ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 15:39

10.11.17

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΕΝΙΑΙΑ καταγγέλλει στους συναδέλφους της ΕΤΕ, για τα όσα εξελίχθηκαν στην τριμερή, παρουσία του γγ του Υπουργείου Εργασίας Νεφελούδη, τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το μόνο σημείο στο οποίο συμφώνησαν και οι 3 πλευρές ήταν ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.

Η Διοίκηση, μετά από ερώτηση του εκπροσώπου της ΕΝΙΑΙΑΣ, παραδέχτηκε ότι, παρά την παραβίαση, δεν προτίθεται να ανακαλέσει καμία από τις πράξεις διοίκησης.

Παρά την ομολογία του Νεφελούδη πως η παραβίαση του Κανονισμού δύναται να επιφέρει πρόστιμο στη Διοίκηση της ΕΤΕ, δεν υπήρξε καταγγελία από πλευράς της πλειοψηφίας, αλλά ούτε και πρόθεση από πλευράς του Υπουργείου να επιθεωρήσει. Να σημειώσουμε ότι το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο (μιας και βρισκόταν παρόν στη συζήτηση), μπορεί να επιθεωρήσει ανά πάσα στιγμή και να επιβάλει πρόστιμα.

Ο ΣΥΕΤΕ, πέραν του θέματος των ειδικών συνεργατών σε τοποθετήσεις ανωτάτων στελεχιακών θέσεων, θα μπορούσε να προσφύγει στο ΣΕΠΕ για μια σειρά παραβιάσεων του Κανονισμού και των όρων των Συλλογικών μας Συμβάσεων που βρίσκονται σε ισχύ, όπως για παράδειγμα την κατάφωρη παραβίαση του ωραρίου.

Με βάση όλα τα παραπάνω, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, αφού καταγγείλαμε την στάση του Υπουργείου και της εργοδοσίας, καλέσαμε τον ΣΥΕΤΕ, να προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης. Να μην δώσει άλλα χρονικά περιθώρια στη Διοίκηση για να συνεχίσει να παραβιάζει τον Κανονισμό μας, μιας και φάνηκε ξεκάθαρα ότι η διαβούλευση έχει τελειώσει και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούν με την αγωνιστική τους στάση τον Κανονισμό εργασίας και τα δικαιώματά μας.

Να υπερασπιστούμε το ωράριο, που η τήρησή του αποτελεί συμβατική υποχρέωση της τράπεζας. Να απαιτήσουμε την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων υπερωριών.

Σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση του κλαδικού σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής, που θα γίνει την Τρίτη 14.11 και ώρα 6μμ στα γραφεία των Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5, πίσω από τη Μητρόπολη)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28.11.17 ΚΑΙ ΩΡΑ 4:30 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ.Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 15:44