα. Χωρίς να έχει γίνει ακόμη καμία επίσημη καταγραφή των αναγκών σε δίκτυο και διοίκηση, στο τελευταίο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η απάντηση που πήραμε για τις προσλήψεις ήταν ότι θα γίνουν 110 για επαρχία και 100 για Αθήνα- Θεσσαλονίκη (με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση). Ούτε λόγος για περαιτέρω διεκδικήσεις, πέραν της κοινής κατά τα άλλα παραδοχής, ότι υπάρχουν τεράστια κενά. Οι ανακοινώσεις του ΣΥΕΤΕ και οι αναφορές στις συναντήσεις με την διοίκηση δεν συνιστούν κατά την γνώμη μας δυναμική διεκδίκηση...

Για τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες που καθημερινά αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, ενημερωθήκαμε ότι στην συνάντηση της ΟΤΟΕ με την τράπεζα, η τελευταία ισχυρίστηκε ότι τηρεί «στο ακέραιο» τους όρους της κλαδικής. Και βέβαια, αφού μας ενημέρωσε το «υπερκείμενο συνδικαλιστικό όργανο» για την τήρηση της κλαδικής, εμείς ως ΣΥΕΤΕ πειστήκαμε και όλα «μέλι γάλα». Τι κι αν κατακλύζεται το προσωπικό mail των μελών του Δ.Σ. καθημερινά με καταγγελίες συναδέλφων για την παραβίαση του ωραρίου, η πλειοψηφία του Συλλόγου μας, με στεντόρειο ύφος, απειλεί ότι όλες οι καταγεγραμμένες υπερωρίες θα πληρώνονται! Μα, αλήθεια, ποιες καταγεγραμμένες υπερωρίες; Πότε γράφτηκαν υπερωρίες στα καταστήματα που εξυπηρετούν πελάτες ακόμη και μετά τη λήξη του ωραρίου;

Περισσότερα...
 
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Ιούλιος 2014 08:46

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πριν λίγες μέρες η ΕΝΙΑΙΑ κατήγγειλε ότι οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στον ΣΥΕΤΕ «εξαγοράζουν τις «υπηρεσίες» που προσφέρουν στην εργοδοσία με προσωπικά οφέλη, απολαμβάνοντας προαγωγές, διορισμούς δικών τους παιδιών, ρίχνοντας ουσιαστικά νερό στον μύλο του εκφυλισμού και της συκοφάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος». Μετά την ανακοίνωσή μας, αναγκάστηκαν όλοι να «ανακαλύψουν την Αμερική» και με σειρά ανακοινώσεων καλούσαν τον πρόεδρο (ΔΗΣΥΕ), τον γραμματέα (ΔΑΚΕ) και ένα ακόμη μέλος (ΔΗΣΥΕ) του προεδρείου του ΣΥΕΤΕ, ξεχνώντας (!) και τον συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έβαλαν από την πίσω πόρτα τα παιδιά τους ειδικούς συνεργάτες στην ΕΤΕ.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Τα ΜΜΕ αξιοποίησαν το γεγονός, ενισχύοντας την προσπάθεια κατασυκοφάντησης του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, σε μια εποχή που ανοίγει από την κυβέρνηση η συζήτηση για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας. Έβγαλαν στη δημοσιότητα ονόματα και άνοιξαν τον χορό της απαξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης.

Δεν είναι κάτι καινούριο. Διαχρονικά οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ βόλευαν τα παιδιά τους, έπαιρναν κατ' εξαίρεση προαγωγές, απολάμβαναν συνδικαλιστικά προνόμια κλπ. Όλο αυτό το διάστημα η ΕΝΙΑΙΑ στην ΕΤΕ κατήγγειλε και αναδείκνυε όλα αυτά τα φαινόμενα, ουδέποτε συμμετείχε σε αυτά, και μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις τράπεζες όχι μόνο δεν κάνουν χρήση, αλλά γυρίζουν πίσω τα συνδικαλιστικά κίνητρα, τα οποία έχει προσυπογράψει η ΟΤΟΕ με τους εργοδότες.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της ΔΑΣ- ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι ο καιροσκοπικός τους χαρακτήρας. Καλεί «όποιον συνδικαλιστή εμπλέκεται..., να παραιτηθεί από κάθε συνδικαλιστική ιδιότητα» ενώ γνωρίζει από τον Μάιο κιόλας ότι ο δικός της εκλεγμένος συνδικαλιστής εμπλέκεται προσωπικά. Τον καλεί σήμερα σε παραίτηση, επειδή γνωρίζει ότι ούτως ή άλλως ο συνδικαλιστής της βγαίνει σε σύνταξη τον Αύγουστο. Αλήθεια, δεν ήξερε ο κατά τα άλλα «αριστερός» εκλεγμένος της ΔΑΣ από την Θεσσαλονίκη, που βγάζει προσωπική ανακοίνωση και καλεί όλους τους «αριστερούς» να διώξουν τη «σαπίλα του ξεπουλημένου συνδικαλισμού από την ΕΤΕ» και να «κάνουμε κοινό μέτωπο των αριστερών δυνάμεων», ότι και η δική του παράταξη είναι μπλεγμένη στις συνδιαλλαγές; Και αφού αποκαλύφτηκαν και οι δικές τους οι «πομπές», ο συνάδελφός μας Πεπές ανακάλυψε ότι ο εκλεγμένος τους είναι «συνεργάτης» και όχι μέλος τους. Δεν μπορούν να κρυφτούν. Το «νέο» και «πρωτοποριακό» που ευαγγελίζονται οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλασμένο με τα ίδια φθαρμένα και σαπισμένα υλικά του ξεφτισμένου συνδικαλισμού.

