Ενιαία ΕΤΕ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016 10:18

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η απολογιστική Γενική συνέλευση του ΣΥΕΤΕ πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης. Μια σύμβαση την οποία απαίτησαν οι τραπεζίτες και συνυπέγραψε η ΟΤΟΕ. Κι έχουν τώρα το θράσος οι ηγεσίες της ΟΤΟΕ (ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, Ριζοσπαστική Παρέμβαση- ΔΑΣ) να παρουσιάζουν ως επιτυχία τη διατήρηση των απωλειών μας για άλλα τρία τουλάχιστον χρόνια, τη στιγμή μάλιστα που η Κυβέρνηση σχεδιάζει νέα φοροληστεία στα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Βάσει επίσημων και δημοσιευμένων στοιχείων, η ΕΤΕ μείωσε τις δαπάνες προσωπικού τα τελευταία χρόνια (2010- 2014) από τα 931εκ ευρώ στα 588, δηλαδή κατά 37%, ενώ τα έξοδα διοικήσεως μόλις κατά 9%, από τα 368 στα 334εκ ευρώ. Προφανώς, για τους τραπεζίτες και τα καλοπληρωμένα στελέχη από την αγορά, ακόμη υπάρχουν λεφτά!

Παρουσιάζουν ως κατάκτηση του κλάδου το συμπληρωματικό πρόγραμμα υγείας, την ενεργοποίηση δηλαδή του 3ου πυλώνα ασφάλισης, βάσει του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα (3029). Μετατρέπουν την υγεία σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, και μέσω αυτών για τους τραπεζίτες. Υποδαυλίζουν τις αγωνιστικές διαθέσεις που εκφράστηκαν και από τους εργαζόμενους της ΕΤΕ στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό τερατούργημα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016 10:53
Περισσότερα...
 
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 2016-2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016 11:50

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΕΑ ΚΕΡΔΗ...ΚΑΙ Η ΟΤΟΕ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε

Πριν λίγες ημέρες η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ υπέγραψε νέα κλαδική ΣΣΕ με τους τραπεζίτες για την επόμενη τριετία. Μια ΣΣΕ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζιτών που στόχο έχει να εξασφαλίσει την κερδοφορία των τραπεζών για τα επόμενα χρόνια θυσιάζοντας για ακόμη μια φορά τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων.

Συγκεκριμένα :

Αφού θεωρεί δεδομένες και αυτονόητες τις απώλειες των προηγούμενων ετών, σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους λέγοντάς τους ότι «Το τρίτο τρίμηνο του 2018, οι βασικοί μισθοί του Ενιαίου Μισθολογίου των τραπεζοϋπαλλήλων θα επανεξετασθούν, αφού ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις των τραπεζών και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.» ότι δηλαδή όταν και εφόσον οι τράπεζες έχουν τα κέρδη που θέλουν και η κατάσταση της οικονομίας το επιτρέψει τότε μόνο θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τις μισθολογικές απώλειες που είχαμε. Αλήθεια συνάδελφε πότε οι τραπεζίτες μοιράστηκαν τα κέρδη τους για να το κάνουν ξανά; Τι θα σε κάνει να πιστέψεις ότι θα το κάνουν τώρα;

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016 11:53
Περισσότερα...
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016 11:17

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 3/2/16

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να ικανοποιήσει την επιθυμία των εργοδοτών για εξασφάλιση της κερδοφορίας τους! Με τη στήριξη της ΕΕ και των εργοδοτικών ενώσεων προχωράνε σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μας, ενώ παράλληλα μετατρέπουν την κοινωνική ασφάλιση σε εμπόρευμα που όποιος πληρώνει θα έχει και θα θησαυρίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες. Αυτός ο νόμος αποτελεί την ταφόπλακα στο ασφαλιστικό σύστημα που γνωρίσαμε μέχρι τώρα καθώς βάζει οριστικά τέλος σε ό,τι ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα μας είχε απομείνει.

Από τα μέτρα που ετοιμάζουν δεν γλιτώνει κανένας εργαζόμενος και κανένας κλάδος. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να φέρουν το νόμο στη Βουλή, αυτός ο νόμος δεν παίρνει τροποποιήσεις ούτε βελτιώσεις!

