Ενιαία ΕΤΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 10:23

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ-

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ 11πμ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Οι εξελίξεις στο θέμα της Επικούρησης δεν επιτρέπουν ούτε λεπτό εφησυχασμού. Η ΕΝΙΑΙΑ στην τελευταία της ανακοίνωση προειδοποίησε ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΣΥΕΤΕ είναι αυτές που «... θα συναινέσουν στη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου για την επικουρική μας σύνταξη. Που όλα αυτά τα χρόνια σώπαιναν μπροστά στο πρόβλημα του ΛΕΠΕΤΕ. Που οδήγησαν τον κλάδο σε ανούσιες δικαστικές διαμάχες και στην ουσία δεν οργάνωσαν τον αγώνα με χαρακτηριστικά διεκδίκησης για όλο τον κλάδο, για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Είναι αυτοί που θα «διαπραγματευτούν» τη μείωση της παροχής του ΛΕΠΕΤΕ, που θα «κόψουν και θα ράψουν» και τελικά θα πανηγυρίσουν ότι κατάφεραν τα ανθρωπίνως δυνατά...»

Η Διοίκηση από την πλευρά της επιμένει στην πρότασή της: ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ με ταυτόχρονη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου (του τρίτου πυλώνα δηλαδή ασφάλισης) για όλους τους εργαζόμενους. Ενός ταμείου, στο οποίο θα ενταχθούμε με μειωμένες παροχές, γιατί αυτό «επιτάσσει η αγορά», αυτό συμφέρει το τραπεζικό κεφάλαιο, προκειμένου να μειώνει το «λειτουργικό του κόστος», να αυξάνει τα κέρδη του.

Περισσότερα...
 
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 18:24

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΕΝΙΑΙΑ μπροστά στην νέα προσπάθεια της Κυβέρνησης να καταργήσει το δικαίωμά μας στην απεργία, έκανε πρόταση στο προεδρείο του ΣΥΕΤΕ να συνεδριάσει έκτακτα το ΔΣ και να πάρει απόφαση για απεργία την Παρασκευή 12/1/18, την ημέρα δηλαδή που έχουν παρθεί απεργιακές αποφάσεις από μια σειρά Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η απάντηση των εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ήταν αποστομωτική: «Κάνε υπομονή, να δούμε πώς, πότε και αν θα αντιδράσει η ΓΣΕΕ»! Εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ ειρωνικά τοποθετήθηκε ως εξής: «Εντάξει..., καταγράφηκε η άποψή σου, πάμε παρακάτω!». Ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ δεν τοποθετήθηκε..

Στην Ομοσπονδία (ΟΤΟΕ), το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ο συνδυασμός που συμμετέχει η ΕΝΙΑΙΑ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ), κατέθεσαν αίτημα από 27/12/17 για έκτακτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα. Η απάντησή τους και εκεί αποστομωτική: «ΟΚ, το λάβαμε...». Ο γραμματέας της ΟΤΟΕ (ΔΑΚΕ), άφηνε υποψίες ότι «κάπως θα αντιδράσει η ΓΣΕΕ...» και «Δεν μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας απόφαση, χωρίς τη ΓΣΕΕ...», ενώ ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ) επανέλαβε σε πόσο «δύσκολη θέση» βρίσκεται, αφού κατανοεί μεν ότι το μέτρο είναι βαθειά αντεργατικό και μας αφορά, αλλά δεν μπορεί να πάει ενάντια στην απόφαση της ΓΣΕΕ... και άρα δεν θα αντιδράσει! Στην ίδια γραμμή και ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ. Βρίσκεται σε «τηλεφωνικές συνεννοήσεις» για το πώς θα αντιδράσει «σύσσωμο» το εργατικό κίνημα και... βλέπουμε!

Οι παρατάξεις Πρωτοβουλία και Πρόταση Προοπτικής όλο αυτό το διάστημα γράφουν ανακοινώσεις επί παντός επιστητού, αλλά πρόταση για απεργία την Παρασκευή δεν έχουν κάνει στο ΣΥΕΤΕ... Για την ταμπακιέρα σιγή ιχθύος! Μάλιστα σε τελευταία ανακοίνωσή τους καταπιάνονται με τα ζητήματα του ωραρίου και των απλήρωτων υπερωριών (για τα οποία υπήρξαν σημαντικές πρωτοβουλίες και δράση το προηγούμενο διάστημα, αλλά και πάλι... δεν υπήρξε αντίδραση! Δεν συμμετείχαν στη δράση του κλαδικού σωματείου, δεν έκαναν συνελεύσεις στα καταστήματά τους).

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Αυτή τη στιγμή που η Κυβέρνηση και τα κόμματα που συντάσσονται με τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων ετοιμάζονται για νέα, πιο βάρβαρα μέτρα, η ευθύνη του εργατικού κινήματος να αντιδράσει είναι μεγάλη.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1/18. ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6μμ στην Ομόνοια.

 
ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΑ, ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 15:27

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για «επιστροφή στην κανονικότητα», για τα ρεκόρ επενδύσεων, την «δίκαιη ανάπτυξη» που «τα οφέλη της θα επιστρέφουν στους πολλούς», αυτό που βιώνουμε οι εργαζόμενοι της ΕΤΕ είναι η υλοποίηση όλων των αντεργατικών ανατροπών του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και όσα ήδη περιλαμβάνονται στη νέα φουρνιά της 3ης «αξιολόγησης» και του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.

