ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ 17-18/10/2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 24 Οκτώβριος 2013 10:50

Το Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ συγκλήθηκε με τα εξής θέματα:

1. Ταμείο Αυτασφάλειας – Ενημέρωση

2. Λογαριασμός Επικούρησης – Ενημέρωση

3. Πιλοτική εφαρμογή συστήματος ανάδειξης νέων στελεχών. Λήψη απόφασης

4. Εφαρμογή διαχείρισης έργων Project server.

5. Ενεργοποίηση απεργιακού ταμείου. Λήψη απόφασης

6. Οικονομικά

7. Νέα μέλη

 

Με την έναρξη της διαδικασίας η παράταξή μας, η Ενιαία, έβαλε ζήτημα σε σχέση με την ημερήσια διάταξη και τα θέματα που θα συζητηθούν, θυμίζοντας ότι με επιστολή μας προς το Προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ είχαμε ζητήσει την άμεση σύγκλισή του με τα εξής τρία θέματα: Ασφαλιστικά Ταμεία, Απολύσεις στο ενοικιαζόμενο προσωπικό της ΕΤΕ, Προετοιμασία απεργίας 6/11. Επιμείναμε να συζητηθούν σαν ξεχωριστά θέματα διότι τα θεωρούμε σημαντικά. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι η συζήτηση για τα ασφαλιστικά ταμεία είχε συμπεριληφθεί (πράγματι), για την απεργία ο σύλλογος θα πάρει απόφαση σε αυτή τη συνεδρίαση και για τους ενοικιαζόμενους θα μπορούσαν οι σύμβουλοι να συμπεριλάβουν την άποψή τους στις τοποθετήσεις τους. Κάποια θέματα συζητήθηκαν, για κάποια έγινε ενημέρωση, κάποια αναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα:

• Εγκρίθηκε η εγγραφή στο ΣΥΕΤΕ των συναδέλφων (τέκνα θανόντων συναδέλφων ή μέλη άλλου συλλόγου)

• Εφαρμογή διαχείρισης έργων Project server: Υπήρξε προβληματισμός σε σχέση με το αν το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε υπηρεσίες του Γέρακα λειτουργεί σαν εργαλείο μέτρησης και καταγραφής της απόδοσης των συναδέλφων, πώς συνδέεται με προσωπικούς στόχους για κάθε συνάδελφο και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος των εργαζομένων. Η Ενιαία τοποθετήθηκε σαφώς κατά της εφαρμογής με αίτημα να σταματήσει.

• Λογαριασμός Επικούρησης: Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο και όχι συζήτηση, παρόλο το αίτημα της παράταξής μας για συζήτηση συνολική για την κατάσταση στα ταμεία (ΤΥΠΕΤ, Αυτασφάλειας, Επικούρησης) και προτάσεις- μέτρα που θα έπρεπε να παρθούν.

• Ενεργοποίηση απεργιακού ταμείου: Αποφασίστηκε η ενεργοποίησή του για απεργίες και στάσεις που αφορούν στο 2011 (υπόλοιπα που δεν είχαν πληρωθεί), 2012 και 2013 (μέχρι και 16/7). Η Ενιαία τοποθετήθηκε υπέρ της ενεργοποίησης με την προϋπόθεση ότι ο Σύλλογος δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε νέο δανεισμό.

Στη συζήτηση προέκυψε ότι με απόφαση του προεδρείου (;;;), πλην της παράταξης της Ενιαίας η οποία δεν είχε καν ενημερωθεί, ο ΣΥΕΤΕ συμμετείχε στην πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΕΤΕ με το ποσό των 1,3 εκατ. € το οποίο συγκεντρώθηκε με «ταμιακή διευκόλυνση» από το ΤΥΠΕΤ, το Απεργιακό Ταμείο, το Λογαριασμό Αποζημιώσεων και το Λογαριασμό όψεως του Συλλόγου, με τα λεφτά δηλαδή των συναδέλφων.

