Ενιαία ΕΤΕ
Περί αυταπατών ΤΥΠΕΤικής όασης PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2020 22:42

Εδώ και αρκετά χρόνια οι πλειοψηφούσες παρατάξεις της διοίκησης του ΤΥΠΕΤ (που ταυτόχρονα είναι και παρατάξεις των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα) προσπαθούν να πείσουν τα μέλη του ταμείου μας (εν ενεργεία και συνταξιούχους) ότι είμαστε προνομιούχοι, διότι δεν χρειάζεται να «ξεπέσουμε» στην ανάγκη της δημόσιας υγείας. Τόσα χρόνια ως Πρωτοβουλία της Ενιαίας καταγγέλλουμε ότι δεν γίνεται να είναι όλα τέλεια στον κλειστό υπέροχο κόσμο της Εθνικής, όταν η υγεία γίνεται εμπόρευμα και όταν το δημόσιο σύστημα υγείας μονίμως υποχρηματοδοτείται. Και δυστυχώς έρχονται οι εξελίξεις για να μας επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά.

Αναρωτιόμαστε τι θα κάνει μέλος του ΤΥΠΕΤ αν αισθανθεί άσχημα (γιατί ο λοιμοξιολόγος μας κ. Σύψας μας πληροφορεί ότι «ήδη υπάρχουν 2-3 κρούσματα στην Αττική που δεν ξέρουμε πως μολύνθηκαν γιατί ούτε σε ταξίδι πήγανε, ούτε σε επαφή με κάποιο γνωστό κρούσμα ήρθαν, επομένως ο ιός είναι εκεί έξω...») ή αν μάθει ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα του νέου κορονοϊού; Θα φτάσει τελικά να έχει ανάγκη το δημόσιο νοσοκομείο ή θα τον αφήσουμενα το ξεπεράσει μόνος του στην κλινική μας τη στιγμή που το σχέδιο είναι όλοι οι νοσούντες να μεταφερθούν στον «Παμμακάριστο» και στην «Αγία Βαρβάρα»;

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2020 22:45
Περισσότερα...
 
ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 11:53
  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (κλαδικής και επιχειρησιακών) για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του κλάδου, για κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, της νοικιασμένης εργασίας.
  • Δυναμώνουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη First data για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.
  • Δίνουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα από το σωματείο μας και τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ενάντια στα μέτρα που έφερε η Κυβέρνηση όπως το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και η επέκταση των πλειστηριασμών.
  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην απλήρωτη εργασία, τις αδήλωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση της εργασίας.
  • Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στις απολύσεις με οποιαδήποτε μορφή, τις «εθελούσιες», την «απόσχιση κλάδου», την «λήξη της σύμβασης».
  • Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 12:08
Περισσότερα...
 
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 18:24

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΕΝΙΑΙΑ μπροστά στην νέα προσπάθεια της Κυβέρνησης να καταργήσει το δικαίωμά μας στην απεργία, έκανε πρόταση στο προεδρείο του ΣΥΕΤΕ να συνεδριάσει έκτακτα το ΔΣ και να πάρει απόφαση για απεργία την Παρασκευή 12/1/18, την ημέρα δηλαδή που έχουν παρθεί απεργιακές αποφάσεις από μια σειρά Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η απάντηση των εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ήταν αποστομωτική: «Κάνε υπομονή, να δούμε πώς, πότε και αν θα αντιδράσει η ΓΣΕΕ»! Εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ ειρωνικά τοποθετήθηκε ως εξής: «Εντάξει..., καταγράφηκε η άποψή σου, πάμε παρακάτω!». Ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ δεν τοποθετήθηκε..

Στην Ομοσπονδία (ΟΤΟΕ), το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ο συνδυασμός που συμμετέχει η ΕΝΙΑΙΑ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ), κατέθεσαν αίτημα από 27/12/17 για έκτακτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα. Η απάντησή τους και εκεί αποστομωτική: «ΟΚ, το λάβαμε...». Ο γραμματέας της ΟΤΟΕ (ΔΑΚΕ), άφηνε υποψίες ότι «κάπως θα αντιδράσει η ΓΣΕΕ...» και «Δεν μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας απόφαση, χωρίς τη ΓΣΕΕ...», ενώ ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ) επανέλαβε σε πόσο «δύσκολη θέση» βρίσκεται, αφού κατανοεί μεν ότι το μέτρο είναι βαθειά αντεργατικό και μας αφορά, αλλά δεν μπορεί να πάει ενάντια στην απόφαση της ΓΣΕΕ... και άρα δεν θα αντιδράσει! Στην ίδια γραμμή και ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ. Βρίσκεται σε «τηλεφωνικές συνεννοήσεις» για το πώς θα αντιδράσει «σύσσωμο» το εργατικό κίνημα και... βλέπουμε!

