Η ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!!! PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Οκτώβριος 2014 10:22

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις ανακοινώσεις που θα διαβάσετε μετά και το χθεσινό (7/10/14) ΔΣ κάποιοι θα πανηγυρίζουν ότι ο «ιστορικός» ΣΥΕΤΕ βγήκε από την «περιπέτεια» που περιήλθε το τελευταίο τρίμηνο από τις πράξεις μεμονωμένων συνδικαλιστών που έπληξαν το κύρος του και ότι ανοίγει πλέον νέα σελίδα... Στη συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε η διεξαγωγή Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης στις 8/11 (χωρίς το θέμα εμπιστοσύνης, όπως όριζαν 520 συνάδελφοι με την υπογραφή τους), εκλογές στις 8/12 και ανασύνθεση του προεδρείου του ΔΣ.

Η ΕΝΙΑΙΑ, από την αρχή του «σκανδάλου μέχρι και σήμερα τοποθετείται ως εξής:

Για μας πρωταρχική σημασία έχει: α) η ουσιαστική συζήτηση και η πολιτική καταδίκη των νοσηρών φαινομένων στο συνδικαλιστικό κίνημα, όχι ως μεμονωμένη πράξη 3ων ή 4ων συνδικαλιστών, αλλά ως η συνέχεια της εκφυλιστικής κατάστασης που επικρατεί στο κίνημα, εξαιτίας της γραμμής που έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένες παρατάξεις. Γραμμής συμβιβασμού και υποταγής, ρουσφετιών και συνδιαλλαγών με τη διοίκηση. Αυτή τη γραμμή δεν την υπηρετούν μόνο οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Την υπηρετούν όσοι δέχονται τα συνδικαλιστικά κίνητρα, την υπηρετούν όσοι υπογράφουν τις μειώσεις των δικαιωμάτων μας με αντάλλαγμα μια προαγωγή, μια πρόσληψη, ένα ρουσφέτι...

β) Έχει σημασία την καταδίκη αυτών των φαινομένων να την κάνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Γιατί μόνο αυτοί έχουν και την δυνατότητα και την υποχρέωση να επιλέγουν τι συνδικαλιστικό κίνημα υπηρετεί τις ανάγκες τους, με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν...

Με αυτή την έννοια, ήδη από τον Αύγουστο η παράταξή μας επιμένει στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση να τεθεί ξεχωριστό θέμα για τα ζητήματα εμπιστοσύνης σε μέλη του ΔΣ. Η συζήτηση δηλαδή να μην περιοριστεί στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ, αλλά να γίνει υπόθεση του ανώτερου οργάνου, της Γενικής μας Συνέλευσης. Αυτή μας τη θέση έχουμε διατυπώσει τόσο μέσα σε συνεδριάσεις του ΔΣ, όσο και δημόσια μέσω των ανακοινώσεών μας, αλλά κυρίως με την πρωτοβουλία που πήρε η παράταξή μας συλλέγοντας υπογραφές από τους συναδέλφους.

Όλο αυτό το διάστημα, από το Καλοκαίρι μέχρι σήμερα οι ενέργειες των παρατάξεών τους είχαν πολύ συγκεκριμένο στόχο. Να ξεχαστεί το ζήτημα και με λιγότερο πολιτικό κόστος, η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» της ΔΗΣΥΕ να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και πλέον να εμφανίζεται και πάλι ενωμένη, χωρίς τριγμούς, «Διαφάνειες» και «ανεξάρτητους» ή «αποστάτες»... , η ΔΑΚΕ να αποσιωπήσει την εμπλοκή της και η ΔΑΣ να εμφανιστεί καθαρότερη... Στα παραπάνω βοήθησαν φυσικά και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν, τα οποία οδήγησαν το Σύλλογο στην υπολειτουργία του και μετέφεραν τη συνδικαλιστική δράση στα δικαστήρια.

Η πρωτοβουλία μας να συλλέξουμε υπογραφές για διενέργεια Ε/Α Γενικής Συνέλευσης με πρώτο θέμα τα ζητήματα εμπιστοσύνης, ανάγκασαν τις παρατάξεις τους στη συνεδρίαση του ΔΣ της 3/10/14 να υιοθετήσουν την πρόταση της ΕΝΙΑΙΑΣ για εκλογή αντιπροσωπευτικού- διαπαραταξιακού- υπηρεσιακού προεδρείου που θα είχε καθήκον την υλοποίηση αυτής της απόφασης και τη διενέργεια εκλογών. Τα παζάρια όμως και οι σκοπιμότητες του τελευταίου τριημέρου άλλαξαν την ισχυρή- κατά τα λεγόμενά τους- διαμορφούμενη πλειοψηφία και στη χθεσινή συνεδρίαση αποφάσισαν Γενική Συνέλευση χωρίς το α' θέμα. Δηλαδή έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις υπογραφές των συναδέλφων αφού αρκέστηκαν στις τρεις παραιτήσεις των εμπλεκόμενων συνδικαλιστών από το προεδρείο. Γι αυτούς λοιπόν δεν είναι προτεραιότητα η λήψη απόφασης από το ανώτερο όργανο που είναι η ΓΣ των εργαζομένων, τους αρκεί μια πλειοψηφία του 25μελούς ΔΣ.

Καταθέσαμε για μια ακόμα φορά την πρότασή μας στην οποία φάνηκε να συμφωνεί καταρχήν η παράταξη της ΔΑΣ... Έτσι ενώ στο θέμα του περιεχομένου της συνέλευσης ψήφισαν το κείμενο των υπογραφών και την ανασύνθεση του προεδρείου που θα υλοποιήσει την συγκεκριμένη απόφαση, όταν ήρθε η ώρα των ονομάτων που θα απαρτίζουν το προεδρείο, η ΔΑΣ έθεσε υποψηφιότητα, κάνοντας για άλλη μια φορά μια ωραιότατη... κωλοτούμπα! Και την πίτα ολόκληρη (για να μην τους καταγγείλουμε ότι αδιαφορούν για τις υπογραφές) και τον σκύλο χορτάτο (για να μην μείνουν εκτός προεδρείου και χάσουν τους μηχανισμούς μπροστά στις εκλογές)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

Στην Γενική Συνέλευση δίνουμε δυναμικό παρόν. Η μαζικότητα της και η αποφασιστικότητά μας θα αποδώσουν τις ευθύνες που προσπάθησαν να συγκαλύψουν.

Στις 8/11 να μετατραπούν σε ισχυρή συμμετοχή οι υπογραφές των εργαζομένων που απαίτησαν να σταματήσει η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στις εκλογές ενισχύουμε την ΕΝΙΑΙΑ, τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στην Εθνική.

Παλεύουμε για ένα κίνημα που θα υπηρετεί τα δικά μας και μόνο συμφέροντα.