Ενιαία ΕΤΕ
Ανακοίνωση ΕΝΙΑΙΑΣ 12/1/16 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2016 11:34

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τη στιγμή που Κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει μέχρι σήμερα δεχτεί ο κλάδος μας και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής! Το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Κατρούγκαλος για το ασφαλιστικό και τη «βιωσιμότητα» των ταμείων (Τι ειρωνεία!!! Για τον ίδιο λόγο, με το ίδιο επιχείρημα έχουν περάσει όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ)..., αυτό το νομοσχέδιο που βρήκε σύμφωνες τις εργοδοτικές οργανώσεις της χώρας, διαλύει ό,τι γνωρίζαμε ως Κοινωνική Ασφάλιση μέχρι χθες.

Μας πιάνει όλους! Και τους νυν συνταξιούχους, που με ψέματα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προσπαθεί να πείσει ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις τους, και τους αυριανούς συνταξιούχους που θα βγουν με τους χείριστους όρους. Κυρίως όμως, πιάνει τους νέους εργαζόμενους, τους οποίους καταδικάζει μέχρι τα βαθειά γεράματα να εργάζονται χωρίς προοπτική συνταξιοδότησης, αλλά και χωρίς εξασφάλιση σημερινή. Γιατί, όταν μιλάμε για Κοινωνική Ασφάλιση, δεν εννοούμε μόνο το πότε και αν θα βγει κανείς στη σύνταξη. Με τον όρο αυτό, μιλάμε για την Υγεία (σήμερα, όχι αύριο) τη δική μας και των παιδιών μας, για την προστασία της μητρότητας, όπου δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συναδελφισσών που τους αρνήθηκαν οι τραπεζίτες να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους για σωρευτική άδεια και άλλα πολλά...

Στους σημερινούς εργαζόμενους, στους νέους συναδέλφους, αυτό  το νομοσχέδιο προβλέπει για το ΣΗΜΕΡΑ μείωση του εισοδήματός τους. Αυτό σημαίνει αύξηση των εισφορών. Ακόμη και οι εργοδοτικές εισφορές θα απαιτηθεί από την Τράπεζα να πληρωθούν από το εισόδημά μας. Αυτό επιτάσσει ο νόμος τους για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Και αυτό σημαίνει μείωση μισθών και δικαιωμάτων μας. Πάνω στις δικές μας πλάτες περνά η κερδοφορία της Τράπεζας. Όπως ακριβώς συνέβη με το PSI ή με τις ανακεφαλαιοποιήσεις της τράπεζας. Αυτό συνέβη με την υπογραφή της περασμένης κλαδικής και επιχειρησιακής μας σύμβασης. Αυτό ετοιμάζονται να κάνουν και τώρα με την υπογραφή των νέων συμβάσεων.

Είναι υποκριτικό η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ και του ΣΥΕΤΕ να ετοιμάζεται τώρα για «αγωνιστικές» κινητοποιήσεις, τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο η παράταξή μας, η ΕΝΙΑΙΑ, και παράλληλα και οι δυνάμεις μας στην ΟΤΟΕ έχουν καταθέσει πολλές φορές το αίτημα της προετοιμασίας των εργαζομένων για την υπογραφή της σύμβασης. Σε όλα τα Δ.Σ., η πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ, μας απαντούσε ότι "είμαστε έτοιμοι και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα παραπάνω"! Καθησύχαζε τους συναδέλφους και άφηνε τον χρόνο να περνά χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων, χωρίς προγραμματισμό Γενικών Συνελεύσεων και κινητοποιήσεων. Για εμάς, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η διαπραγμάτευση των Συλλογικών Συμβάσεων δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπόθεση ενός προεδρείου, ή ακόμη και ολόκληρου του Δ.Σ. Είναι διαπραγματευτικό όπλο, αν θέλουμε να ανακτήσουμε τις απώλειες, η συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στην υπόθεση αυτή.

