Ενιαία ΕΤΕ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Αύγουστος 2014 21:43

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Στη σημερινή (6/8/14) έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. ζήσαμε πάλι τον υπέρτατο τραμπουκισμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού των πλειοψηφιών του ΣΥΕΤΕ.

Αφού παρήλθαν 3 ώρες από την καθορισμένη ώρα συνεδρίασης και –κεκλεισμένων των θυρών- πήγαιναν και έρχονταν οι διαπραγματεύσεις και τα αλισβερίσια, ο γραμματέας του Δ.Σ. μας ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά δεν τίθεται κανένα άλλο θέμα σύμφωνα με το καταστατικό, πέραν του θέματος που έχουν οι ίδιοι ζητήσει (μαζί με τους εκλεγμένους της ΔΗΣΥΕ- Γιαννακόπουλου, τον εκλεγμένο της Νέας Εποχής και το μέλος του ΔΣ Πολίτη).

Στην προσπάθεια της πλειοψηφίας να ληφθεί απόφαση χωρίς ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, η παράταξή μας με δήλωσή της στα πρακτικά ζήτησε:

Την διακοπή της σημερινής εκφυλισμένης συνεδρίασης και την συνέχισή της αύριο 7/8/14, προκειμένου οι παρατάξεις νηφάλια να συζητήσουν την πρόταση της ΕΝΙΑΙΑΣ για σύγκληση ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ, η οποία Γενική Συνέλευση θα όριζε διαπαραταξιακή επιτροπή που θα οδηγήσει το Σωματείο σε εκλογές.

Περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/7/2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Ιούλιος 2014 09:47

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, με την ανακοίνωσή μας 16/07/2014, η οποία είναι και αναρτημένη στο site μας, όπου καταδικάζαμε τα φαινόμενα υπονόμευσης του κινήματος, προχωρήσαμε στις 22/07/2014 σε αίτηση για σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου, με θέμα τη «λήψη απόφασης για σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης».

Μέχρι σήμερα, 25/07/2014, οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ όπως είναι αναμενόμενο τηρούν σιγή ιχθύος.

Όσον αφορά τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της, καθώς και η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, αλλά και οι «ανεξάρτητοι», δεν έχουν ακόμα απαντήσει. Η ΔΑΣ δεν έχει απαντήσει, αναρωτιόμαστε, έχει να φοβηθεί κάτι από τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης;

Όλα τα παραπάνω συνάδελφοι, ενισχύουν την ανάγκη να πρωτοστατήσουμε έτσι ώστε να γίνουν συνελεύσεις παντού, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αποφασίσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε. Να ισχυροποιήσουμε την ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ισχυροποιήσουμε την ΕΝΙΑΙΑ και το ΠΑΜΕ.

 
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Ιούλιος 2014 08:46

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πριν λίγες μέρες η ΕΝΙΑΙΑ κατήγγειλε ότι οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στον ΣΥΕΤΕ «εξαγοράζουν τις «υπηρεσίες» που προσφέρουν στην εργοδοσία με προσωπικά οφέλη, απολαμβάνοντας προαγωγές, διορισμούς δικών τους παιδιών, ρίχνοντας ουσιαστικά νερό στον μύλο του εκφυλισμού και της συκοφάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος». Μετά την ανακοίνωσή μας, αναγκάστηκαν όλοι να «ανακαλύψουν την Αμερική» και με σειρά ανακοινώσεων καλούσαν τον πρόεδρο (ΔΗΣΥΕ), τον γραμματέα (ΔΑΚΕ) και ένα ακόμη μέλος (ΔΗΣΥΕ) του προεδρείου του ΣΥΕΤΕ, ξεχνώντας (!) και τον συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έβαλαν από την πίσω πόρτα τα παιδιά τους ειδικούς συνεργάτες στην ΕΤΕ.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Τα ΜΜΕ αξιοποίησαν το γεγονός, ενισχύοντας την προσπάθεια κατασυκοφάντησης του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, σε μια εποχή που ανοίγει από την κυβέρνηση η συζήτηση για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας. Έβγαλαν στη δημοσιότητα ονόματα και άνοιξαν τον χορό της απαξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης.

