Μείωση των αποδοχών στους συναδέλφους της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω ICAP PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2011 20:41

Δεν είναι καινούριο αυτό το τροπάριο για τις εταιρείες ICAP και ΕΤΕ. Πριν δύο περίπου μήνες, η ICAP ζήτησε σε συναδέλφους που εργάζονται στην ΕΤΕ (σε διάφορες υπηρεσίες: Καταναλωτική Πίστη, αλλά και αλλού) να υπογράψουν αλλαγή της σύμβασής τους με μείωση του ωραρίου κατά μία ώρα και ταυτόχρονη μείωση του μισθού τους 12%. Και μάλιστα, με την υπόδειξη πως όσοι δεν υπογράψουν θα απολυθούν.

Πριν δύο μέρες, το ίδιο ζητήθηκε και στους συναδέλφους που εργάζονται στην Εθνική Ασφαλιστική.

Με αυτό τον τρόπο η ΕΤΕ, σε συνεργασία με την ICAP καταστρατηγεί συμβάσεις και δικαιώματα δεκαετιών, τα οποία -παρεπιπτόντως- είχαν κατακτηθεί με αγώνες δεκαετιών.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να περνά στα ψιλά γράμματα από το Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ. Επειδή η Διοίκηση της ΕΤΕ έχει κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της για μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 10%, κι επειδή αυτή η μείωση πρώτα απ' όλα θα πλήξει τις δικές μας τσέπες και όχι των μετόχων, θεωρούμε ότι:

  • Να μην επιτρέψουμε καμία μείωση του εισοδήματός μας
  • Καμία απόλυση
  • Να μη χαθεί κανένα εργασιακό δικαίωμα.
  • Να βρεθούμε αλληλέγγυοι απέναντι στους συναδέλφους μας, όχι μόνο σε όσους εργάζονται στην ΕΤΕ, αλλά και στις υπόλοιπες Τράπεζες και σε όλους τους κλάδους

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.