Ο ΛΥΚΟΣ ΜΑΛΛΙ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΧΟΥΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ… PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 24 Οκτώβριος 2014 09:04

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ «ΚΑΘΑΡΩΝ» ΠΑΣΚΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ. Οι κατά τ' άλλα «δημοκράτες», υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Εθνική τράπεζα, αυτοί που πρωτοστάτησαν για να «καθαρίσει από τη σαπίλα ο ΣΥΕΤΕ», στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αρνήθηκαν ακόμη και να θέσουν σε ψηφοφορία την πρόταση της ΕΝΙΑΙΑΣ για συμμετοχή του ΣΥΕΤΕ στο συλλαλητήριο της 1 Νοέμβρη που συνδιοργανώνουν πάνω από 740 εργατικές οργανώσεις (σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

Αφού έβγαλαν κορώνες ενότητας της εργατικής τάξης και υπεράσπισης των θεσμών του εργατικού κινήματος... Αφού εξήραν τις δυνατότητες των εργαζομένων ΕΝΩΜΕΝΟΙ να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στο σύνολο της ζωής μας..., όταν η παράταξή μας έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, ο νέος πρόεδρος -ακολουθώντας την ίδια πραξικοπηματική τακτική που ο ίδιος αποδοκίμαζε στον παλιότερο- πήγε σε επόμενο θέμα...

Η ΔΗΣΥΕ και η ΔΑΚΕ, συντονισμένοι όπως πάντα, κατηγόρησαν λίγο πολύ το Π.Α.ΜΕ. επειδή πήρε αυτή την πρωτοβουλία, ως διασπαστικό. Η ΔΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ) ενώ υπεραμύνθηκε των αγώνων που πρέπει να αναπτύξει το κίνημα, είπε ότι το συγκεκριμένο συλλαλητήριο (υπενθύμιση: μιλάμε για το ίδιο συλλαλητήριο, ΑΥΤΟ ΤΩΝ 740 σωματείων!!!) είπε ότι εξυπηρετεί παραταξιακές σκοπιμότητες... Μάλιστα, για να το παίξουν και λίγο αριστεροί, δήλωσαν ότι ΑΝ το ΔΣ αποφασίσει παρ' όλα αυτά τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο, τότε ναι, κι αυτοί θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις. Σε ερώτησή μας αν τελικά στο τέλος θα υπερψηφίσουν τη συμμετοχή μας, δεν απάντησαν! Και, εννοείται, ότι στην προσπάθεια της ΕΝΙΑΙΑΣ δημοκρατικά να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, οι συνάδελφοι της ΔΑΣ δεν πήραν θέση...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτοί που έχουν βάλει πλάτη να περάσουν ΟΛΑ τα αντεργατικά μέτρα, αυτοί που με τις υπογραφές τους και την πολιτική τους έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, αυτοί που σε πλήρη ταύτιση με τα συμφέροντα του εργοδότη, φτιάχνουν στην πράξη πανστρατιές, μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας και ενότητας. Κατηγορούν το Π.Α.ΜΕ. γιατί δεν περίμενε το σφύριγμα του Παναγόπουλου για να συντονίσει αγώνες. Κατηγορούν πάνω από 740 σωματεία γιατί δεν πήραν την άδεια της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ για κοινή δράση!!!

Σήμερα που ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, από ΟΛΟΥΣ τους κλάδους πρέπει να ενώσουμε τη φωνή και τη δύναμή μας για να αναγκάσουμε τους εργοδότες και την Κυβέρνηση να μας ακούσουν, αυτοί δεν δέχονται καν να κουβεντιάσουν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων που υπηρετεί αυτό το σκοπό. Πόσο μάλλον να πάρουν θέση. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ.

Και επειδή όλοι καταλαβαινόμαστε, επειδή οι εργαζόμενοι πλέον έχουν πείρα να διακρίνουν ποιος ενδιαφέρεται και ποιος υπονομεύει την ενότητα των εργαζομένων. Ποιος βρίσκεται μπροστά στους μικρούς ή μεγάλους αγώνες των εργαζομένων και ποιος όχι, χρειάζεται ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Η μαζική συμμετοχή μας στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ να δώσει απάντηση στην Κυβέρνηση και τους εργοδότες για τη ζωή που μας έχουν καταδικάσει να ζούμε. Να δώσει απάντηση στους υποτακτικούς τους εκπροσώπους στο εργατικό κίνημα. Να προετοιμάσει την κλιμάκωση της πάλης.

Για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων.

Ξεπερνώντας δισταγμούς και αναμονές, είναι ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας.