Ενιαία ΕΤΕ
751;;; PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015 10:31

Ο,τι είπε ο νέος υπουργός Εργασίας σε πρωινή εκμπομπή στο ΣΚΑΙ στις 1 Φλεβάρη. Καλό θα είναι ο καθένας μας να πει τι καταλαβαίνει από αυτά που είπε. Είναι απομαγνητοφώνηση λέξη προς λέξη.

- Θα το κάνετε άμεσα ή σταδιακά την επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ;

Αυτό είναι το ερώτημα.

Είχαμε πει ότι καταρχήν το να επανέλθει μπορεί να αποτελέσει ένα μικρό αναπτυξιακό σοκ για την αγορά. Διότι η ροπή προς κατανάλωση σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα είναι άμεση. Οταν δηλαδή του αλλουνού του δίνεις κάποια χρήματα και έχει τόσο χαμηλά εισοδήματα αυτά θα πάνε για καλύψουν κάποιες βασικές ανάγκες άρα θα πάρει ψωμί, γάλα, ένα ζευγάρι παπούτσια θα δώσει κάτι κλπ. Αρα θα έχουμε αυτομάτως μια άμεση επίπτωση συν βέβαια το γεγονός ότι πάνω εκεί υπολογίζονται μια σειρά άλλα πράγματα και άρα αρχίζει και κινείται η αγορά.

Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι με τις δεδομένες συνθήκες το να πεις αύριο ότι -και ιδίως για τις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- πάμε κι εφαρμόζουμε από τον επόμενο μήνα το 751 είναι ένα άλλο είδους σοκ που ίσως να μην μπορούν να το αντέξουν.

Λέμε λοιπόν ότι αυτό το μέτρο πρέπει να συνδυαστεί αφού προηγουμένως έχουν υπάρξει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις, που να τους δώσουν ανάσες.

Δηλαδή, εάν σε κάποιος μπορέσεις τις οφειλές του στα ταμεία, στις τράπεζες και του κάνεις τέτοιου είδους ρυθμίσεις που θα λαμβάνουν υπόψη το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα θυμάσται ότι το έχουμε συζητήσει.

-Αμα δε χρωστάει τι θα κάνετε;

-Δεν υπάρχει κανείς, είναι ελάχιστοι

-Αμα δε χρωστάει...

-Αμα δε χρωστάει αυτός λοιπόν τότε νομίζω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει άνετα. Το θέμα όμως είναι με αυτούς που χρωστάνε. Προηγουμένως όμως εμείς θέλουμε να αποκαταστήσουμε μια σειρά θεσμικών μέτρων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις. Δηλαδή, θεσμός Συλλογικών Συμβάσεων να επανέλθει. Να καθίσουν κάτω οι κοινωνικοί εταίροι και να πούνε πως μπορούμε να κάνουμε το 751 πράξη.

Στις προτεραιότητές μας είναι η επαναφορά του θεσμού των ΣΣ, της μετενέργειας, των δικαιωμάτων και του ρόλου του ΟΜΕΔ, η κατάργηση του νόμου της επιστράτευσης.

Θα πάμε λοιπόν στην υλοποίηση αυτού του θεσμικού χαρακτήρα των μέτρων και θα καλέσουμε τους κοινωνικούς εταίρους να συζητήσουμε για να δουμε τον τρόπο έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνος.

-Αρα πάει σταδιακά

-Ακριβώς

-Αρα ο τίτλος είναι προηγούνται οι ρυθμίσεις και μετά ο μισθός στα 751

-Αυτό είναι σαφές

-Αυτό δεν ήταν σαφές και είναι είδηση κατά τη γνώμη μου (Δελατόλας - ΠΟΝΤΙΚΙ)

 
Ο "λιτός βίος" PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015 10:26

Σε ποιον απευθύνεται, αλήθεια, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, όταν λέει ότι «είμαστε υπέρ του λιτού βίου, δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές Porsche Cayenne στους στενούς δρόμους των πόλεών μας. Ούτε περισσότερα σκουπίδια στις παραλίες μας, ούτε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρά μας»; Σε ποιον απευθύνεται, όταν διαπιστώνει ότι «οι Ελληνες δημιουργούσαν, όταν ζούσαν λιτά. Οταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις χρησιμοποιούσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Οταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη»;

Πρώτα και κύρια, απευθύνεται στον ελληνικό λαό. Στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που έχουν γονατίσει από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Σε αυτούς στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να αρκεστούν στα λίγα ψίχουλα, που αναμένεται να μοιράσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Λέει ο νέος υπουργός: «Οταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους»... Πόσο μοιάζει η λογική της νέας συγκυβέρνησης με τη λογική των προηγούμενων κυβερνήσεων! Λογική, που, από το ξέσπασμα της κρίσης, προσπαθούν να καλλιεργήσουν, ότι «για το χρέος και τα ελλείμματα φταίει ο λαός που ξόδευε αλόγιστα περισσότερα από όσα παρήγε». Είναι ίδιο με το «καταναλώναμε περισσότερα από όσα παράγαμε».