Είναι υποκριτικό όμως, όχι μόνο από τις δυνάμεις της ΔΗΣΥΕ και της ΔΑΚΕ, αλλά και από τις δυνάμεις της ΔΑΣ και της Πρότασης Προοπτικής, να «αγανακτούν» με τις μεθόδους των πλειοψηφιών της ΟΤΟΕ και του ΣΥΕΤΕ, γιατί και οι ίδιοι στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ δεν κατέθεσαν καμία πρόταση για την κλαδική σύμβαση. Αντίθετα, η ΔΑΣ της ΟΤΟΕ υπερψήφισε την πρόταση της ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, η οποία ανοίγει διάπλατα την πόρτα των μειώσεων των μισθών μας και των απολύσεων, ενώ η Πρόταση Προοπτικής της ΟΤΟΕ, τόσο πολύ ενδιαφερόταν για την κλαδική σύμβαση που απουσίαζε από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας! Κιότεψαν να καταψηφίσουν την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ. Και για ακόμη μία φορά έδωσαν το πράσινο φως στις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να παίζει με τις ζωές μας. Ακριβώς δηλαδή ό,τι έκαναν και στην ψηφοφορία για την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, που μη ψηφίζοντας το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ), έδωσαν άλλη μία έδρα σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Ας μη μιλάνε λοιπόν αυτές οι δυνάμεις για αριστεροσύνες και για μαϊντανούς και άλλα ζαρζαβατικά, γιατί οι δικές τους συμμαχίες με τα συμφέροντα των εργοδοτών είναι τόσο ανίερες που ζαρζαβατικά θα αρχίσουν να τους πετάνε οι εργαζόμενοι καθώς θα ξεσκεπάζεται η δράση τους... Θα δούμε άλλωστε και τι θα ψηφίσουν στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ όταν θα προτείνουμε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό. Τι θα σκαρφιστούν πάλι για να μην συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που κινητοποιεί εργαζόμενους σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε! Εκτός και αν θέλουν να κρύψουν την ουσιαστική τους συμφωνία με τις κινήσεις της "αριστερής" Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Γιατί δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε διαφορετικά την πρότασή τους στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ (Ταμείο του δικού μας κλάδου) για ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ προκειμένου να διασφαλιστεί η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ του Ταμείου!!! Αυτά, αλήθεια, τα επιχειρήματα δεν χρησιμοποιούν και οι Κυβερνήσεις για να περάσουν τους αντιασφαλιστικούς τους νόμους;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Επειδή τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι πολύ διαφορετικά από αυτά της εργοδοσίας, κι επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε την δική τους ανάπτυξη για να αρχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν, ο δρόμος είναι ένας και είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης και των εργοδοτών και προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

Οργανώνουμε την πάλη μας για μια επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, για μεγάλους αγώνες που θα διασφαλίσουν τα κεκτημένα μας.

 
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2015 09:51

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σαν πρώτο δείγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, η Κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα τα οποία αποτελούν συνέχιση του εγκλήματος σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Με τα μέτρα αυτά και όσα ακολουθήσουν, η Κυβέρνηση -εκτελώντας τις εντολές τραπεζιτών και βιομηχάνων- διαλύει οριστικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και καταργεί εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών ! Εντείνει τη φοροληστεία αυξάνοντας τους φόρους και δε διστάζει για μια ακόμη φορά να βάλει χέρι στις συντάξεις των γονιών μας! Βάζει χέρι στο εισόδημα των φτωχών με το πρόσχημα της αλληλεγγύης στους εξαθλιωμένους... Αυτό έκανε με το 1% εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ στους τραπεζοϋπαλλήλους, αυτό εννοούν όταν μιλούν για ισοδύναμα. Στόχος τους είναι για μια ακόμη φορά να ταΐσουν με ζεστό χρήμα τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες .

ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Εδώ και  τώρα οργανώνουμε τη δική μας αντεπίθεση μέσα από το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού  και παίρνουμε όλοι μέρος στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Πέμπτη 15/10/15 και ώρα 6 μμ στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ.Φιλοθέης 5β πίσω από τη Μητρόπολη). Στέλνουμε το πρώτο ηχηρό μήνυμα με τη δυναμική μας παρουσία στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 16/10/15 και ώρα 6.30 μμ στην Ομόνοια την μέρα ψήφισης στη Βουλή των προαπαιτούμενων μέτρων. Μέσα από τις σωματειακές επιτροπές και τις συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, μέσα από τις συσκέψεις και από τις συζητήσεις για το πώς θα βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας με σκοπό την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 22 Οκτώβρη και την απεργία στις 12 Νοέμβρη !

ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !

Σπάμε το φόβο και την τρομοκρατία που καλλιεργείται στους χώρους εργασίας ! Βάζουμε τέλος στη ζωή που θέλουν οι τραπεζίτες να έχουμε, μια ζωή γεμάτη ανασφάλεια για το αύριο, με καταπάτηση ακόμη και βασικών μας δικαιωμάτων, μια ζωή με σκυμμένο κεφάλι ! Δε θα ζήσουμε μια ζωή μέσα στο άγχος για την επίτευξη των στόχων τους και με τη πίεση και τις απειλές του εργοδότη να μας μαυρίζουν τη καθημερινότητα! Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των τραπεζιτών! Οργανώνουμε τη δράση μας μέσα από το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ !

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2015 09:51
 
ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2015 11:01

Ψεύδεται ασύστολα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν λέει ότι με τις συντάξεις από το ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων θα πληρώσει τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, και μάλιστα το ονομάζει εθνική ανάγκη...