Δεν είναι κάτι καινούριο. Διαχρονικά οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ βόλευαν τα παιδιά τους, έπαιρναν κατ' εξαίρεση προαγωγές, απολάμβαναν συνδικαλιστικά προνόμια κλπ. Όλο αυτό το διάστημα η ΕΝΙΑΙΑ στην ΕΤΕ κατήγγειλε και αναδείκνυε όλα αυτά τα φαινόμενα, ουδέποτε συμμετείχε σε αυτά, και μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις τράπεζες όχι μόνο δεν κάνουν χρήση, αλλά γυρίζουν πίσω τα συνδικαλιστικά κίνητρα, τα οποία έχει προσυπογράψει η ΟΤΟΕ με τους εργοδότες.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της ΔΑΣ- ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι ο καιροσκοπικός τους χαρακτήρας. Καλεί «όποιον συνδικαλιστή εμπλέκεται..., να παραιτηθεί από κάθε συνδικαλιστική ιδιότητα» ενώ γνωρίζει από τον Μάιο κιόλας ότι ο δικός της εκλεγμένος συνδικαλιστής εμπλέκεται προσωπικά. Τον καλεί σήμερα σε παραίτηση, επειδή γνωρίζει ότι ούτως ή άλλως ο συνδικαλιστής της βγαίνει σε σύνταξη τον Αύγουστο. Αλήθεια, δεν ήξερε ο κατά τα άλλα «αριστερός» εκλεγμένος της ΔΑΣ από την Θεσσαλονίκη, που βγάζει προσωπική ανακοίνωση και καλεί όλους τους «αριστερούς» να διώξουν τη «σαπίλα του ξεπουλημένου συνδικαλισμού από την ΕΤΕ» και να «κάνουμε κοινό μέτωπο των αριστερών δυνάμεων», ότι και η δική του παράταξη είναι μπλεγμένη στις συνδιαλλαγές; Και αφού αποκαλύφτηκαν και οι δικές τους οι «πομπές», ο συνάδελφός μας Πεπές ανακάλυψε ότι ο εκλεγμένος τους είναι «συνεργάτης» και όχι μέλος τους. Δεν μπορούν να κρυφτούν. Το «νέο» και «πρωτοποριακό» που ευαγγελίζονται οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλασμένο με τα ίδια φθαρμένα και σαπισμένα υλικά του ξεφτισμένου συνδικαλισμού.

Περισσότερα...
 
ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΔΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014 10:36

ENIAIA ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ

Σδ. Γιαννακόπουλο Γιώργο

Ζητάμε την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ με θέμα την λήψη απόφασης για έκτακτη γενική συνέλευση.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Χαλιού Έφη

Γιαλιάς Βασίλης

Χατζηματθαίου Δημήτρης

Κοινοποίηση προς τους επικεφαλής των παρατάξεων και τα μέλη του ΔΣ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014 10:43
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΟΥΛΗΣ 2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Ιούλιος 2014 08:36

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η περιγραφή των προβλημάτων και των κενών που άφησε η τελευταία εθελούσια, αλλά και η πολιτική συρρίκνωσης που ακολουθεί η τράπεζα, θα ήταν περιττή, τη στιγμή που σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι έχουν ιδία πείρα. Το πώς όμως αντιμετωπίζει το συνδικαλιστικό κίνημα αυτές τις ελλείψεις είναι πραγματικά τεράστιο θέμα συζήτησης...

Οι ελλείψεις σε προσωπικό απαντιούνται από τον ΣΥΕΤΕ με τον κυνικό εφησυχασμό των προσλήψεων που έχει εξαγγείλει η τράπεζα. Χωρίς να έχει γίνει ακόμη καμία επίσημη καταγραφή των αναγκών σε δίκτυο και διοίκηση, στο τελευταίο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η απάντηση που πήραμε για τις προσλήψεις ήταν ότι θα γίνουν 110 για επαρχία και 100 για Αθήνα- Θεσσαλονίκη (με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση). Ούτε λόγος για περαιτέρω διεκδικήσεις, πέραν της κοινής κατά τα άλλα παραδοχής, ότι υπάρχουν τεράστια κενά. Οι ανακοινώσεις του ΣΥΕΤΕ και οι αναφορές στις συναντήσεις με την διοίκηση δεν συνιστούν κατά την γνώμη μας δυναμική διεκδίκηση...

Για τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες που καθημερινά αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, ενημερωθήκαμε ότι στην συνάντηση της ΟΤΟΕ με την τράπεζα, η τελευταία ισχυρίστηκε ότι τηρεί «στο ακέραιο» τους όρους της κλαδικής. Και βέβαια, αφού μας ενημέρωσε το «υπερκείμενο συνδικαλιστικό όργανο» για την τήρηση της κλαδικής, εμείς ως ΣΥΕΤΕ πειστήκαμε και όλα «μέλι γάλα». Τι κι αν κατακλύζεται το προσωπικό mail των μελών του Δ.Σ. καθημερινά με καταγγελίες συναδέλφων για την παραβίαση του ωραρίου, η πλειοψηφία του Συλλόγου μας, με στεντόρειο ύφος, απειλεί ότι όλες οι καταγεγραμμένες υπερωρίες θα πληρώνονται! Μα, αλήθεια, ποιες καταγεγραμμένες υπερωρίες; Πότε γράφτηκαν υπερωρίες στα καταστήματα που εξυπηρετούν πελάτες ακόμη και μετά τη λήξη του ωραρίου;

Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο11121314151617181920ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 11 από 22