• Πιλοτική εφαρμογή συστήματος ανάδειξης νέων στελεχών: Πρόκειται για μία πρόταση της Διοίκησης της Τράπεζας που πρότεινε ο πρόεδρος να υιοθετηθεί από το Δ.Σ. με την οποία «δοκιμαστικά και κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο άρθρο 9 παρ. 1 και 2 του κανονισμού εργασίας, είναι δυνατή η τοποθέτηση μέχρι 45, κατ' ανώτατο όριο, υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης 2ου και 3ου κλιμακίου Διευθύνσεων της Διοίκησης και ειδικότερα: α)υπαλλήλων που κατέχουν το βαθμό του Τμηματάρχη Β σε θέσεις ευθύνης Αναπληρωτή Προϊσταμένου Διευθυντή, επικεφαλής τομέα και Υποδιευθυντή Διεύθυνσης της Δ/σης και β) υπαλλήλων που κατέχουν το βαθμό του Υποτμηματάρχη σε θέσεις ευθύνης Υποδιευθυντή Διεύθυνσης Δ/σης, υπό τις προϋποθέσεις: Α)κατοχή πτυχίου ΑΕΙ Β)εμπειρία 1,5 έτους σε θέση εποπτείας 7ου κλιμακίου ευθύνης και Γ)γνώση αγγλικών lower".» Το «ισχυρό» επιχείρημα ήταν ότι με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι της ΕΤΕ και δεν θα τοποθετούνται στις αντίστοιχες θέσεις σύμβουλοι και συνεργάτες. Η πρόταση αυτή επειδή προσκρούει στον Κανονισμό Εργασίας προτάθηκε να συμφωνηθεί με μία Ειδική Επιχειρησιακή ΣΣΕ. Επίσης στην παράγραφο 2 της Ειδικής Επιχειρησιακής ΣΣΕ παρατείνουν την ισχύ της επιχειρησιακής ΣΣΕ (αυτή που μειώθηκε ο μισθός μας πριν την κλαδική) μέχρι 31/12/15, για να λήγει μαζί με την κλαδική.

Η θέση της παράταξής μας ήταν η εξής: Αν ο ΣΥΕΤΕ συναινέσει σε αυτή την Ειδική Επιχειρησιακή ΣΣΕ ουσιαστικά «ανοίγει παράθυρο» στην κατάργηση του Κανονισμού εργασίας. Η πρόταση της Τράπεζας συνδέεται με τους γενικότερους σχεδιασμούς της για μείωση προσωπικού (εθελούσια, απολύσεις ενοικιασμένων κλπ.). Αυτή μας η άποψη ενισχύεται από τις πρόσφατες απολύσεις συναδέλφων ενοικιαζόμενων από εταιρίες για τους οποίους ο σύλλογος δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία να στηρίξει έμπρακτα και να διεκδικήσει την απευθείας πρόσληψή τους στην ΕΤΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Είναι συνάδελφοι που χρόνια τώρα εργάζονται σε διάφορα τμήματα της τράπεζας καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της, ενώ η πλειοψηφία του συλλόγου αρνείται να τους εγγράψει μέλη του. Απορρίπτουμε την πρόταση για την εφαρμογή του συστήματος ανάδειξης νέων στελεχών. Προτείνουμε η Τράπεζα να προχωρήσει σε προκήρυξη διαγωνισμού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό.

Τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση του προέδρου με 13 ψήφους στις 25 και την Τρίτη 22/10 προχώρησαν σε υπογραφή της Ειδικής Επιχειρησιακής ΣΣΕ.

• Απεργία 6/11: Η συζήτηση για την απεργία είχε διάρκεια μόλις 10 λεπτά. Η εισήγηση ήταν ότι αποφασίζει ο ΣΥΕΤΕ τη συμμετοχή στην απεργία και επειδή προστίθεται σαν αίτημα η «διάσωση» του Ταμείου Αυτασφάλειας να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση εκείνη την ημέρα.

Σαν Ενιαία τοποθετηθήκαμε ως εξής: Είναι ζητούμενο για έναν σύλλογο εργαζομένων να συζητάει τόσο το περιεχόμενο, όσο και τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει για την επιτυχία της απεργίας. Δεν μας δόθηκε ο χρόνος για κάτι τέτοιο, την πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ δεν την απασχολεί πώς θα ξεπεραστούν δυσκολίες και εμπόδια (φόβος και από νέους συναδέλφους, αναστολές με βάση την κακή οικονομική κατάσταση κλπ.).

Τα θέματα του Ταμείου Αυτασφάλειας και των Οικονομικών θα συζητηθούν στο επόμενο Δ.Σ.