Δε φταίνε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι για την κατάσταση των ταμείων, αλλά το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες που τόσα χρόνια λήστευαν τα λεφτά των ταμείων μας και τα τζογάριζαν στο χρηματιστήριο και τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ στον κλάδο μας, που όλα αυτά τα χρόνια στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων έβαζαν πλάτη για να διαλυθεί το ασφαλιστικό σύστημα και να χαθούν τα λεφτά των ταμείων μας. Έχουν ευθύνες ακόμη και τώρα που αντί να καλούν σε μαζικούς και μαχητικούς αγώνες, αντί να οργανώνουν την απεργιακή απάντηση των εργαζομένων, υπονομεύουν τον αγώνα μας και είναι πάλι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε κοινωνικούς διαλόγους με τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους. Προβάλλουν ως λύση την ιδιωτική ασφάλιση με το να γίνουν επαγγελματικά τα ταμεία μας, ενώ η πείρα που υπάρχει και στον κλάδο μας, στις Ασφαλιστικές, έχει δείξει ότι τα επαγγελματικά ταμεία δεν αποτελούν λύση. Αντίθετα, στο κλαδικό επαγγελματικό -πρώην επικουρικό- ταμείο των ασφαλιστικών υπαλλήλων, το ΤΕΑΕΑΠΑΕ για παράδειγμα, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, «αποφάσισαν» κι επέβαλαν οι ίδιοι μειώσεις συντάξεων 30% στον εαυτό τους, προκειμένου το νέο ταμείο να είναι "βιώσιμο", έχασαν παροχές και τώρα η εργοδοτική ένωση είναι σε θέση να εκβιάζει ανοιχτά, απαιτώντας να καταργηθεί πλήρως ο όποιος αναδιανεμητικός χαρακτήρας έχει απομείνει. H χρηματοδότηση του ταμείου είναι στον αέρα και υπάρχει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις συντάξεις που δίνει. Παράλληλα, το ταμείο έχει τοποθετήσει μέρος της περιουσίας του σε μία σειρά "επενδύσεις" με ό,τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται για τις εισφορές των ασφαλισμένων του.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε αυτήν την απεργία ας βάλουμε εμείς το δικό μας στίγμα, προσπερνώντας όλους αυτούς που θέλουν να εξαφανίσουν κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας. Μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους των εργαζομένων, μαζί με τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους να κάνουμε την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου την αρχή μεγάλων κινητοποιήσεων και αγώνων όλων των εργαζομένων.

Να μη δεχτούμε να ζήσουμε μια ζωή με το φόβο της ανεργίας, της απόλυσης, της ομηρίας των ολιγόμηνων συμβάσεων, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων μας.

Να μη δεχτούμε να ζήσουμε σαν δούλοι! Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε να περάσουν αυτά τα μέτρα που θα ισοπεδώσουν τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Παραμονή της απεργίας το σωματείο μας πραγματοποιεί της ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση, στην οποία θα εκτιμήσουμε τη δράση μας και θα σχεδιάσουμε τους αγώνες για το επόμενο διάστημα. Η συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/2/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (Αγίας Φιλοθέης 5β)

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/2/2016 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016 11:28
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2016 10:01

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, οργανώθηκαν κινητοποιήσεις από δεκάδες κλάδους εργαζομένων, αγρότες, μικρούς επαγγελματίες. Πραγματοποιήθηκαν μεγάλα συλλαλητήρια εργατών και αγροτών, τέτοια που ανεβάζουν το ηθικό, αλλάζουν το κλίμα και τη διάθεση στην εργατική τάξη, αποτελούν έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερους αγώνες. Η επιτυχία της απεργίας της 4 Φλεβάρη δείχνει το δρόμο. Τώρα, με καλύτερους όρους μπορούμε να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της πάλης, για να μην περάσουν οι στόχοι της Κυβέρνησης, να μην κατατεθούν στη βουλή αυτοί οι νόμοι. Η νέα αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων, αν η Κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το ασφαλιστικό στη Βουλή, πρέπει να είναι 48ωρη απεργία, πιο μαζική, πιο μαχητική.

Στον κλάδο μας, ιδιαίτερα στην ΕΤΕ, η συζήτηση για το ασφαλιστικό ακουμπά τα ταμεία μας, το επικουρικό, το ταμείο αυτασφάλειας, το ΤΥΠΕΤ. Ειδικά για το επικουρικό, πρόσφατα σε Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ εκφράστηκε από την ηγεσία της Ομοσπονδίας (συγκεκριμένα από τη ΔΗΣΥΕ) η θέση για δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου στον κλάδο.

