ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ 27/5/2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 26 Μάιος 2015 10:23

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ζητάμε στη συνεδρίαση του ΔΣ της Τετάρτης 27/5/15 να προστεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης (και αν αυτό δεν επιτευχθεί, να συζητηθεί ως προ ημερησίας διάταξης) η συζήτηση και απόφαση συμμετοχής μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στις 11/6/15 πάνω από 350 συνδικαλιστικές οργανώσεις (σωματεία, Ε.Κ., Ομοσπονδίες) πανελλαδικά, μπροστά στη νέα κατάσταση.

Η συμφωνία που ετοιμάζεται ανάμεσα στη νέα Κυβέρνηση και τους θεσμούς της ΕΕ, από τη μία διατηρεί όλους τους νόμους που ανέτρεψαν εργασιακές σχέσεις, ΣΣΕ, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, έδωσαν χτύπημα στην Υγεία και Παιδεία, και από την άλλη φέρνει νέα μέτρα που θα φορτωθούν στις πλάτες των εργαζομένων, στη φορολογία, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ενημερωθούν. Να χτυπηθεί το κλίμα αναμονής και υποταγής στους χώρους δουλειάς. Τα συνδικαλιστικά όργανα έχουμε ευθύνη να οργανώσουμε την αντίσταση των εργαζομένων.

Διεκδικούμε μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα:

• Αυξήσεις στους μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751€

• Κάλυψη όλων των απωλειών

• Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

• Κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Στον κλάδο διεκδικούμε:

• Την υπογραφή ΣΣΕ με ανάκτηση όλων των απωλειών

• Την τήρηση του χρόνου εργασίας

• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή και μόνιμη εργασία.

Στην ΕΤΕ η υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ, που λήγει στο τέλος του έτους, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των συναδέλφων και να προετοιμαστεί από σήμερα. Προτείνουμε ο ΣΥΕΤΕ να οργανώσει στη συνεδρίασή του στις 27/5/15, τη δράση του που θα περιλαμβάνει συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, δραστηριοποίηση των ΕΑΚ, περιοδείες για ενημέρωση, κινητοποιήσεις που θα κλιμακώνονται μέχρι και την υπογραφή της ΣΣΕ. Η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο να ενταχθεί σε αυτή τη δράση. Το πλαίσιο αιτημάτων για την επιχειρησιακή σύμβαση να γίνει υπόθεση όλων των συναδέλφων πανελλαδικά από το Δίκτυο και τις Διευθύνσεις Διοίκησης.

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 26 Μάιος 2015 10:24