Με απίστευτη ταχύτητα καθαρίζει ό,τι έχει απομείνει, σε όποιο ταμείο και το καταθέτει στους δανειστές αναγνωρίζοντας και πληρώνοντας στο ακέραιο το Χρέος, για το οποίο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν καμία ευθύνη..

Τους δανειστές πληρώνουν όταν αρπάζουν 225 εκατομμύρια από τον ΟΑΕΔ αντί να πηγαίνουν στους ανέργους.

Τους δανειστές πληρώνουν όταν βάζουν χέρι στα αποθεματικά του ΙΚΑ, των Δήμων των νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων και τα καταθέτουν στην τράπεζα της Ελλάδος, τάχα για καλύτερη επένδυση.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η δική της εθνική ανάγκη είναι η εξυπηρέτηση του ΔΝΤ, της ΕΕ και των μεγαλοεργοδοτών.

Η δική μας εθνική ανάγκη είναι η υπεράσπιση και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Αν οι εργαζόμενοι θέλουν να πληρώσουν ο ένας τον άλλον μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, με ταξική αλληλεγγύη και ενότητα. Δε χρειάζονται κουμανταδόρους εκείνους που όχι μόνο διατηρούν όλους τους μνημονιακούς νόμους, αλλά φέρνουν και νέα μέτρα που φτωχαίνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Ποιον κοροϊδεύουν! Είναι επικίνδυνοι ψεύτες. Και οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα μείνουν ρέστοι.

Τέρμα στη λεηλασία των ταμείων. Τέρμα στο πλιάτσικο του κόπου και του ιδρώτα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ - ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ παντού.

Οργανώνουμε την αντίστασή μας στη νέα επίθεση που έρχεται

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στις Τράπεζες


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2015 11:05
 
ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ; PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2015 09:33

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το νέο χαράτσι, 1% υπέρ ΟΑΕΔ, που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους τραπεζοϋπάλληλους είναι συνέχεια της ίδιας πολιτικής, της πολιτικής των μνημονίων, της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Μιας πολιτικής που μειώνει μισθούς, τσεκουρώνει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι πληρώνoυμε ήδη εισφορά στον ΟΑΕΔ 1,83% που συμπεριλαμβάνεται στην εισφορά στο ΙΚΑ.

Το χαράτσι αυτό έρχεται να προστεθεί στα χαράτσια των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης κλπ.). Έρχεται να προστεθεί στην νέα φοροκαταιγίδα του 3ου μνημονίου (αύξηση της φορολογίας, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση της εισφοράς στον ΕΟΠΥΥ, αύξηση της εισφοράς στο ΙΚΑ).

Έτσι το εισόδημα μας μειώνεται ακόμη περισσότερο. Η ζωή μας γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η υπόθεση των ανέργων, των ίδιων των παιδιών μας που δεν βρίσκουν δουλειά, είναι υπόθεση όλων μας. Η κυβέρνηση θέλει να κάνει δήθεν «κοινωνική πολιτική» αρπάζοντας από τους φτωχούς και δίνοντάς τα στους εξαθλιωμένους. Θέλει να εφαρμόσει το «διαίρει και βασίλευε», για να τη βγάλουν πάλι καθαρή οι καπιταλιστές και τα κέρδη τους. Αν ενδιαφερόταν ειλικρινά για τους άνεργους, γιατί

  • Δεν δίνει στον ΟΑΕΔ τα λεφτά που παράνομα παρακρατά το ΙΚΑ;
  • Δεν νομοθετεί ώστε ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ να έχουν δωρεάν νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;
  • Δεν νομοθετεί ώστε ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα ΜΜΜ;
  • Δεν νομοθετεί ώστε να παγώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες και στις ΔΕΚΟ;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι τραπεζοϋπάλληλοι το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε στο μάτι του κυκλώνα της αντεργατικής πολιτικής (ανακεφαλαιοποίηση – λήξη κλαδικής σύμβασης- λήξη επιχειρησιακής στην ΕΤΕ).

Η κυβέρνηση θεωρεί τους τραπεζοϋπάλληλους καλοπληρωμένους και θα μας επιτεθεί. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και αυτή θα ανασύρει τις αντιδραστικές – φασίζουσες θεωρίες «περί προνομιούχων και ρετιρέ» για να μας απομονώσει από τους άλλους εργαζόμενους και να μας λιανίσει πιο εύκολα. Αυτό το παιχνίδι το ξέρουν πολύ καλά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στον κλάδο, (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν ανεξάρτητοι) και αντί να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων, να διαμορφώσουν όρους συμμαχίας με άλλους κλάδους εργαζομένων, αντί να απαιτήσουν το χαράτσι αυτό να το πληρώσουν οι τραπεζίτες, αυτοί έχουν ξεκινήσει τη διαμόρφωση κλίματος αποδοχής μειώσεων μισθών, απολύσεων (το βαφτίζουν τώρα προστασία της απασχόλησης), νέων ανατροπών στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Οι συνδικαλιστές αυτοί έχουν κάνει κολεγιά με τους τραπεζίτες και την κυβέρνηση. Εμείς, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, τι σχέση μπορεί να έχουμε με αυτούς; Σύμμαχοί μας είναι όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με όλους αυτούς πρέπει να ανταμώσουμε στους δρόμους του αγώνα και να διεκδικήσουμε τη ζωή που αξίζει σε ανθρώπους τον 21ο αιώνα.

Στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ την Πέμπτη 15/10, η ΕΝΙΑΙΑ θα θέσει σε ψηφοφορία πρόταση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 22/10 και Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12/11, που οργανώνουν εκατοντάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία, ενάντια στους νέους εφαρμοστικούς νόμους και τα νέα μέτρα. Προετοιμάζουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης στέλνοντας το δικό μας μήνυμα :

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ! ! !

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ –ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2015 09:35
 
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ! PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 26 Μάιος 2015 10:33

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μέρα με τη μέρα πέφτουν οι μάσκες και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς αποκαλύπτεται ο ρόλος που έπαιζαν οι δυνάμεις αυτές προεκλογικά αλλά και μετά τις εκλογές. Την ώρα που η κατάργηση του μνημονίου χαρακτηρίστηκε ως «σχήμα λόγου», η συνέχιση της φοροληστείας «πατριωτικό καθήκον» και η επαναφορά των μισθολογικών απωλειών μετατέθηκε για το άγνωστο μέλλον... γίνεται ολοφάνερο ότι οι δυνάμεις αυτές καλλιέργησαν ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους για να κερδίσουν χρόνο και να ετοιμάσουν νέα επίθεση στα δικαιώματά μας . Η πρόσφατη κοινή δήλωση του πρωθυπουργού με τον κ.Γιούνκερ έκανε γνωστό που στοχεύουν πλέον! Στόχος τους τώρα να αποτελειώσουν το ασφαλιστικό σύστημα και τα όποια εργασιακά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει. Εμπνεόμενοι από τη προηγούμενη κυβέρνηση, καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και δε θα διστάσουν να μας ζητήσουν να συνυπογράψουμε τους «αναγκαίους αλλά έντιμους συμβιβασμούς», δηλαδή τη συνέχιση της εξαθλίωσης μας και το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας....

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ;

• Θα ανεχτούμε κι άλλο τη ζούγκλα των ελαστικών σχέσεων εργασίας που κυριαρχεί στις εισπρακτικές εταιρίες και τα δικηγορικά γραφεία (όπως του ΣΙΟΥΦΑ) με τις μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις εργασίας;

• Μέχρι πότε θα δουλεύουμε αμέτρητες ώρες υπερωριών απλήρωτοι σε τράπεζες και εισπρακτικές;

• Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε να δουλεύουμε με μισθούς πείνας ;

ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ

Έφτασε η στιγμή να ακουστεί και η φωνή των εργαζομένων! Να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους σωτήρες, παλιούς και νέους, ανεξάρτητα με το πως αυτοπροσδιορίζονται (δεξιοί ή αριστεροί) ότι οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε νέες θυσίες, αλλά αντίθετα έφτασε ο καιρός να διεκδικήσουμε πίσω τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων και να ανοίξουμε έτσι το δρόμο για νέες κατακτήσεις ! Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στο κλίμα συναίνεσης που θα προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν μέσα από τους «κοινωνικούς διαλόγους» με τους πρόθυμους συνδικαλιστές τους. Ξέρουμε καλά που μας οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια οι «κοινωνικοί διάλογοι» και ποιον βοήθησε η «εργασιακή ειρήνη». Μόνοι κερδισμένοι όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες, τη στιγμή που εμείς μετρούσαμε απώλειες και θυσίες. Δε θα συμβιβαστούμε με τη λογική του μικρότερου κακού για να αυξήσουν την κερδοφορία τους οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες,ούτε θα βάλουμε «πλάτη» για να θησαυρίζουν αυτοί .

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ !

ΤΩΡΑ διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και κάλυψη των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και άμεση κατάργηση όλου του φορομπηχτικού οπλοστασίου τους! Είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε και με απεργία σε οποιαδήποτε κίνηση κάνουν συγκυβέρνηση - Ε.Ε.- τραπεζίτες για νέα μέτρα και νέο μνημόνιο !

Παίρνουμε όλοι μέρος στη Γενική Συνέλευση του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ( Αγ. Φιλοθέης 5β – Πλ. Μητροπόλεως) και ώρα 18:00 με σκοπό να συζητήσουμε τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας μας και να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση !

Δίνουμε βροντερό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στην Αθήνα

Η πρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας

Χαλιού ΈφηΜεσσάδος Νίκος

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 26 Μάιος 2015 10:34
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 6 από 22