Γενική Συνέλευση του καταστήματος Μεγάρων PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2011 15:22

Στις 15 Νοέμβρη ενημερωθήκαμε ότι άρχισαν και πάλι οι διαπραγματεύσεις για το παζάρεμα των μειώσεων των μισθών μας. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συνέλευση του Καταστήματος στις 22/11/2011, ημέρα όπου -όπως και έγινε- θα δείχναμε έμπρακτα τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συνάδελφους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας μαζεύοντας χρήματα, τρόφιμα αλλά και δίνοντας τους ψήφισμα συμπαράστασης υπογεγραμμένο από όλους μας.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε και αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τους συλλόγους μας ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ ΣΕΠΕΤΕ, να μην διαπραγματευτούν καμία μείωση μισθού, να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας με αύξηση μισθού, καμία απόλυση- προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να προχωρήσουν άμεσα σε γενική συνέλευση για την οργάνωση του αγώνα με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.


Προς ΔΣ  ΣΥΕΤΕ

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 22/11/2011 πραγματοποιήθηκε στο Κατάστημά μας συνέλευση και ομόφωνα αποφασίστηκε να σας στείλουμε την παρακάτω  επιστολή και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Συνάδελφοι,

Η πλειοψηφία των συναδέλφων αδυνατεί να πληρώσει τα δάνειά της, αντιμετωπίζει  βιοποριστικά προβλήματα  πια, αφού υπάρχουν άνεργοι στην οικογένεια , άλλοι  περιμένουν από ώρα σε ώρα το μαύρο χαρτί της εφεδρείας στο σπίτι. Η ακρίβεια μας έχει τσακίσει,  οι φοροεπιδρομές  τα χαράτσια οι απειλές ότι θα κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρωθεί,  η απαξίωση της Δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Παιδείας μας αναγκάζει να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι σε μια τσέπη που είναι άδεια πια.

Για τους λόγους αυτούς και έχοντας φωτεινό   παράδειγμα τον αγώνα των χαλυβουργών  που έμπρακτα βοηθήσαμε σήμερα αποφασίσαμε:

1.      Καμία μείωση των μισθών μας. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα όποια οικονομικά προβλήματα προήλθαν από την Καπιταλιστική κρίση. Δεν την δημιουργήσαμε εμείς. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, μας χρωστάνε. Δεν ξεχνάμε ότι και σε εποχές με υπερκέρδη στην Τράπεζα  πάλι μηδενικές αυξήσεις παίρναμε.

2.      Για μας είναι καθαρό που στοχεύουν. Θέλουν την κατάργηση των κλαδικών και συλλογικών συμβάσεων ώστε να τους στοιχίζουμε ακόμα πιο φθηνά από ότι σήμερα, που είμαστε οι χαμηλότερα αμειβόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι. Θέλουν εργαζόμενους  χωρίς δικαιώματα να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας και εσείς κάνετε τα στραβά μάτια σε αυτές τις πρακτικές, σε αυτές τις αποφάσεις.

3.      Ο ΣΥΕΤΕ μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις  πρέπει να μπει μπροστά για υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αύξηση μισθών για την κάλυψη των αναγκών μας.

4.      Να μην διαπραγματευτεί καμία θέση εργασίας. Να διεκδικήσει σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ.

5.      Δεν εξουσιοδοτούμε τον ΣΥΕΤΕ να διαπραγματευτεί καμία επιχειρησιακή σύμβαση μισθού. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, να προχωρήσει άμεσα σε Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της αντίστασης και του αγώνα με απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις που πρέπει να δοθούν  για την επιβίωση τη δική μας και των οικογενειών μας.

Η Γενική  Συνέλευση

Μέγαρα 22/11/11

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2012 15:23