ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 10 Νοέμβρη PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 09:49

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, Άνεργοι, συνταξιούχοι Νέες, νέοι,

Οι πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι αγώνες μας, πριν από όλους αυτοί στους τόπους δουλειάς, είχαν και έχουν σημαντικά αποτελέσματα.

Αποτέλεσμα αυτών των αγώνων, που το ΠΑΜΕ έβαλε την αποφασιστική του σφραγίδα, είναι οι σημερινές εξελίξεις, οι δυσκολίες της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων. Χάριν σε αυτούς τους αγώνες ο λαός έμεινε όρθιος, δε γονάτισε και δεν υποτάχθηκε στους εκβιασμούς και τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές. Με το ΠΑΜΕ μπροστά, αποκαλύφθηκε όλος ο σχεδιασμός κυβέρνησης, πλουτοκρατίας και ΕΕ να φορτώσουν όλα τα βάρη της κρίσης στο λαό. Ξεγυμνώθηκαν τα παραμύθια για την ΕΕ και το ρόλο της.

Τα αστικά κόμματα, μαζί με τα διεθνή ιμπεριαλιστικά επιτελεία, δεν παραιτούνται από τη βάρβαρη πολιτική τους. Προσπαθούν να σώσουν με κάθε μέσο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και να υποτάξουν τους εργαζόμενους.

Μπροστά στην κρίση, που βαθαίνει και επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, επιστρατεύουν όλες τους τις δυνάμεις για να προστατεύσουν το εκμεταλλευτικό τους σύστημα, με μεγαλύτερη καταπίεση οικονομική και πολιτική των εργαζόμενων, των λαών. Η νέα κυβέρνηση που συγκρότησαν δεν έχει καμία σχέση με το λαό και τα προβλήματά του. Είναι κυβέρνηση βαθιά εχθρική και έχει ως αποστολή να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τη σωτηρία των μονοπωλίων και να τσακίσει το λαϊκό κίνημα. Θέλουν να ψηφίσουν με τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις τη νέα συμφωνία και τα νέα αντιλαϊκά μνημόνια, που θα δέσουν το λαό χειροπόδαρα για πολλά χρόνια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 6μ.μ. ΟΜΟΝΟΙΑ

Καμία ανοχή στο μαύρο μέτωπο αστικής τάξης, μονοπωλίων και ΕΕ.

Αγώνας για τη σωτηρία του λαού.

Εκλογές τώρα!

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ψηφίσουν πρώτα τη νέα συμφωνία και τα νέα βάρβαρα μέτρα έως το 2030 και μετά να πάνε σε εκλογές.

Ο εκβιασμός και η απειλή, ότι διαφορετικά δεν θα μας δώσουν την έκτη δόση δεν πρέπει να περάσουν. Μετά από 2 μήνες θα μας εκβιάζουν πάλι με νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια για να μας δώσουν την έβδομη, την όγδοη και οι εκβιασμοί τους δε θα έχουν τέλος.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ: Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, στηριγμένοι στην πικρή τους πείρα, ξεπερνώντας διλήμματα, εκβιασμούς και προβοκάτσιες, να κοντύνουν τα πόδια τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, στηριγμένοι στην πικρή τους πείρα, ξεπερνώντας διλήμματα, εκβιασμούς και προβοκάτσιες, να κοντύνουν τα πόδια τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Να τιμωρήσουν ταυτόχρονα τους πρόθυμους, όπως το ΛΑΟΣ, τη ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και άλλους πρόθυμους να στηρίξουν τη σωτηρία των καπιταλιστών. Να τιμωρήσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που μας παρουσίαζαν την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως φιλολαϊκή ένωση, ως Ευρώπη των λαών και ακόμα μας λένε παραμύθια, ότι μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.

Η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου δεν πρέπει να κερδίσει χρόνο. Να είναι όσο πιο σύντομη, όσο γίνεται πιο αδύναμη μπρος στους αγώνες μας, μπρος στο κίνημα μας.

ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ

Μόνο το εργατικό κίνημα, οι αγώνες μας, η συμμαχία μας, η αλληλεγγύη μας μπορούν να βγάλουν τους εργαζόμενους και τη χώρα μας από την κρίση. Καμιά μεταμόρφωση του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του συστήματος και κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα δεν έχει στόχο να σώσει τους εργαζόμενους και τον λαό.

Στόχος τους να σώσουν το κεφάλαιο και την κερδοφορία του, να σώσουν το αστικό πολιτικό σύστημα, να κρατήσουν τον λαό μας στη στρούγκα της ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας.

Άμεσα εκλογές. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα αντιλαϊκά της μνημόνια.

Ανωμαλία είναι η πολιτική τους και όχι οι αγώνες του λαού.

Διαγραφή όλου του χρέους με τον λαό στην εξουσία και τα μέσα παραγωγής (εργοστάσια, υπηρεσίες, ορυκτός πλούτος, δρόμοι, λιμάνια, γη) λαϊκή περιουσία.

Δουλειά και ψωμί για το λαό και όχι μνημόνια.

Φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%.

Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα και τα χαράτσια. Να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν. Συνεχίζουμε πιο μαχητικά την άρνηση πληρωμών.

Θα υπερασπίσουμε με κάθε μέσο τα Ταμεία μας και τις συντάξεις μας από την παραπέρα λεηλασία. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος. Καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Θα υπερασπιστούμε τη ζωή των οικογενειών μας από την πείνα, την ανεργία και την εξαθλίωση.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 6μ.μ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 09:50