Η «δίκαιη ανάπτυξή» τους για τους εργαζόμενους της ΕΤΕ και τις οικογένειές μας μεταφράζεται σε: απλήρωτες υπερωρίες και αβάσταχτη εντατικοποίηση της δουλειάς, σε ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, καταστρατήγηση του Κανονισμού μας, μονιμοποίηση του ορισμού του κατώτατου μισθού απευθείας από το αστικό κράτος, ελαστικές εργασιακές σχέσεις (νοικιασμένο προσωπικό χωρίς δικαιώματα), νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία, μείωση των συντάξιμων αποδοχών μας και άλλα πολλά. Αυτές είναι οι αξιώσεις των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων, με στόχο την ανάκαμψη των κερδών τους.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 15:35
Περισσότερα...
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 15:39

10.11.17

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΕΝΙΑΙΑ καταγγέλλει στους συναδέλφους της ΕΤΕ, για τα όσα εξελίχθηκαν στην τριμερή, παρουσία του γγ του Υπουργείου Εργασίας Νεφελούδη, τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το μόνο σημείο στο οποίο συμφώνησαν και οι 3 πλευρές ήταν ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.

Η Διοίκηση, μετά από ερώτηση του εκπροσώπου της ΕΝΙΑΙΑΣ, παραδέχτηκε ότι, παρά την παραβίαση, δεν προτίθεται να ανακαλέσει καμία από τις πράξεις διοίκησης.

Παρά την ομολογία του Νεφελούδη πως η παραβίαση του Κανονισμού δύναται να επιφέρει πρόστιμο στη Διοίκηση της ΕΤΕ, δεν υπήρξε καταγγελία από πλευράς της πλειοψηφίας, αλλά ούτε και πρόθεση από πλευράς του Υπουργείου να επιθεωρήσει. Να σημειώσουμε ότι το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο (μιας και βρισκόταν παρόν στη συζήτηση), μπορεί να επιθεωρήσει ανά πάσα στιγμή και να επιβάλει πρόστιμα.

Ο ΣΥΕΤΕ, πέραν του θέματος των ειδικών συνεργατών σε τοποθετήσεις ανωτάτων στελεχιακών θέσεων, θα μπορούσε να προσφύγει στο ΣΕΠΕ για μια σειρά παραβιάσεων του Κανονισμού και των όρων των Συλλογικών μας Συμβάσεων που βρίσκονται σε ισχύ, όπως για παράδειγμα την κατάφωρη παραβίαση του ωραρίου.

Με βάση όλα τα παραπάνω, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, αφού καταγγείλαμε την στάση του Υπουργείου και της εργοδοσίας, καλέσαμε τον ΣΥΕΤΕ, να προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης. Να μην δώσει άλλα χρονικά περιθώρια στη Διοίκηση για να συνεχίσει να παραβιάζει τον Κανονισμό μας, μιας και φάνηκε ξεκάθαρα ότι η διαβούλευση έχει τελειώσει και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούν με την αγωνιστική τους στάση τον Κανονισμό εργασίας και τα δικαιώματά μας.

Να υπερασπιστούμε το ωράριο, που η τήρησή του αποτελεί συμβατική υποχρέωση της τράπεζας. Να απαιτήσουμε την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων υπερωριών.

Σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση του κλαδικού σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής, που θα γίνει την Τρίτη 14.11 και ώρα 6μμ στα γραφεία των Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5, πίσω από τη Μητρόπολη)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28.11.17 ΚΑΙ ΩΡΑ 4:30 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ.Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 15:44
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τον ΛΕΠΕΤΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 15:24

Αθήνα 1 Νοέμβρη 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα (σημ. Τρίτη 1.11.17) τα Σωματεία μας στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, καταγγέλλοντας την αυθαίρετη και εκβιαστική απόφασή της να σταματήσει την χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ, καταργώντας στην πράξη τις επικουρικές συντάξεις 16.000 συνταξιούχων της Τράπεζας.

Με μια δυναμική συγκέντρωση των μελών μας, διαδηλώσαμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής, βάναυσης πολιτικής. Καταγγείλαμε ακόμη την κυβέρνηση, που με την πολιτική των μνημονιακών μέτρων αφήνει όλα τα περιθώρια στην εργοδοσία να επιβάλλει τέτοιες επιλογές.

Αντιπροσωπεία των δύο σωματείων είχε συνάντηση με τον διευθυντή προσωπικού της ΕΤΕ  κ. Αρμελινιό και έθεσε τα αιτήματα για την άμεση καταβολή των χρηματοδοτικών υποχρεώσεων της Τράπεζας προς τον ΛΕΠΕΤΕ, ώστε να συνεχιστεί η παροχή των επικουρικών συντάξεων στους δικαιούχους. Ο εκπρόσωπος της Τράπεζας ξεκαθάρισε πως δεν θα αλλάξει η στάση της ΕΤΕ, δεν πρόκειται να συνεχίσει την χρηματοδότηση και επανέλαβε τη θέση της ΕΤΕ για ένταξη των ασφαλισμένων του ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ και στη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου. Στο θέμα του κουρέματος των δανείων συνταξιούχων και εν ενεργεία δανειοληπτών της ΕΤΕ, που πλέον θα αδυνατούν να τα πληρώσουν, ή του μηδενισμού των τόκων και πάλι δεν δόθηκε καμία σαφής απάντηση ή πρόθεση της ΕΤΕ για ουσιαστική ανακούφιση από τα χρέη μας.

Δηλώσαμε την δική μας απόφαση να μην υποχωρήσουμε από τις διεκδικήσεις, να μην αποδεχτούμε τετελεσμένα ούτε εκβιαστικές μεθοδεύσεις, θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την δράση μας ενάντια στην πολιτική αυτή.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ- ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ Κ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 3 από 24