ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Αύγουστος 2014 21:43

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Στη σημερινή (6/8/14) έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. ζήσαμε πάλι τον υπέρτατο τραμπουκισμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού των πλειοψηφιών του ΣΥΕΤΕ.

Αφού παρήλθαν 3 ώρες από την καθορισμένη ώρα συνεδρίασης και –κεκλεισμένων των θυρών- πήγαιναν και έρχονταν οι διαπραγματεύσεις και τα αλισβερίσια, ο γραμματέας του Δ.Σ. μας ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά δεν τίθεται κανένα άλλο θέμα σύμφωνα με το καταστατικό, πέραν του θέματος που έχουν οι ίδιοι ζητήσει (μαζί με τους εκλεγμένους της ΔΗΣΥΕ- Γιαννακόπουλου, τον εκλεγμένο της Νέας Εποχής και το μέλος του ΔΣ Πολίτη).

Στην προσπάθεια της πλειοψηφίας να ληφθεί απόφαση χωρίς ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, η παράταξή μας με δήλωσή της στα πρακτικά ζήτησε:

Την διακοπή της σημερινής εκφυλισμένης συνεδρίασης και την συνέχισή της αύριο 7/8/14, προκειμένου οι παρατάξεις νηφάλια να συζητήσουν την πρόταση της ΕΝΙΑΙΑΣ για σύγκληση ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ, η οποία Γενική Συνέλευση θα όριζε διαπαραταξιακή επιτροπή που θα οδηγήσει το Σωματείο σε εκλογές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η θέση μας την οποία καταθέσαμε και στα πρακτικά, και έχει καταγραφεί και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, δεν αφήνει στο περιθώριο τους συναδέλφους. Ουσιαστικά, η Γενική Συνέλευση είναι αυτή που πρέπει να καταδικάσει όλα τα νοσηρά και εκφυλιστικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στον ΣΥΕΤΕ. Καλέσαμε τους εμπλεκόμενους να διευκολύνουν τις διαδικασίες και να παραιτηθούν, κάτι που έπρεπε να κάνουν από την πρώτη στιγμή. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Να μην μπούμε στα παραταξιακά παιχνίδια της ΔΗΣΥΕ, αλλά να μην επιτρέψουμε και σε κανέναν να ποιεί την νήσσα.

Αντί γι' αυτό, οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, πραξικοπηματικά κι ενώ τα μέλη του Δ.Σ. αποχωρούσαν από την αίθουσα του προεδρείου, πήραν μόνοι τους απόφαση με 11 ψήφους για Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 20/9/14 με θέμα Εκλογές.

Οι υπόλοιποι 13 σύμβουλοι συνυπογράψαμε δήλωση ότι δεν νομιμοποιούμε τη σημερινή διαδικασία και ως εκ τούτου δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από το όργανο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να σφετεριστεί το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων.

Να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους όσους κάνουν πλάτες στην διοίκηση απολαμβάνοντας συνδικαλιστικά προνόμια και καρέκλες.

Να ενισχύσουμε την ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα που υπηρετούν το ΠΑΜΕ και η ΕΝΙΑΙΑ στην Εθνική Τράπεζα.

Πρώτοι αποκαλύψαμε με ανακοίνωση τα ζητήματα συνδιαλλαγών με τη διοίκηση και ζητήσαμε πάλι πρώτοι την σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, διεκδικώντας παράλληλα την συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Από αυτή μας την θέση πιέστηκαν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις και κίνησαν διαδικασίες συνεδρίασης του Δ.Σ.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.