Περισσότερα...
 
ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Ιούνιος 2014 12:48

Στη δεύτερη κιόλας ολομέλεια του ΔΣ του ΤΥΠΕΤ, οι πλειοψηφούσες παρατάξεις απέδειξαν ότι αποδέχονται την επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας, και κατά συνέπεια στο ΤΥΠΕΤ. Λειτουργώντας σαν εργοδότης, σαν τραπεζίτης, το Προεδρείο έθεσε ζήτημα μη καταβολής του επιδόματος «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης» (δηλ. του επιδόματος ισολογισμού) στους εργαζόμενους του ΤΥΠΕΤ (διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές, ιατρούς κτλ.) καθώς και το πάγωμα του χρονοεπιδόματος.

Με το πρόσχημα της αναστολής καταβολής του αντίστοιχου επιδόματος στους εργαζόμενους της ΕΤΕ λειτούργησαν σαν «βασιλικότεροι του βασιλέως». Έθεσαν την πρόταση αυτή και αποφάσισαν να πάνε ξανά σε διαπραγμάτευση με τους εργαζόμενους μέχρι την επόμενη ολομέλεια, αλλιώς θα καταγγείλουν μονομερώς τη σύμβασή τους.

Οι εργαζόμενοι στο ΤΥΠΕΤ από τη μεριά τους τοποθετήθηκαν – προφανώς – κατά της απόφασης αυτής, λέγοντας ότι έχουν ήδη υποστεί μειώσεις και ότι έχουν στηρίξει το Ταμείο σε όλη του την πορεία. Για παράδειγμα, αποδέχτηκαν να μη καταβληθεί το επίδομα μέχρι τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. (που προέκυψε μετά τις εκλογές του Απρίλη) αν και είχαν λάβει δέσμευση από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του απερχόμενου Δ.Σ. ότι αυτό θα καταβληθεί. Με κοινή ανακοίνωση των τριών σωματείων (διοικητικών υπαλλήλων, νοσηλευτικού προσωπικού και ιατρών) οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν καμία μείωση στο μισθό τους.

Η παράταξή μας, η ΕΝΙΑΙΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ψηφίσουμε τη μείωση των μισθών των εργαζομένων, όπως άλλωστε είχαμε καταψηφίσει και τις προηγούμενες μειώσεις. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό από μεριάς της πλειοψηφίας του Δ.Σ. η καταγγελία της σύμβασης, εάν δεν συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι του ΤΥΠΕΤ στις μειώσεις.

Καλούνται για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι να πληρώσουν για τα ελλείμματα των Ταμείων. Μα ποιός συνάδελφος δεν θυμάται ότι η απερχόμενη διοίκηση «καμάρωνε» στον απολογισμό στη Γ.Σ. ότι πέτυχε να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα του Ταμείου από μισθούς περίπου 650.000 ευρώ; Τελικά ας μας ξεκαθαρίσουν οι παρατάξεις που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, που στο όνομα της διαχείρισης ξεχνούν ότι και οι ίδιοι είναι εκλεγμένοι από τους συναδέλφους για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, με ποιους είναι; Λειτουργούν σαν εργοδότες ή σαν εργαζόμενοι;

Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μία αλήθεια: Ο δρόμος της υποχώρησης και της συναίνεσης όχι μόνο δεν φέρνει κατακτήσεις για τους εργαζόμενους, αλλά είναι ο δρόμος που αργά η γρήγορα θα φέρει κι άλλες «ήττες». Συμφέρον των εργαζομένων είναι να επιλέξουν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΤΥΠΕΤ και της ΕΤΕ να είναι σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, να μη δεχτούν καμία μείωση των μισθών τους και ενωμένοι να διεκδικήσουν μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2014 08:08
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο11121314151617181920ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 11 από 22