Η συζήτηση δεν είναι καινούρια και η στόχευση των εργοδοτών μας για μείωση του εισοδήματός μας και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων είναι ολοφάνερη. Δεν είναι τυχαίο ότι η Τράπεζα Ελλάδος από τον Απρίλιο του 2014 έχει ζητήσει μελέτη για την ανάπτυξη του θεσμού των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ).

Τι είναι όμως τα ΤΕΑ;

Η δημιουργία των ΤΕΑ προβλέπεται από τον νόμο Ρέππα (3029/2002) που ψήφισε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ιδρύονται ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Χρηματοδοτούνται από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, δηλαδή ουσιαστικά από τους εργαζόμενους, μιας και οι εργοδοτικές εισφορές βγαίνουν από την δική μας εργασία και υπεραξία. Μπορούν τα ΤΕΑ να ιδρυθούν ανά επιχείρηση, ανά κλάδο ή κλάδους εργαζομένων και απαιτούνται τουλάχιστον 100 άτομα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα ΤΕΑ είναι φορείς συγκεκριμένων εισφορών και όχι παροχών. Δηλαδή, σε αντίθεση με τη Δημόσια Ασφάλιση, το μέλος του ΤΕΑ δεν γνωρίζει -ούτε κανείς εγγυάται- το ποσό που θα πάρει όταν συνταξιοδοτηθεί. Για κάθε εργαζόμενο υπάρχει ατομικός λογαριασμός και βασίζεται στην κεφαλαιοποίηση των εισφορών του καθενός. Έτσι μεταξύ των μελών δεν υπάρχει καμία αλληλεγγύη...

Βάσει των παραπάνω, θα μπορούσαμε λοιπόν να τα χαρακτηρίσουμε «Επαγγελματικά ταμεία ανασφάλειας» και υπάρχουν παραδείγματα που στηρίζουν την άποψη αυτή. Όπως το κλαδικό επαγγελματικό –πρώην επικουρικό- ταμείο των ασφαλιστικών υπαλλήλων, το ΤΕΑΕΑΠΑΕ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2016 10:05
Περισσότερα...
 
Ανακοίνωση ΕΝΙΑΙΑΣ 12/1/16 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2016 11:34

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τη στιγμή που Κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει μέχρι σήμερα δεχτεί ο κλάδος μας και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής! Το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Κατρούγκαλος για το ασφαλιστικό και τη «βιωσιμότητα» των ταμείων (Τι ειρωνεία!!! Για τον ίδιο λόγο, με το ίδιο επιχείρημα έχουν περάσει όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ)..., αυτό το νομοσχέδιο που βρήκε σύμφωνες τις εργοδοτικές οργανώσεις της χώρας, διαλύει ό,τι γνωρίζαμε ως Κοινωνική Ασφάλιση μέχρι χθες.

Μας πιάνει όλους! Και τους νυν συνταξιούχους, που με ψέματα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προσπαθεί να πείσει ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις τους, και τους αυριανούς συνταξιούχους που θα βγουν με τους χείριστους όρους. Κυρίως όμως, πιάνει τους νέους εργαζόμενους, τους οποίους καταδικάζει μέχρι τα βαθειά γεράματα να εργάζονται χωρίς προοπτική συνταξιοδότησης, αλλά και χωρίς εξασφάλιση σημερινή. Γιατί, όταν μιλάμε για Κοινωνική Ασφάλιση, δεν εννοούμε μόνο το πότε και αν θα βγει κανείς στη σύνταξη. Με τον όρο αυτό, μιλάμε για την Υγεία (σήμερα, όχι αύριο) τη δική μας και των παιδιών μας, για την προστασία της μητρότητας, όπου δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συναδελφισσών που τους αρνήθηκαν οι τραπεζίτες να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους για σωρευτική άδεια και άλλα πολλά...

Στους σημερινούς εργαζόμενους, στους νέους συναδέλφους, αυτό  το νομοσχέδιο προβλέπει για το ΣΗΜΕΡΑ μείωση του εισοδήματός τους. Αυτό σημαίνει αύξηση των εισφορών. Ακόμη και οι εργοδοτικές εισφορές θα απαιτηθεί από την Τράπεζα να πληρωθούν από το εισόδημά μας. Αυτό επιτάσσει ο νόμος τους για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Και αυτό σημαίνει μείωση μισθών και δικαιωμάτων μας. Πάνω στις δικές μας πλάτες περνά η κερδοφορία της Τράπεζας. Όπως ακριβώς συνέβη με το PSI ή με τις ανακεφαλαιοποιήσεις της τράπεζας. Αυτό συνέβη με την υπογραφή της περασμένης κλαδικής και επιχειρησιακής μας σύμβασης. Αυτό ετοιμάζονται να κάνουν και τώρα με την υπογραφή των νέων συμβάσεων.