Πάνω σε αυτήν τη λογική δεν πάτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια η προπαγάνδα για συσκότιση των πραγματικών αιτιών της κρίσης; Για να κρύψουν ότι ο λαός, που παράγει όλο τον πλούτο, ζει με μερικά ψίχουλα ή εξαθλιωμένος, την ίδια στιγμή που επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν.

Περισσότερα...
 
Οι υποψήφιοι της ΕΝΙΑΙΑΣ για τις εκλογές του ΣΥΕΤΕ 8-13/12/2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Νοέμβριος 2014 14:01

Για το Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ

Αττική

1 Βάρσος Γιάννης Ανδρ. Παπανδρέου Ηλιούπολη (695)

2 Βάρσος Δημήτρης Δ/νση επιχειρηματικής ανάλυσης/ Γέρακας (972)

3 Βιτζηλαίου Μαρία Αχαρνών (111)

4 Βουρδουμπά Τατιάνα Αχαρνών (111)

5 Γιαλιάς Βασίλης ΣΥΕΤΕ

6 Γκούνη Χαρίκλεια οδός Φορμίωνος (127)

7 Δημόπουλος Σπύρος Θυμαράκια (125)

8 Δημοπούλου Χριστίνα Α. Λιόσια (074)

9 Δριβήλα Πελαγία Περιστέρι (164)

10 Ζαγρή Στυλιανή Καμίνια (195)

11 Κανελλόπουλος Παναγιώτης Private banking (708)

12 Καντζιλιέρης Κώστας Γλυφάδα (121)

13 Καπιζιώνη Νεκταρία Μέγαρα (411)

14 Καραμήτσος Θανάσης Κολωνός (135)

15 Καραφέρης Χρήστος Αγ. Ανάργυροι (112)

16 Κότσιρας Γιώργος Μεταξουργείου (167)

17 Κωστούλας Νίκος Λ. Αθηνών (044)

18 Λόκας Δημήτρης Γαλάτσι (122)

19 Μανέτας Γιάννης Μέγαρα (411)

20 Μπιρλή Άννα Γλυφάδα (121)

21 Μπουκουβάλας Δημήτρης Μεγάλων εταιρ. Πιστοδ. Ειδ. Διαχ. Α' (926)

22 Παναγέας Νίκος Κέας (843)

23 Πανοπούλου Ρόδη Αγ. Ιερόθεος (047)

24 Παπαδάκη Φιλιώ Λαχαναγοράς (145)

25 Πιερρουτσάκος Νεκτάριος Αγ. Σοφίας (186)

26 Πιταούλης Παναγιώτης Σεβαστουπόλεως (182)

27 Πλιάτσικα Όλγα Αγ. Ανάργυροι (112)

28 Προβελέγγιος Βασίλης Δ/νση εξυπ. Μεγάλων πελατών (979)

29 Ταπραντζής Μαρίνος Λ. Θησέως (724)

30 Τριανταφύλλου Γιάννης Περιβολάκια Νίκαιας (088)

31 Φρυγανά Σεβαστή Μέγαρα (411)

32 Χαλιού Έφη ΣΥΕΤΕ

33 Χριστοπούλου Δήμητρα Μενίδι (091)

Επαρχία

1 Βεληβασάκη Πελαγία οδ. Καλοκαιρινού Ηράκλειο Κρήτης (204)

2 Βουρδέρης Νίκος Ζάκυνθος (345)

3 Γαϊτανίδης Στέλιος Ν. Ιωνίας Βόλου (202)

4 Γκότσιος Δημήτρης πλ. Δικαστηρίων Τρικάλων (833)

5 Γούναρης Αριστείδης Ιάσονος Βόλου (781)

6 Γραμμάτης Παναγιώτης Αμφιλοχίας (321)

7 Δεμισαρλής Θωμάς Αργοστόλι (315)

8 Δραμουντάνη Εύα Χορτάτζη Ρέθυμνο (258)

9 Δροσερός Αριστομένης Δελφοί (353)

10 Καμπίτσης Ηρακλής Αργοστόλι (315)

11 Κανελλόπουλος Γιάννης Ελλ. Στρατιώτου Πάτρα (817)