Οι παρατάξεις Πρωτοβουλία και Πρόταση Προοπτικής όλο αυτό το διάστημα γράφουν ανακοινώσεις επί παντός επιστητού, αλλά πρόταση για απεργία την Παρασκευή δεν έχουν κάνει στο ΣΥΕΤΕ... Για την ταμπακιέρα σιγή ιχθύος! Μάλιστα σε τελευταία ανακοίνωσή τους καταπιάνονται με τα ζητήματα του ωραρίου και των απλήρωτων υπερωριών (για τα οποία υπήρξαν σημαντικές πρωτοβουλίες και δράση το προηγούμενο διάστημα, αλλά και πάλι... δεν υπήρξε αντίδραση! Δεν συμμετείχαν στη δράση του κλαδικού σωματείου, δεν έκαναν συνελεύσεις στα καταστήματά τους).

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Αυτή τη στιγμή που η Κυβέρνηση και τα κόμματα που συντάσσονται με τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων ετοιμάζονται για νέα, πιο βάρβαρα μέτρα, η ευθύνη του εργατικού κινήματος να αντιδράσει είναι μεγάλη.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1/18. ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6μμ στην Ομόνοια.

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 10:23

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ-

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ 11πμ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Οι εξελίξεις στο θέμα της Επικούρησης δεν επιτρέπουν ούτε λεπτό εφησυχασμού. Η ΕΝΙΑΙΑ στην τελευταία της ανακοίνωση προειδοποίησε ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΣΥΕΤΕ είναι αυτές που «... θα συναινέσουν στη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου για την επικουρική μας σύνταξη. Που όλα αυτά τα χρόνια σώπαιναν μπροστά στο πρόβλημα του ΛΕΠΕΤΕ. Που οδήγησαν τον κλάδο σε ανούσιες δικαστικές διαμάχες και στην ουσία δεν οργάνωσαν τον αγώνα με χαρακτηριστικά διεκδίκησης για όλο τον κλάδο, για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Είναι αυτοί που θα «διαπραγματευτούν» τη μείωση της παροχής του ΛΕΠΕΤΕ, που θα «κόψουν και θα ράψουν» και τελικά θα πανηγυρίσουν ότι κατάφεραν τα ανθρωπίνως δυνατά...»

Η Διοίκηση από την πλευρά της επιμένει στην πρότασή της: ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ με ταυτόχρονη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου (του τρίτου πυλώνα δηλαδή ασφάλισης) για όλους τους εργαζόμενους. Ενός ταμείου, στο οποίο θα ενταχθούμε με μειωμένες παροχές, γιατί αυτό «επιτάσσει η αγορά», αυτό συμφέρει το τραπεζικό κεφάλαιο, προκειμένου να μειώνει το «λειτουργικό του κόστος», να αυξάνει τα κέρδη του.

Περισσότερα...
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 15:39

10.11.17

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΕΝΙΑΙΑ καταγγέλλει στους συναδέλφους της ΕΤΕ, για τα όσα εξελίχθηκαν στην τριμερή, παρουσία του γγ του Υπουργείου Εργασίας Νεφελούδη, τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το μόνο σημείο στο οποίο συμφώνησαν και οι 3 πλευρές ήταν ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.

Η Διοίκηση, μετά από ερώτηση του εκπροσώπου της ΕΝΙΑΙΑΣ, παραδέχτηκε ότι, παρά την παραβίαση, δεν προτίθεται να ανακαλέσει καμία από τις πράξεις διοίκησης.

Παρά την ομολογία του Νεφελούδη πως η παραβίαση του Κανονισμού δύναται να επιφέρει πρόστιμο στη Διοίκηση της ΕΤΕ, δεν υπήρξε καταγγελία από πλευράς της πλειοψηφίας, αλλά ούτε και πρόθεση από πλευράς του Υπουργείου να επιθεωρήσει. Να σημειώσουμε ότι το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο (μιας και βρισκόταν παρόν στη συζήτηση), μπορεί να επιθεωρήσει ανά πάσα στιγμή και να επιβάλει πρόστιμα.

Ο ΣΥΕΤΕ, πέραν του θέματος των ειδικών συνεργατών σε τοποθετήσεις ανωτάτων στελεχιακών θέσεων, θα μπορούσε να προσφύγει στο ΣΕΠΕ για μια σειρά παραβιάσεων του Κανονισμού και των όρων των Συλλογικών μας Συμβάσεων που βρίσκονται σε ισχύ, όπως για παράδειγμα την κατάφωρη παραβίαση του ωραρίου.

Με βάση όλα τα παραπάνω, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, αφού καταγγείλαμε την στάση του Υπουργείου και της εργοδοσίας, καλέσαμε τον ΣΥΕΤΕ, να προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης. Να μην δώσει άλλα χρονικά περιθώρια στη Διοίκηση για να συνεχίσει να παραβιάζει τον Κανονισμό μας, μιας και φάνηκε ξεκάθαρα ότι η διαβούλευση έχει τελειώσει και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούν με την αγωνιστική τους στάση τον Κανονισμό εργασίας και τα δικαιώματά μας.

Να υπερασπιστούμε το ωράριο, που η τήρησή του αποτελεί συμβατική υποχρέωση της τράπεζας. Να απαιτήσουμε την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων υπερωριών.

Σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση του κλαδικού σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής, που θα γίνει την Τρίτη 14.11 και ώρα 6μμ στα γραφεία των Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5, πίσω από τη Μητρόπολη)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28.11.17 ΚΑΙ ΩΡΑ 4:30 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ.



Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 15:44
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 3 από 24