Απολύσεις στην Bank of America PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011 10:00

Όπως ανακοινώθηκε η Bank of America πρόκειται να προχωρήσει σε περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να περιορίσει τις ζημίες στο χαρτοφυλάκιό της, σύμφωνα με τους Financial Times.Οκτώ τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Royal Bank of Scotland, Barclays, UBS και HSBC, ανακοίνωσαν περισσότερες από 60.000 απολύσεις μέσα στον περασμένο μήνα, προκειμένου να αναδιαμορφώσουν τις επιχειρήσεις τους για να αντιμετωπίσουν τη μείωση των τραπεζικών κερδών.Όπως είναι γνωστό, η κεφαλαιακή επάρκεια της Bank of America είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των μεγάλων τραπεζών της Αμερικής.Η τράπεζα επλήγη σκληρά από τη φούσκα της στεγαστικής πίστης στις ΗΠΑ και την ακόλουθο κραχ της αγοράς.
Τον Ιούλιο η τράπεζα ανακοίνωσε ρεκόρ τριμηνιαίων ζημιών μετά από μία διευθέτηση 8,5 δισ. δολ. που αφορούσε την αγορά στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου (sub-prime mortgages).
Η Wall Street Journal (WSJ) και οι New York Times ισχυρίζονται πως οι περικοπές θέσεων εργασίας στην μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα μπορεί να υπερβούν τις 10.000 ή το 3.5% του προσωπικού (280.000 συνολικά στις αρχές του 2011) με βάση τα περιουσιακά στοιχεία της.
Η μετοχή της τράπεζας έχει πέσει σχεδόν 50% φέτος.
Τη Δευτέρα 15/8/2011 η τράπεζα ανακοίνωσε πως σχεδιάζει τη πώληση το καναδικό χαρτοφυλάκιο πιστωτικών καρτών της στην TD Bank Group έναντι 8,6 δισ. δολ.. Επίσης θέλει να εξέλθει από τις συναλλαγές πιστωτικών καρτών σε Βρετανία και Ιρλανδία πουλώντας ή διακόπτοντας την εκεί παρουσία της.