Ενιαία ΕΤΕ
Συλλαλητήριο στις 10 Σεπτέμβρη PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2011 09:05

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

          Αυτοαπασχολούμενε/η, επαγγελματία, χαμηλοσυνταξιούχε, άνεργε/η

         

          Την ώρα που η ανεργία μας τσακίζει, που φόροι και ακρίβεια μας πνίγουν με συνεχή αύξηση του ΦΠΑ, αυξήσεις στα καύσιμα, στους λογαριασμούς, που μας κόβουν μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, κλπ φέρνουν νέα φοροκαταιγίδα.

       Η κυβέρνηση με νέα χαράτσια φορολογεί τη φτώχεια και την απόγνωσή μας.

          Είναι ώρα να απαντήσουμε, να χρησιμοποιήσουμε την πραγματική μας δύναμη. Είναι ώρα να αφήσουμε στην άκρη τη μοιρολατρία, το φόβο, την κούφια αγανάκτηση. Κανείς δεν μπορεί μόνος του να αντισταθεί αποτελεσματικά, να τους αποκρούσει.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2011 09:11
Περισσότερα...
 
Γενικη συνέλευση των εργαζομένων στο Γέρακα PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2011 07:42

Χθες (1/9/2011) πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Γέρακα η πρώτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, με κύριο θέμα τη λήψη απόφασης μετά την περικοπή του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας (ανθυγιεινό) σε όλες τις υπηρεσίες του κτηρίου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2011 07:49
Περισσότερα...
 
Συμβολική κινητοποίηση στην Ακρόπολη 29-7-2011 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011 16:58
alt
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011 16:59
 
Μείωση των αποδοχών στους συναδέλφους της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω ICAP PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2011 20:41

Δεν είναι καινούριο αυτό το τροπάριο για τις εταιρείες ICAP και ΕΤΕ. Πριν δύο περίπου μήνες, η ICAP ζήτησε σε συναδέλφους που εργάζονται στην ΕΤΕ (σε διάφορες υπηρεσίες: Καταναλωτική Πίστη, αλλά και αλλού) να υπογράψουν αλλαγή της σύμβασής τους με μείωση του ωραρίου κατά μία ώρα και ταυτόχρονη μείωση του μισθού τους 12%. Και μάλιστα, με την υπόδειξη πως όσοι δεν υπογράψουν θα απολυθούν.

Πριν δύο μέρες, το ίδιο ζητήθηκε και στους συναδέλφους που εργάζονται στην Εθνική Ασφαλιστική.

Περισσότερα...
 
Για την συγχώνευση Alpha- Eurobank PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 30 Αύγουστος 2011 18:31

Η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου είναι μια νομοτελειακή και αντικειμενική διαδικασία της καπιταλιστικής οικονομίας, η οποία συντελείται και:

• στη φάση της ανάπτυξή της -και έχουμε τέτοια παραδείγματα διεθνώς την ίδια περίοδο – στα τέλη της δεκαετίας 90- όπως: Citicorp-Travelers, Bank America-Nations Bank, Bank One-First Chicago και Norwest-Wells Fargo αλλά και στη χώρα μας: η Alpha Bank είναι αποτέλεσμα της εξαγοράς της Ιονικής από την Τράπεζα Πίστεως, ενώ και η τράπεζα Eurobank δημιουργήθηκε με την απορρόφηση της Εργασίας από την Eurobank, η οποία είχε εξαγοράσει προηγουμένως την Τράπεζα Κρήτης.

• στη φάση της κρίσης, όπου η ανάγκη διατήρησης και αύξησης της κερδοφορίας, η μείωση της ζημιάς από την καταστροφή κεφαλαίων, η δυνατότητα κεφαλαιακής επάρκειας για να δανείζουν οι τραπεζικοί όμιλοι φτηνά τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους, κάνει τη διαδικασία αυτή πιο επιτακτική.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011 17:00
Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
«ΈναρξηΠροηγούμενο2122ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 21 από 22