12 Καραλής Γιάννης οδ. Λέοντος Σοφού Θεσσαλονίκη (213)

13 Καραμήτσος Χαράλαμπος Μακρακώμης (825)

14 Κατσιάβαλος Χρήστος Ιάσονος Βόλου (781)

15 Κοντογιαννάτου Αγγελική Ληξούρι (293)

16 Κουλαξιζέλλης Ευγένιος Μυτιλήνη (415)

17 Κούσουλα Έλεν Ζάκυνθος (345)

18 Κρεμμύδα Διονυσία Αργοστόλι (315)

19 Κώτσης Γιάννης Αστακός (324)

20 Λιάνος Παύλος Χαριλάου Θεσσαλονίκη (218)

21 Μανώλης Κώστας Τρίκαλα (477)

22 Μολογιάννης Κώστας Ιάσονος Βόλου (781)

23 Μούση Ελένη Λαμία (396)

24 Παναγής Βασίλης Θήρα (351)

25 Πανόπουλος Νίκος Πύλος (450)

26 Πενταράκης Εμμανουήλ Ρέθυμνο (460)

27 Ρόδιος Βασίλης Σκόπελος (471)

28 Σαμαράς Γρηγόρης Πτολεμαϊδας (449)

29 Σαφούρη Γιωργία i-bank Θεσσαλονίκης (021)

30 Τριανταφυλλίδης Μιχάλης Ιάσονος Βόλου (781)

31 Φακίτσας Γιώργος Αμφιλοχίας (321)

32 Χαβατζάς Γιώργος Διοίκηση Θεσσαλονίκη (004)

33 Χαρίση Ευγενία Ιάσονος Βόλου (781)

34 Χατζηματθαίου Δημήτρης Γιαννιτσών (330)

Εξελεγκτική Επιτροπή

Μακρή Ελένη Μέγαρα (411)

 
ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Ιανουάριος 2015 13:28

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι πρόωρες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ έγιναν για συγκεκριμένους λόγους. Απαιτήθηκαν με υπογραφές από τους συναδέλφους, ακριβώς επειδή το απερχόμενο ΔΣ δεν λειτουργούσε, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΥΕ, Διαφάνεια) ασχολούνταν με τα εσωπαραταξιακά τους και η Διοίκηση ανενόχλητη περνούσε όποια και όσα μέτρα ήθελε...

Με τις εκλογές του Δεκέμβρη, οι συσχετισμοί σε επίπεδο ΔΣ ΣΥΕΤΕ, όχι μόνο δεν άλλαξαν προς όφελος των εργαζομένων, αντίθετα επικαιροποίησαν τη δύναμη των ίδιων παρατάξεων. Οι ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ και ΔΑΣ, οι παρατάξεις που όλη την προηγούμενη θητεία με τις υπογραφές τους κατακρεούργησαν τα Ταμεία μας και συνέβαλαν στη μείωση του εισοδήματός μας, αναδείχθηκαν πάλι ως πλειοψηφία στο νέο ΔΣ, και θα 'ναι πάλι αυτές οι παρατάξεις που θα κληθούν και στη νέα θητεία να συνεχίσουν το ίδιο καταστροφικό έργο, αφήνοντας τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, ανυπεράσπιστους, στη γωνιά τους... περιμένοντας τα καλύτερα που θα 'ρθουν με τη νέα «αριστερή» (ή «αριστερο- ακροδεξιά») συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ...

Αυτές οι παρατάξεις (ΔΗΣΥΕ- ΔΑΚΕ) είναι και οι υπεύθυνες για την κωλυσιεργία της ανάδειξης του νέου Δ.Σ. Με διάφορες προφάσεις, και ενώ πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων η ΕΝΙΑΙΑ απαιτούσε την συντόμευση των διαδικασιών, η εφορευτική επιτροπή με εντολές των παρατάξεών της, καθυστερούσε μέχρις ότου:

α. Αποφασίσει η ΔΗΣΥΕ ποιος θα ηγηθεί της παράταξης, ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ... Και μάλιστα, τώρα που τα 2 ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλου και Παπανδρέου) δεν πήγαν και τόσο καλά στις βουλευτικές εκλογές... η επιλογή είναι ακόμη δυσκολότερη. Ιδίως από τη στιγμή που οι «δελφίνοι» της προεδρίας του ΣΥΕΤΕ έχουν ταχθεί κομματικά με το ένα ή το άλλο στρατόπεδο...

β. Αποφασίσει η ΔΑΚΕ τι στάση θα κρατήσει απέναντι στο νέο προεδρείο. Και μάλιστα τώρα που η ΝΔ είναι πλέον αντιπολίτευση, τα εσωπαραταξιακά τους αναμένεται να βγουν στη φόρα...