Είναι υποκριτικό η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ και του ΣΥΕΤΕ να ετοιμάζεται τώρα για «αγωνιστικές» κινητοποιήσεις, τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο η παράταξή μας, η ΕΝΙΑΙΑ, και παράλληλα και οι δυνάμεις μας στην ΟΤΟΕ έχουν καταθέσει πολλές φορές το αίτημα της προετοιμασίας των εργαζομένων για την υπογραφή της σύμβασης. Σε όλα τα Δ.Σ., η πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ, μας απαντούσε ότι "είμαστε έτοιμοι και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα παραπάνω"! Καθησύχαζε τους συναδέλφους και άφηνε τον χρόνο να περνά χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων, χωρίς προγραμματισμό Γενικών Συνελεύσεων και κινητοποιήσεων. Για εμάς, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η διαπραγμάτευση των Συλλογικών Συμβάσεων δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπόθεση ενός προεδρείου, ή ακόμη και ολόκληρου του Δ.Σ. Είναι διαπραγματευτικό όπλο, αν θέλουμε να ανακτήσουμε τις απώλειες, η συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στην υπόθεση αυτή.

Είναι υποκριτικό όμως, όχι μόνο από τις δυνάμεις της ΔΗΣΥΕ και της ΔΑΚΕ, αλλά και από τις δυνάμεις της ΔΑΣ και της Πρότασης Προοπτικής, να «αγανακτούν» με τις μεθόδους των πλειοψηφιών της ΟΤΟΕ και του ΣΥΕΤΕ, γιατί και οι ίδιοι στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ δεν κατέθεσαν καμία πρόταση για την κλαδική σύμβαση. Αντίθετα, η ΔΑΣ της ΟΤΟΕ υπερψήφισε την πρόταση της ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, η οποία ανοίγει διάπλατα την πόρτα των μειώσεων των μισθών μας και των απολύσεων, ενώ η Πρόταση Προοπτικής της ΟΤΟΕ, τόσο πολύ ενδιαφερόταν για την κλαδική σύμβαση που απουσίαζε από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας! Κιότεψαν να καταψηφίσουν την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ. Και για ακόμη μία φορά έδωσαν το πράσινο φως στις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να παίζει με τις ζωές μας. Ακριβώς δηλαδή ό,τι έκαναν και στην ψηφοφορία για την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, που μη ψηφίζοντας το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ), έδωσαν άλλη μία έδρα σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Ας μη μιλάνε λοιπόν αυτές οι δυνάμεις για αριστεροσύνες και για μαϊντανούς και άλλα ζαρζαβατικά, γιατί οι δικές τους συμμαχίες με τα συμφέροντα των εργοδοτών είναι τόσο ανίερες που ζαρζαβατικά θα αρχίσουν να τους πετάνε οι εργαζόμενοι καθώς θα ξεσκεπάζεται η δράση τους... Θα δούμε άλλωστε και τι θα ψηφίσουν στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ όταν θα προτείνουμε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό. Τι θα σκαρφιστούν πάλι για να μην συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που κινητοποιεί εργαζόμενους σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε! Εκτός και αν θέλουν να κρύψουν την ουσιαστική τους συμφωνία με τις κινήσεις της "αριστερής" Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Γιατί δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε διαφορετικά την πρότασή τους στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ (Ταμείο του δικού μας κλάδου) για ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ προκειμένου να διασφαλιστεί η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ του Ταμείου!!! Αυτά, αλήθεια, τα επιχειρήματα δεν χρησιμοποιούν και οι Κυβερνήσεις για να περάσουν τους αντιασφαλιστικούς τους νόμους;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Επειδή τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι πολύ διαφορετικά από αυτά της εργοδοσίας, κι επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε την δική τους ανάπτυξη για να αρχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν, ο δρόμος είναι ένας και είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης και των εργοδοτών και προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

Οργανώνουμε την πάλη μας για μια επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, για μεγάλους αγώνες που θα διασφαλίσουν τα κεκτημένα μας.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 7 από 24