ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 08/11/2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Νοέμβριος 2014 12:26

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την απόγνωση χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, νέων ζευγαριών που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των "κόκκινων" πλέον δανείων τους, είτε γιατί έχασαν τη δουλειά τους, είτε γιατί μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, είτε γιατί έχουν στο σπίτι άλλους άνεργους.

Είμαστε κι εμείς οι ίδιοι ανάμεσα στους χιλιάδες υπερχρεωμένους πελάτες των τραπεζών. Από αυτούς που μήνα το μήνα βλέπουμε τους τόκους να πολλαπλασιάζονται, το μισθό μας να μην επαρκεί να αποπληρώσει το στεγαστικό και τον εργοδότη μας να απειλεί να μας πάρει το σπίτι!

Η προωθούμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στοχεύει στη στήριξη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με την ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κεφαλαίου.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε για τις οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί:

 Διαγραφή κάθε είδους τόκων, συμβατικών και υπερημερίας.

 Διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν

 Διαγραφή του 50% των οφειλών για τα δάνεια που το ύψος τους δεν ξεπερνά τις 200.000 € για στεγαστικά, τις 30.000€ για τα καταναλωτικά και 20.000€ για τις πιστωτικές κάρτες .

 Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα

 Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων έναντι των λαϊκών οικογενειών.

 Περιορισμός της υποθήκης στο ύψος του αρχικού δανείου.

Η ανάγκη ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων σήμερα αποκτά επείγοντα και άμεσο χαρακτήρα.