Φυσικά, εκείνο που επείγει για εμάς τους εργαζόμενους δεν είναι ούτε το ποια τάση του ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσει στο ΣΥΕΤΕ, ούτε πότε θα πάρει θέση η ΔΑΚΕ, ούτε πότε θα αλλάξει (αν αλλάξει) η Διοίκηση της ΕΤΕ μετά και τις βουλευτικές εκλογές...

Για εμάς, αυτό που επείγει είναι Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΥΝΑΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ θα έπρεπε από καιρό να είναι έτοιμο να απαντήσει στις προκλήσεις της Διοίκησης, είτε αυτές αφορούν στην καταπάτηση όρων του Κανονισμού, είτε στην προκλητική αποδυνάμωση της επιχειρησιακής μας σύμβασης (Γιατί, δεν ξέρουμε αν το παρατηρήσατε, αλλά ο νέος Κανονισμός λειτουργίας της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανθρώπινου Δυναμικού που μπήκε σε ισχύ μετά τις εκλογές του ΣΥΕΤΕ -8/1/15-, ορίζει ως αρμοδιότητες της Διεύθυνσης την μελέτη και εισήγηση στη Διοίκηση όσων αφορούν στα οικονομικά και τις εργασιακές μας σχέσεις... Κουβέντα για κατάρτιση και υπογραφή σύμβασης, όπως όριζε ο προηγούμενος Κανονισμός!!!) Αυτά, έτσι, ως πρώτη γεύση των όσων θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε φέτος, και μάλιστα μπροστά στη λήξη και της επιχειρησιακής και της κλαδικής μας σύμβασης...

Αυτός λοιπόν που ωφελείται από την καθυστέρηση της οργάνωσης ενός τέτοιου σωματείου που θα αντικρούει τις επιδιώξεις της Διοίκησης..., αυτός που τρίβει τα χέρια του με την καθυστέρηση ανάδειξης ΔΣ, είναι η ίδια η Διοίκηση!!!

Και επειδή Κασσάνδρες δεν θα γίνουμε, εμείς λέμε ότι λύση υπάρχει. Τα κεκτημένα μπορούν να διασφαλιστούν. Οι απώλειές μας (ισολογισμός, κουτάκι, ωράριο κλπ) μπορούν να ξανακερδηθούν. Αυτό όμως απαιτεί οργάνωση των εργαζομένων. Απαιτεί σκληρούς αγώνες ενάντια στη Διοίκηση και τις Κυβερνήσεις που θέλουν να εξαλείψουν ότι έχει απομείνει. Απαιτεί επαγρύπνηση των ίδιων των συναδέλφων. Απαιτεί σύγκρουση με τη λογική που μας θέλει εργοδότες και εργαζόμενους να παλεύουμε για τα συμφέροντα της Τράπεζας, για τη στήριξη του τραπεζικού κεφαλαίου, και όχι για την καλυτέρευση των όρων ζωής μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.

 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Νοέμβριος 2014 13:52

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ. ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ.

ΜΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΚΕ, που πίσω από μανδύες και αλλιώτικες ονομασίες, προσπαθούν για άλλη μια φορά να υφαρπάξουν τη ψήφο μας.

ΔΗΣΥΕ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ενώθηκαν ξανά και κατεβαίνουν στις εκλογές ως 'ΔΗΣΥΕ', για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του κόμματός τους (του ΠΑΣΟΚ), της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

ΔΑΚΕ και Νέα Εποχή ενώθηκαν ξανά και κατεβαίνουν στις εκλογές ως 'Ανοιχτή γραμμή για το συνάδελφο', για να κρύψουν την πολιτική τους προέλευση, την ταυτότητά τους ως ΔΑΚΕ και Νέα Δημοκρατία και να υπερασπιστούν κι αυτοί τα συμφέροντα του δικού τους κόμματος, της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

ΜΗ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΠΑΛΙ. Όσα μέτρα πάρθηκαν στην τριετία, έχουν τη δική τους υπογραφή. Δεν αλλάζουν! Έχουν ταχθεί με την πλευρά του εργοδότη και δεν θέλουν να οργανώσουν την πάλη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Η Ενότητά τους καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Είναι κάλπικη όπως και οι διαχωρισμοί τους. Εκφράζει ατομικά συμφέροντα, μοίρασμα της εξουσίας, αγωνία για τον έλεγχο των συσχετισμών. Το μόνο κοινό και τότε και τώρα είναι η υπηρέτηση των επιδιώξεων των τραπεζιτών και του εγκλωβισμού των εργαζομένων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 Νοέμβριος 2014 13:57
Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 10 από 24