ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ! PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 13:26

ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

9/9/17

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εξελίξεις που αφορούν στον ΛΕΠΕΤΕ, και που πρώτη η ΕΝΙΑΙΑ ανέδειξε με ανακοίνωσή της στα μέσα Ιουλίου, επιβεβαιώνουν περίτρανα πως όσα ακούσαμε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δια στόματος πρωθυπουργού στη ΔΕΘ περί «δίκαιης ανάπτυξης», «κοινωνικής δικαιοσύνης» και «ανακούφισης» του λαού είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΕΘΝΙΚΗΣ, η «δίκαιη ανάπτυξη» που μας υπόσχονται, μεταφράζεται σε κόψιμο της επικούρησης, μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, εντατικοποίηση της δουλειάς με απλήρωτες υπερωρίες, νοικιασμένη εργασία και απειλές για παραπάνω μείωση του προσωπικού!

Με αυτόν τον τρόπο σχεδιάζει η εργοδοσία να αυξήσει την κερδοφορία της και να «αναπτυχθεί». Αυτό εννοούν οι Κυβερνήσεις (σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, χτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) όταν λένε ότι θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα: Θα συνεχίσουν δηλαδή να χτυπάνε τα δικαιώματά μας, να κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις μας, να κλέβουν τις εισφορές μας, να μειώνουν τα όποια συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει και να νομοθετούν υπέρ των τραπεζιτών και των άλλων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑ. Μπορούμε πλέον να αντιληφθούμε ότι το χτύπημα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων δεν έχει αφετηρία την περίοδο της κρίσης. Η κοινωνική ασφάλιση ξηλώνεται εδώ και δεκαετίες με άλλες διοικήσεις και άλλες κυβερνήσεις. Για παράδειγμα το 2008 η Διοίκηση Αράπογλου επιχείρησε να κάνει τα ίδια με την επικουρική σύνταξη. Τότε ούτε σε κρίση και επιτροπεία βρισκόμασταν ούτε μνημόνια και ΤΧΣ είχαμε! Όταν το 2005 εξαιρέθηκαν οι νέοι συνάδελφοι από τον ΛΕΠΕΤΕ και εντάχθηκαν στην επικούρηση του ΙΚΑ, βρισκόμασταν σε περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης...

Από τους νόμους Σιούφα, Ρέππα και Πετραλιά μέχρι και σήμερα, η Διοίκηση της ΕΤΕ κατάφερε να αφαιρεί ένα ένα τα δικαιώματα μας, έχοντας συμπαραστάτες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΔΑΣ στον ΣΥΕΤΕ και την ΟΤΟΕ, οι οποίοι όχι μόνο δεν αντέδρασαν σε αυτές τις εξελίξεις, αλλά κατά καιρούς χειροκρότησαν τους νόμους των Κυβερνήσεών τους.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σε αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΣ). Πρέπει να χρεωθούν έμπρακτα την ευθύνη, να τους γυρίσουμε την πλάτη. Είναι αυτοί που συμφώνησαν με τις εθελούσιες εξόδους, υπέγραψαν μειώσεις αποδοχών, με άμεσο αποτέλεσμα την απώλεια εισφορών προς τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Δεν οργάνωσαν -γιατί ούτε ήθελαν ούτε μπορούσαν- την αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Οδήγησαν τα αποθεματικά μας στην πλήρη απαξίωση μέσω του χρηματιστηριακού τζόγου. Δεν αντέδρασαν σε μια σειρά από αντιασφαλιστικούς νόμους, όπως στον νόμο Πετραλιά που οδηγεί την επικουρική σύνταξη των νέων συνάδελφων από 1/1/2005 στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ, προς το οποίο η εργοδοτική εισφορά ανέρχεται σε 3,5% από 9% που θα κατέβαλε η τράπεζα στον ΛΕΠΕΤΕ. Συμφώνησαν στο PSI και στο κούρεμα του ΕΦΑΠΑΞ στα πλαίσια ενός ρεαλισμού που υπηρετεί τα εργοδοτικά και μόνο συμφέροντα.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ-ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΛΙΟΥΣ- ΝΕΟΥΣ, ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ή ΧΩΡΙΣ.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ.

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

-Την πλήρη και άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων μας από την ΕΤΕ.

-Την επαναφορά της εργοδοτικής εισφοράς στο ταμείο Αυτασφάλειας και την άρση του κουρέματος.

-Να σταματήσουν τα κάθε λογής προγράμματα εθελούσιων εξόδων.

-Να μπουν στον Κανονισμό και στα οικεία ασφαλιστικά ταμεία όλοι οι ενοικιαζόμενοι, χαμηλόμισθοι ειδικοί συνεργάτες, οι συνάδελφοι από το ΙΚΥ.

-Να καλυφθούν τα τεράστια κενά που άφησαν πίσω τους οι εθελούσιες με προσλήψεις εργαζομένων με ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

-Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

-Δημόσια Κοινωνική Υποχρεωτική Ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ.

Συντονίζουμε τις δυνάμεις μας με το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΔΕΚΟ- Τραπεζών που καλούν σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο εργασίας την ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9 και ώρα 11πμ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 13:49