Αίτημα για θέμα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του ΔΣ της 20/10 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Οκτώβριος 2014 08:05

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, με αριθμό πρωτοκόλλου 140262, οι σύμβουλοι της ΕΝΙΑΙΑΣ Χαλιού Έφη, Χατζηματθαίου Δημήτρης και Γιαλιάς Βασίλης καταθέτουμε το εξής κείμενο για τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 20/10:

Προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ

Συνάδελφοι, μέχρι σήμερα περισσότερες από 540 συνδικαλιστικές οργανώσεις (πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες) έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1 Νοέμβρη και ώρα 12 στο Σύνταγμα, με κύριο ζήτημα αιχμής αυτό της ανεργίας.

Πιστεύουμε ότι επειδή ακριβώς για την ανεργία δεν ευθύνεται κανείς άλλος πέρα από το ίδιο το σύστημα, είναι υπόθεση του συνόλου της εργατικής τάξης, του συνόλου των εργαζομένων, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η παράταξή μας είχε ζητήσει και από το προηγούμενο προεδρείο να συζητηθεί το θέμα συμμετοχής και του ΣΥΕΤΕ στο συλλαλητήριο που με πρωτοβουλία του Π.Α. ΜΕ. συνδιοργανώνουν εκατοντάδες οργανώσεις. Στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ, όπως γνωρίζετε, παρόλο που η παράταξή μας το ζήτησε, δεν τέθηκε το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Θεωρούμε όμως ότι στην συνεδρίαση του ΔΣ της 20/10 υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Τέλος, επειδή οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα (κενά προσωπικού μετά την εθελούσια, κόκκινα δάνεια, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση της δουλειάς κλπ), εκτιμούμε ότι στο πλαίσιο διεκδικήσεών μας μπροστά στο συλλαλητήριο, τίθενται εκ των πραγμάτων επιπλέον αιτήματα, στα οποία καλούμε τους συμβούλους να τοποθετηθούν για να οργανώσουμε την πάλη μας και να προγραμματίσουμε τη δράση μας.

Είναι στο χέρι μας, από κοινού και με τους υπόλοιπους κλάδους και τα σωματεία, να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση και τους εργοδότες να μας ακούσουν. Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου και η αποφασιστικότητά μας να γίνουν έναυσμα για ένα άλλο διεκδικητικό, αγωνιστικό κίνημα που να υπηρετεί τις ανάγκες μας.